Guide: Shopify-appen

Shopify-appen är en av de appar vi byggt för att kunna erbjuda företag ett smidigt sätt att bjuda in sina kunder till Trustpilot för att lämna omdömen. Appen ger Trustpilot tillgång till all nödvändig data direkt från din Shopify-webbutik. Datan skickas sedan vidare till våra inbjudningstjänster.

*Denna app är utvecklad för företag som använder OpenCarts e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra appar.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.
  • Appen använder Shopifys webhook-events. För att kunna skicka ut omdömesinbjudningar måste appen få behörighet att:
    • Läsa "Products", "Variants" och "Collections"
    • Läsa "Orders", "Transactions" och "Fulfillments"
  • Appen skickar ut en Trustpilot-inbjudan varje gång en ny beställning läggs i din Shopify-webbutik
    • En ny Shopify-beställning läggs = en omdömesinbjudan utlöses
    • Det går att ställa in en inbjudningsfördröjning på upp till 3 månader
    • Det går att samla in produktomdömen tillsammans med företagsomdömena
    • Ytterligare inbjudningsutlösare: "Order shipped (Fulfilled)"
  • För närvarande kan du bjuda in både nya och återkommande kunder med appen, beroende på dina inbjudningsinställningar
  • Vi rekommenderar att du stänger av AFS under tiden du implementerar Shopify-appen

Så här installerar du Shopify-appen steg för steg:

ANSLUTNING

1. Logga in på ditt företagskonto, gå till fliken Integrationer, klicka på Appar, välj Shopify och klicka på Anslut nu.
  2. Ange din webbutiks URL och klicka på Spara. Webbutiks-URL:en måste överensstämma med din "Primary Domain" i Shopify.
  3. Du uppmanas nu att logga in på ditt Shopify-konto och installera Trustpilot-appen .

INSTÄLLNINGAR

1. Efter installationen blir du omdirigerad till inställningssidan där du kan konfigurera dina inbjudningsinställningar:
    • Avsändarnamn och avsändar-e-mail: Avsändarinformationen som syns i kundens inkorg när denne tar emot omdömesinbjudan. (Obs: för närvarande är avsändar-e-mailen alltid den förvalda Trustpilot-e-mailen "noreply.invitation".)
    • Svars-e-mail: E-mailadressen du vill att dina kunder ska använda för att besvara din inbjudan. (Svars-e-mailadresser kan läggas till och verifieras via Bjud in kunder-sidan på ditt företagskonto.)
    • Trustpilot-webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och därmed även för olika språk – t.ex. är se.trustpilot.com den svenska/svenskspråkiga Trustpilot-sidan.
    • Inbjudningsutlösare: Den aktivitet i Shopify som ska utlösa en ny omdömesinbjudan till Trustpilot. För närvarande stödjer vi aktiviteterna "Order Created" och "Order Shipped (Fullfilled)".
    • Fördröjning av utskick: Antalet dagar mellan den utlösande aktiviteten och utskicket av inbjudan (max 3 månader).
    • Vill du inkludera produktomdömesinbjudningar? Om du samlar in produktomdömen kan du välja Ja för att lägga till en produktomdömesinbjudan.
    • Vill du bjuda in tidigare kunder? Tillåter dig att bjuda in kunder som du (mellan 7 dagar och ett år) tidigare gjort affärer med. (Obs: Om detta alternativ saknas har du redan gått igenom inställningarna en gång. Frånkoppla integrationen och börja om från början för att få tillgång till det igen.)

EMAIL-MALL

1. Välj vilken mall du vill skicka ut till dina kunder. Mallarna i rullgardinsmenyn kommer från mallbiblioteket i dina manuella omdömesinbjudningar. Du kan komma åt och redigera mallarna för dina manuella omdömesinbjudningar under Redigera din mall-fliken på ditt företagskonto. Läs mer här.

Förhandsgranska inbjudan genom att skicka ett test-e-mail till dig själv (endast för företagsomdömen). Slutför inställningarna genom att klicka på Fortsätt.

BEKRÄFTELSE

1. Klicka på Ja, skicka inbjudningar för att skicka ut inbjudningarna. Installationen är nu slutförd och dina omdömesinbjudningar kommer inom kort att skickas ut varje gång en ny beställning läggs eller skickas, beroende på dina inställningar. Härifrån kan du antingen gå vidare till din Inbjudningshistorik eller tillbaka för att redigera inbjudningsinställningarna för Shopify-appen.