Trustpilots WooCommerce-integration

Kom igång nu

Med vår WooCommerce-integration kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen, lägga till flera TrustBox-widgets, och bjuda in kunder till att skriva omdömen. Lär dig hur du ställer in och anpassar integrationen här.

Obs: Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig. Och denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Ladda ner integrationen

Gå in på ditt företagskonto och navigera till Integrationer > E-handel > WooCommerce. Klicka på Ladda ner.

Installera integrationen

1. Från din administratörssida på WooCommerce navigerar du till Plugins > Add New. Klicka på Upload Plugin.
  1. Klicka på Choose File. Nu väljer du den plugin-fil som du precis laddade ner och klickar på Install Now.
  2. När filen har installerats, klickar du på Activate Plugin.
  3. Du kommer att bli omdirigerad till en sida som listar dina plugins. Hitta Trustpilot och klicka på Settings.
  1. Läs igenom villkoren och godkänn genom att kryssa för kryssrutan I understand and accept och klicka sedan på Confirm.

Konfigurera integrationen

När du har installerat integrationen visas Trustpilot-fliken på din administratörspanel för WooCommerce. Härifrån kan du ändra dina inställningar.

Konfigurera dina inbjudningar

En beställning från din WooCommerce-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden med en inbjudan till att skriva ett omdöme om ditt företag på Trustpilot. Så här ställer du in inbjudningar:

1. Från din administratörssida på WooCommerce klickar du på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn.
  2. Under Invitations kan du ange Sender name, reply-to email, Trustpilot landing page och Send delay.
  3. Dessutom kan du välja det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder. Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när deras beställningar bearbetas. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder först när beställningen är avklarad.
  4. Klicka på Save changes.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder dig av Trustpilots produktomdömen för ditt företag kan du slå på alternativet att inkludera dem i dina e-mailinbjudningar.

1. Från din administratörssida på WooCommerce klickar du på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn. Klicka på Product Reviews.
  2. Använd on/off-knappen Enable to start getting product reviews under Turn product review invitations on för att aktivera produktomdömesinbjudningar.
  3. Fyll i fälten SKU (Stock Keeping Unit), GTIN (Global Trade Item Number) och MPN (Manufacturer Part Number). Dessa fält är valfria.
  4. Klicka på Save changes för att spara inställningarna.

Bjud in kunder

Du kan bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 6 månaderna.

1. Från din administratörssida på WooCommerce klickar du på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn.
  2. Välj önskad tidsperiod under Past Orders.
  3. Klicka på Sync up orders för att spara.
  4. Du kan se dina synkroniserade beställningar när du sparat. Eventuella fel som uppstår vid synkroniseringen ser du längst ner på sidan. För att försöka synkronisera igen klickar du på Re-sync.

Lägg till eller radera en TrustBox

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på din webbsida med din WooCommerce-integration.

1. Från din administratörssida på WooCommerce klickar du på Trustpilot-fliken i den vänstra menyn.
  2. Klicka på TrustBox-fliken i den övre menyn.
  1. Välj TrustBoxen och layouten som du vill använda.
  2. Välj vilken sida du vill placera Trustboxen på. Du kan sedan förhandsgranska TrustBoxen genom att dra och släppa den på din webbsida.
  3. Om du är nöjd med positioneringen och konfigurationen av din TrustBox klickar du på Publish changes.
  4. Om du vill ta bort en TrustBox från din webbsida, för du muspekaren över TrustBoxen och klickar på papperskorgen. Klicka på Publish changes.

Koppla från integrationen

Du kan koppla från integrationen när du vill. Följ bara dessa steg:

1. Logga in på ditt WooCommerce-konto. Klicka på Trustpilot-fliken på administratörspanelen.
  2. Klicka på Clear the integration Key under Settings. Klicka därefter på Save changes.

Om du vill ta bort integrationen:

1. Från din administratörssida på WooCommerce går du till Plugins.
  2. Hitta Trustpilot-reviews. Först klickar du på Deactivate och sedan på Delete.

Obs: Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.