Upprätta din domän-URL på Trustpilot Följ

Trustpilot är verksamt i många länder, och vi har därför separata webbsidor för olika språk. Till exempel är vår brittisk-engelska hemsida uk.trustpilot.com, vår belgisk-franska hemsida är fr-be.trustpilot.com, och vår amerikansk-engelska hemsida är www.trustpilot.com.

Du har följande offentliga Trustpilot-sidor:

• Ditt företags profilsida: https://[trustpilot-website]/review/[your-website]
  • En sida för alla dina säljomdömen: https://[trustpilot-website]/review/[your-website]/[review-id]
  • Din sida för att skriva nya säljomdömen: https://[trustpilot-website]/evaluate/[your-website]

Till exempel så skulle en amerikansk webbsida med domänen www.mycompany.com ha följande Trustpilot-sidor:

• https://www.trustpilot.com/review/www.mycompany.com
  • https://www.trustpilot.com/review/www.mycompany.com/[review-id]
  • https://www.trustpilot.com/evaluate/www.mycompany.com

Dina Trustpilot-sidors URL:er bör spegla din domäns landningssida för din webbsida, så att användare och sökmotorer vet vem du är. Med rätt information, kommer sökmotorer ranka dina Trustpilot-sidor och länka dina säljomdömen till din webbsida. Läs mer här: Google Seller Ratings, Bing Merchant Ratings.

Om din domäns landningssida för din webbsida t.ex. är www.mycompany.com, måste dina Trustpilot-sidor innehålla www.mycompany.com för att allt ska fungera korrekt.

Om dina Trustpilot-sidor inte är upprättade på detta sätt, vänligen kontakta vårt Support Team för att få hjälp.

Permanenta omdirigeringar

Ett exempel för att förklara permanent omdirigering:

Låt oss anta, att din URL webbsida är: http://www.company.com, och du vill att de två URL:en, http://company.com och http://www.oldcompany.com, ska hänvisa till samma webbsida.

Du bör upprätta http://company.com och http://www.oldcompany.com som permanenta omdirigeringar till http://www.company.com. Tekniskt sett, så kallas en permanent omdirigering för att man gör en 301-omdirigering.

Ibland upprättar företag sina URL:er som oberoende kopior av samma webbplats. Dessvärre så resulterar detta i tre oberoende webbsidor, som enligt ovanstående exempel skulle se ut så här:

• http://www.company.com
  • http://company.com
  • http://www.oldcompany.com

Dina användare kanske inte märker det, men sökmotorerna kommer att se tre oberoende webbsidor och därför ranka dem individuellt - ett resultat som ert företag förmodligen inte vill ha.

På Trustpilot kan också oberoende kopior resultera i tre olika Trustpilot-domäner. Detta skulle sprida dina säljomdömen på alla tre domäner, och ha en negativ påverkan på din sökmotoroptimering.

Om du har upprättat dina domäner på detta sätt, rekommenderar vi att du omdirigerar de oberoende domänerna till en webbsida, och att du informerar vårt Support Team om ändringen. Vårt supportcenter kommer hjälpa dig med att modifiera dina Trustpilot-sidor och hjälpa dig med att sammanfoga säljomdömena från dina sidor till en webbsida, om det är nödvändigt.