Så laddar du ner, installerar och konfigurerar Trustpilots kostnadsfria Shopify-app

När dina befintliga kunder pratar om ditt företag lyssnar dina potentiella kunder.

Börja samla in omdömen redan idag!

Med Trustpilots kostnadsfria Shopify-app kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna app kan du också lägga till flera TrustBox-widgets och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

I denna artikel kan du läsa om hur du ansluter Trustpilot till Shopify.

Obs: Denna integration är utvecklad för företag som använder Shopifys e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du våra andra integrationer. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Obs: Denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Fördelar med Shopify-appen

• Automatisera dina omdömesinbjudningar: Varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka omdömesinbjudningar till dina tidigare kunder.
  • Lägg till flera TrustBox-widgets i din webbutik.

Anslut till Shopify-appen

Så här ansluter du Trustpilot till Shopify:

1. Gå till ditt företagskonto > Integrationer > E-handel > Shopify.
  2. Ange din Shopify-domän i textfältet och klicka på Anslut.
  3. Bekräfta att du vill integrera med Trustpilot på din Shopify Admin-sida.
  4. Ge Trustpilot tillstånd att ansluta till Shopify.

När du har integrerat Shopify med Trustpilot får du flera konfigureringsalternativ. Du kan ange dina e-mailuppgifter, bjuda in tidigare kunder till att lämna ett omdöme och lägga till TrustBoxar på din webbsida.

Om du har flera Shopify-webbsidor på lokala språk, var och en med sitt eget Shopify-konto, upprepar du denna process för att se till att alla dina webbutiker är anslutna till Trustpilot.

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas för kunderna när de får dina omdömesinbjudningar. För närvarande är avsändarens e-mail som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay: En beställning från din Shopify-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Med denna inställning kan du ange antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Om alternativet + Add additional languages är tillgängligt, innebär detta att du samlar in omdömen för flera domäner som är anslutna till en Trustpilot-profil. Du kan klicka på + Add additional languages och välja andra anslutna webbsidor för att välja språk och mall för en specifik webbsida.

Konfigurera inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder.

Du kan välja mellan två inbjudningsutlösare. Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när din Shopify-beställning är betald. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när Shopify-beställningen är avklarad. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Med Shopify-appen kan du skicka produktomdömesinbjudningar om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion.

Klicka på Enable to start getting product reviews för att komma igång med att skicka produktomdömesinbjudningar.

När du har aktiverat produktomdömen måste du ange var du sparar dina produkters SKU-information, vilket du gör genom att välja ett SKU-fält i rullgardinsmenyn. Observera att du måste välja ett av de tillgängliga SKU-fälten för att kunna skicka produktomdömesinbjudningar.

Klicka på Check that all your products have SKUs för att kontrollera att det valda fältet innehåller SKU-informationen. Efter detta skannar vi alla dina produkter och kontrollerar att samtliga har SKU-information. Om information saknas kan du gå tillbaka till din Shopify Admin-sida, för att under produktsektionen ange den saknade SKU-informationen i berört fält.

Du kan också välja GTIN- och MPN-fälten i rullgardinsmenyn, men dessa är valfria. SKU-fältet är alltid obligatoriskt för att Trustpilot ska kunna skapa produktomdömesinbjudningar till dina kunder.

När du är klar klickar du på Save changes.

Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Med Shopify-appen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 6 månaderna. Välj tidsintervallet du vill ha och klicka på Sync up orders, så synkroniseras dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Nu kommer du att se en översikt över dina synkroniserade beställningar, så att du ser vilka som lyckades synkroniseras och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan hittar du en lista över misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Du kan testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Lägg till en TrustBox med Shopify-appen

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på dina webbsidor med Shopify-appen.

1. Gå in på din Trustpilot-app på din Shopify Admin-sida, klicka på TrustBox i menyn överst på sidan och välj Try it out. Detta öppnar ett fönster med en lista över TrustBoxar och en förhandsgranskning av din webbutik.
  2. Lägg till TrustBoxar genom att dra och släppa dem på förhandsgranskningen av din webbsida. Du kan placera TrustBoxar på din målsida, kategorisida eller produktsida. (Om du vill placera en TrustBox på en annan sida klickar du på Add a new page och anger sedan den specifika webbadressen.)
  3. Du kan konfigurera den förhandsgranskade TrustBoxen ytterligare genom att föra markören över den och klicka på Customize. Du kan anpassa placeringen, färgtemat, bredden, höjden, språket samt välja om TrustBoxen ska placeras vertikalt eller horisontellt.
  4. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish changes.

Obs: Om du väljer en Trustbox med produktomdömen, uppdateras attributen data-sku automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.