Guide: Shopify-appen

Shopify-applikationen är en utav en serie applikationer som vi har utvecklat, för att företag snabbt och enkelt ska kunna bjuda in sina kunder för att skriva ett omdöme på Trustpilot. Denna applikations uppbyggnad gör att Trustpilot får tillgång till alla de nödvändiga data direkt från dina kunders Shopify-webshop, genom att överföra dessa data till vår inbjudningsservice.

• Appen använder Shopify’s webhook events, och ber om följande behörigheter för att kunna skicka omdömesinbjudningar:
    • Läs ‘Products’, ‘Variants’, och ‘Collections’
    • Läs ‘Orders’, ‘Transactions’, och ‘Fulfillments’
  • Appen utlöser en Trustpilot-inbjudan varje gång en ny order skapas i din Shopify-webshop
    • En ny Shopify-order skapas = omdömesinbjudningen utlöses
    • Det är möjligt att ställa in en fördröjning på upp till 3 månader
    • Det möjligt att samla produktomdömen tillsammans med säljomdömesinbjudningar
    • Ytterligare inbjudnings-utlösare: Order skickad (Fulfilled)
  • För närvarande, kan du bjuda in både nya kunder och återkommande kunder med Appen, beroende på dina specifika inbjudningsinställningar
  • Det rekommenderas att kunderna inaktiverar AFS när Shopify-appen implementeras.

Steg-för-steg-instruktioner för att ställa in Shopify-appen

ANSLUT

1. Klicka på "Shopify" på skärmbilden Anslut med E-Commerce-apps
  2. Ange din webbshop-URL och klicka på Spara Det angivna webshop-URL måste vara densamma som ‘Primary Domain’ som är konfigurerad i Shopify:
  3. Du blir ombedd att logga in på ditt Shopify-konto och installera Trustpilot-appen

INSTÄLLNING

1. Efter installationen kommer du att bli skickad tillbaka till appens installationssida på vår sida B2B-sida där du kan konfigurera dina föredragna inbjudningsintällningar.
    • Avsändarnamn och Avsändar-e-mail: Den avsändarinformation som visas i dina kunders inkorgar, när de mottar en omdömesinbjudan (notera: För närvarande kommer avsändar-e-mailen, som standard vara inställd till Trustpilot-e-mailen "noreply.invitations")
    • Svars-e-mail: Den e-mailadress som du vill att dina kunder ska använda när de besvarar inbjudan. (Svars-e-mail kan läggas till och verifieras via sidan Bjud dina kunder i B2B)
    • Trustpilots webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och därmed olika språk. T.ex. är de.trustpilot.com den tyska/tyskspråkiga Trustpilot-sidan.
    • Inbjudningsutlösare: Den åtgärd i Shopify som kommer att utlösa en ny Trustpilot omdömesinbjudan. De utlösare vi för närvarande stöder är "Order upprättad" och "Order skickad" (Fullgjort).
    • Fördröjning av leverans: Det antal dagar som går från det att utlösaren tas emot och till en ny omdömesinbjudan skickas (max upp till 90 dagar)
    • Vill du inkludera produktomdömesinbjudningar? Om du använder Produktomdömen, kan du välja "Ja" för att inkludera en produktomdömesinbjudan
    • Vill du bjuda in tidigare kunder? Du har möjlighet att bjuda in dina tidigare kunder, från en tidsperiod på 7 dagar, upp till ett år tillbaka (Om det här alternativet saknas, så är det för att du redan har gjort inställningen tidigare, så du ska därför bara koppla ifrån integrationen och börja om).

EMAIL-MALL

1. Välj den email-mall som du vill skicka till dina konsumenter. Mallarna som anges här kommer från ditt kickstart mall-bibliotek. (För att komma åt och redigera dina manuella omdömesinbjudningsmallar: gå till fliken Redigera din mall på ditt företagskonto. För mer information, se här.)

Skicka ett testmail för att förhandsgranska ditt email (endast för företagsomdömen). Slutför inställningarna genom att klicka på knappen Fortsätt.

BEKRÄFTELSE

1. Klicka på Ja för att skicka inbjudningarna. Installationen är nu slutförd och omdömesinbjudningar kommer att skickas ut för webbutiken när en ny order upprättas, eller skickas, beroende på konfigurationen. Härifrån kan du gå vidare till Inbjudningshistorik, eller tillbaka till redigering av inbjudningsinställningarna för Shopify App.

Tips: Nu när du har kommit igång med att samla in omdömen, så kan du lära dig hur du visar upp dem med en TrustBox