Guide: Så samlar du in ett produktomdöme med hjälp av en inbjudningslänk

Du kan inkludera länkar till produktomdömesformulären direkt som en del av ditt företags kommunikation med kunderna.

När du skickar en inbjudningsslänk till ett produktomdöme i ett uppföljnings-email efter ett köp, ger du kunderna möjlighet att bedöma och granska den service de har mottagit och de produkter de har köpt.

För att generera en inbjudningslänk, ska du använda vår ‘Create product review invitation link’ API.

Generera en inbjudningslänk med hjälp av vår ‘Create product review invitation link’ API

Genom att använda detta API, kan du generera en inbjudningslänk till ett produktomdöme för en eller flera produkter.

Här är de obligatoriska parametrarna som behövs för att generera en inbjudningslänk till ett produktomdöme (för varje kund):

• Email - Kundens e-mailadress
  • Name - Kundens namn
  • Reference-Id - Kundens interna referens (vanligtvis ordernummer)
  • Locale (land) - Trustpilots landsdomäner. Exempel: sv-SE
  • Product-Url - URL:et för en specifik produkt på din webbsida
  • Name - Produktens namn
  • Sku - Produktens SKU-kod

Du kan också ange valfria parametrar såsom:

• ImageUrl - Produktens bild-URL. (Rekommenderas i hög grad då det kommer att förbättra användarupplevelsen.)
  • Brand - Produktens varumärke

Ditt API call kommer att returnera en URL-länk, som du kan infoga i ditt inbjudnings-mail.

När kunden klickar på länken, kommer han eller hon omdirigeras till vårt produktomdömesformulär för att lämna ett omdöme av de(n) produkt(er) du har angett.