Kom igång med Trustpilots API:er

Tillgängligt för:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Har du inte tillgång till denna funktion? Uppgradera nu!

Få ut mesta möjliga av Trustpilots verktyg genom att ansluta dina system och applikationer till Trustpilot med våra API:er.

Vad är ett API?

Ett API (Application Programming Interface) är ett gränssnitt mellan programvaror. API:er gör det möjligt för olika programvarusystem att interagera utan att användaren behöver göra något. Uppgifter automatiseras för att du ska kunna spara tid och energi på olika arbetsprocesser, t.ex. utskick av e-mail med omdömesinbjudningar till dina kunder.

Vad kan du göra med Trustpilots API:er?

Med Trustpilots API:er kan du:

• Använd webhooks för att exportera, lagra och visa upp omdömen på din webbsajt eller i dina marknadsföringskampanjer.
  • Integrera företags- och produktomdömesinbjudningar i dina egna e-mailkampanjer.
  • Utlösa inbjudningar för företags- och produktomdömen.
  • Hantera omdömen från ditt eget CRM eller supportsystem.
  • Generera inbjudningslänkar.

Hur använder du Trustpilots API:er på rätt sätt?

Trustpilots API:er erbjuder stor flexibilitet, förutsatt att våra företagsanvändare följer våra riktlinjer för integration och vår stilguide samt att de visar upp omdömen på ett meningsfullt, transparent och icke-vilseledande sätt.

Så här skapar och hanterar du API:er

Vår API-dokumentation ger utvecklare riktlinjer för hur Trustpilots API:er kan integreras med din lösning.

Skapa en applikation

1. Logga in på ditt företagskonto och gå till fliken Integrationer.
  2. Klicka på Gå till API-sidan under API:er.
  3. Namnge din applikation.
  4. Ange de domäner du vill använda som omdirigerings-URI:er (separera domänerna med ny linje).
  5. Klicka på Skapa applikation.
  6. Du hittar din nya applikation under Dina applikationer.

Hantera dina applikationer

Du kan hantera dina applikationer via ditt Trustpilot-konto. Klicka på pilen under Dina applikationer för att öppna översikten.

• Klicka på on/off-knappen för att aktivera eller inaktivera dina applikationer
  • Klicka på ögonikonerna för att se din API-nyckel och din hemliga nyckel
  • Klicka på kopieringsikonen för att kopiera din API-nyckel och din hemliga nyckel till dina urklipp
  • Klicka på Ta bort applikation för att radera applikationen

Obs: Dela aldrig API-nyckeln eller den hemliga nyckeln med tredjeparter.

Mer information on våra API:er hittar du i vår Trustpilot API-guide.