Hur samlar man in ett företags- och produktomdöme med en inbjudningslänk?

Det är enkelt! Generera en produktomdömes- och en företagsomdömeslänk. Lägg sedan in produktomdömeslänken som en redirect-URI-parameter. På så sätt krävs kan din kund lämna två omdömen via en och samma inbjudan.

1. Generera en inbjudningslänk med vårt "Create product review invitation link"-API

Med detta API kan du generera inbjudningslänkar genom vilka dina kunder kan lämna omdömen om en eller flera produkter.

Följande parametrar är obligatoriska och måste fyllas i för varje kund för att en produktomdömesinbjudningslänk ska kunna genereras:

• Kundens e-mailadress
  • Kundens namn
  • Referensnummer – kundens interna referensnummer
  • Landsdomän – t.ex. sv-SE
  • Produkt-URL
  • Produktnamn
  • Produkt-SKU

Valfria parametrar:

• Bild-URL (rekommenderas för förbättrad användarupplevelse)
  • Varumärke

Ditt API-anrop returnerar en URL som ska användas som omdirigerings-URI i nästa steg.

2. Generera en inbjudningslänk med vårt "Generate service review invitation link"-API

Med detta API kan du generera en unik inbjudningslänk till varje kund. Använd parametern redirect-URI för att omdirigera kunden till produktomdömesformuläret när denne har lämnat sitt företagsomdöme.

Följande parametrar är obligatoriska och måste fyllas i för varje kund för att en företagsomdömesinbjudningslänk ska kunna genereras:

• Kundens e-mailadress
  • Kundens namn
  • Referensnummer – kundens interna referensnummer, t.ex. fakturanummer
  • Locale – landsdomän, t.ex. sv-SE
  • Business Unit-ID – ditt Business Unit-ID (tilldelas av Trustpilot)

Ange den valfria redirect-URI-parametern:

• Redirect-URI – denna parameter omdirigerar kunden till produktomdömesformuläret när hen har lämnat sitt företagsomdöme.

Ditt API-anrop returnerar en URL som du kan lägga till i ditt e-mail.

När kunden klickar på länken omdirigeras hen till företagsomdömesformuläret.

Genom att antingen skriva och publicera sitt företagsomdöme eller klicka på Hoppa över och fortsätt till produktomdöme omdirigeras kunden till produktomdömesformuläret för att lämna ett omdöme om produkten/produkterna som angivits under steg 1.