Hur samlar man in ett företags- och produktomdöme med en inbjudningslänk?

Du kan bjuda in dina kunder till att skriva ett företags- och produktomdöme genom att lägga till en länk i din omdömesinbjudan. Du kan följa upp på försäljningen genom att skicka ett e-mail med en inbjudningslänk, som ger dina kunder möjlighet för att lämna ett omdöme om dina tjänster och de produkter de har köpt.

Du startar med att skapa en inbjudningslänk till ett produktomdöme efterföljt av en länk till ett företagsomdöme. Härefter ska du sätta in länken till produktomdömet som en “redirect-URI” parameter i inbjudningslänken. Så behöver dina kunder bara klicka på ett ställe, och de blir samtidigt inbjuden till att skriva två omdömen.

1. Generera en inbjudningslänk genom att använda vår ‘Create product review invitation link’-API

Genom att använda detta API, kan du generera en inbjudningslänk till ett produktomdöme för en eller flera produkter.

Här är de obligatoriska parametrarna som behövs för att generera en inbjudningslänk till ett produktomdöme (för varje kund):

• Email - Kundens e-mailadress
  • Name - Kundens namn
  • Reference-Id - Kundens interna referens (vanligtvis ordernummer)
  • Locale (land) - Trustpilots landsdomäner. Exempel: sv-SE
  • Product-Url - URL:et för en specifik produkt på din webbsida
  • Name - Produktens namn
  • Sku - Produktens SKU-kod

Du kan också ange valfria parametrar såsom:

• ImageUrl - Produktens bild-URL. (Rekommenderas i hög grad då det kommer att förbättra användarupplevelsen.)
  • Brand - Produktens varumärke

2. Generera en inbjudningslänk med hjälp av vår‘Create seller review invitation link’-API

Genom att använda detta API, kan du generera en unik inbjudningslänk, som kan skickas till kunden via e-mail. Använd den obligatoriska parametern som kallas redirect-URI, för att föra kunden till produktomdömeslänken efter att de har lämnat sitt företagsomdöme.

Här är de obligatoriska parametrarna som behövs för att generera en inbjudningslänk till ett företagsomdöme (för varje kund):

• Email - Kundens e-mailadress
  • Name - Kundens namn
  • Reference-Id - Kundens interna referens (vanligtvis ordernummer)
  • Locale (land) - Trustpilots landsdomäner. Exempel: sv-SE
  • Business Unit ID - Ditt unika ID, som tilldelats av Trustpilot.

Du kan också ange en redirect-URI-parameter som tillval:

• Redirect-URI - Den länk som används för att omdirigera dina kunder efter att de lämnat ett företagsomdöme. Denna parameter kan användas för att omdirigera kunden till vårt produktomdömesformulär efter att de har skrivit deras företagsomdöme.

Ditt API call kommer att returnera en URL-länk, som du kan infoga i ditt inbjudningsmail. När kunden klickar på länken, kommer han/hon omdirigeras till vårt omdömesformulär, för att lämna ett omdöme av de tjänster som tillhandahålls av ditt företag.

När kunden har skrivit och lämnat omdömet, kommer han/hon att omdirigeras till vårt produktomdömesformulär, för att skriva ett omdöme av de(n) produkt(er) som du har angett i steg 1.