Så skickar du inbjudningar genom att ladda upp en fil med dina kunddata (produktomdömen)

Om du föredrar att manuellt bjuda in dina kunder till att skriva produktomdömen, kan du skapa en CSV-fil med dina kunddata och importera den till ditt företagkonto på Trustpilot. Så här gör du:

VIKTIGT

● Från och med den 1 oktober 2020 kommer alla nya kunder som registrerar sig på Trustpilot att kunna skicka omdömesinbjudningar genom att ladda upp en fil med kunddata fram till 90 dagar efter första användningen av denna inbjudningsmetod.

Nuvarande kunder som abonnerar på något av våra betalpaket kommer kunna skicka omdömesinbjudningar via filuppladdning fram till 90 dagar efter det datum då kontraktet förnyas nästa gång eller efter 1 november 2020.

Nuvarande kunder som använder vårt gratispaket kommer att kunna skicka omdömesinbjudningar via filuppladdning fram till 90 dagar efter första användningen av denna inbjudningsmetod, eller efter 1 oktober 2020.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Samla in omdömen > Bjud in kunder.
  2. Välj Filuppladdning (företags- och produktomdömen) under Bjud in tidigare kunder manuellt.
  3. Klicka på Välj fil och ladda upp din CSV-fil. Kolumnerna i CSV-filen måste innehålla följande data, i följande ordning:
  • Kundens e-mail
  • Kundens namn
  • referensnummer
  • SKU
  • Produktnamn
  • Produkt-URL
  • Bild-URL

1. Kontrollera att dina kunddata är korrekta och klicka på Nästa.
  2. Ange din avsändarinformation i fältet Avsändarnamn. Välj sedan svars-e-mailadressen, som inbjudan ska skickas från, från rullgardinsmenyn. Du kan också välja att Lägga till en annan svars-e-mailadress. Ange om du vill skicka inbjudan från en generisk e-mailadress eller via din egen e-maildomän. Klicka på Nästa.

1. Välj mallen du vill använda i menyn Välj en mall för omdömesinbjudningar under Välj mall. Du kan gå igenom alternativen och göra ditt val genom att klicka på Ändra. Du kan också välja språk för dina inbjudningar.

1. I rullgardinsmenyn under Vilken målsida vill du att din inbjudan dirigerar dina kunder till? väljer du den lokala Trustpilot-webbsida som du vill skicka dina kunder till så att de kan skriva sina omdömen. Klicka på Nästa.

1. Kontrollera vad som står. Om du tycker det ser bra ut, klickar du på Skicka inbjudningar.

Obs: Som standard blir dina kunder ombedda att skriva ett produktomdöme efter att de har skrivit ett företagsomdöme. Du kan separera dina produktomdömesinbjudningar under Timing och frekvens i dina Inbjudningsinställningar.