Trustpilots Shopify-integration

Kom igång nu

Med vår Shopify-integration kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen, lägga till flera TrustBox-widgets, och bjuda in kunder till att skriva omdömen. I denna artikel visar vi hur du kommer igång.

Obs: Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig. Och denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Installera integrationen

1. Logga in på ditt företagskonto och navigera till Integrationer > E-handel > Shopify.
  2. Ange din Shopify-domän i textfältet och klicka på Anslut.
  3. Shopify öppnas i ett nytt fönster. Välj din Business-Unit från rullgardinsmenyn.
  4. Markera kryssrutan för att godkänna villkoren. Klicka på Confirm.

Konfigurera integrationen

När du har installerat integrationen hittar du Trustpilot Reviews under fliken Apps på din Shopify Admin-sida, där du kan ändra dina inställningar.

Konfigurera dina inbjudningar

En beställning från din Shopify-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden med en inbjudan till att skriva ett omdöme om ditt företag på Trustpilot. Så här ställer du in inbjudningar:

1. I menyn till vänster på din Shopify Admin-sida klickar du på Apps. Välj Trustpilot Reviews.
  2. Under Invitations konfigurerar du inbjudningsutlösaren Invitation trigger genom att välja mellan två alternativ. Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när deras beställning bearbetas. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder först när beställningen är avklarad.
  3. Du kan också anpassa ytterligare inställningar under Sender name, Reply-to email, Trustpilot website, och Send delay.
  4. Klicka på Save changes för att spara inställningarna.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder dig av Trustpilots produktomdömen för ditt företag kan du slå på alternativet att inkludera dem i dina e-mailinbjudningar.

1. I menyn till vänster på din Shopify Admin-sida klickar du på Apps. Välj Trustpilot Reviews.
  2. Använd on/off-knappen Enable to start getting product reviews under Product Reviews för att aktivera produktomdömesinbjudningar.
  3. Fyll i fälten SKU (Stock Keeping Unit), GTIN (Global Trade Item Number) och MPN (Manufacturer Part Number). Dessa fält är valfria.
  4. Klicka på Save changes för att spara inställningarna.

Bjud in kunder

Du kan bjuda in kunder från den senaste veckan upp till de senaste 6 månaderna.

1. I menyn till vänster på din Shopify Admin-sida klickar du på Apps. Välj Trustpilot Reviews.
  2. Välj önskad tidsperiod under Past Orders > Select all orders from the past.
  3. Klicka på Synchronize för att spara.

Lägg till eller radera en TrustBox

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på din webbsida med din Shopify-integration.

Obs: Om du har mer än en butiksanslutning kan du inte lägga till din TrustBox genom att dra och släppa den på din webbsida. Du behöver då lägga till Trustboxens kod manuellt. Här kan du läsa om hur du gör detta.

1. I menyn till vänster på din Shopify Admin-sida klickar du på Apps. Välj Trustpilot Reviews.
  2. Klicka på TrustBox-fliken i den övre menyn och välj sedan Try it out. Detta öppnar ett nytt fönster med en lista över TrustBoxar och en förhandsgranskning av din webbutik.
  3. Lägg till TrustBoxar genom att dra och släppa dem på förhandsgranskningen av din webbsida. Du kan placera TrustBoxar på din målsida, kategorisida eller produktsida. (Om du vill placera en TrustBox på en annan sida klickar du på Add a new page och anger sedan den specifika webbadressen.)
  4. Du kan konfigurera TrustBoxen genom att föra muspekaren över den och klicka på Customize.
  5. Om du är nöjd med positioneringen av din TrustBox klickar du på Publish changes.
  6. Om du vill ta bort en TrustBox från din webbsida, för du muspekaren över TrustBoxen och klickar på papperskorgsikonen till höger. Klicka på Publish changes. En popup kommer att visas för att upplysa dig om att ändringarna har gjorts. Klicka på Done.

Koppla från integrationen

Du kan koppla från integrationen när du vill. Följ bara dessa steg:

1. I menyn till vänster på din Shopify Admin-sida klickar du på Apps. Välj Trustpilot Reviews.
  2. Klicka på Clear the Integration Key under Settings. Klicka därefter på Save changes.

Om du vill ta bort integrationen:

1. I menyn till vänster på din Shopify Admin-sida klickar du på Apps.
  2. Hitta Trustpilot Reviews. Klicka på Delete.

Obs: Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.