Trustpilots kostnadsfria WooCommerce-plugin: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

När dina befintliga kunder pratar om ditt företag lyssnar dina potentiella kunder.

Börja samla in omdömen redan idag!

Med Trustpilots kostnadsfria WooCommerce-plugin kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna plugin kan du även lägga till flera TrustBox-widgets och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

I denna artikel kan du läsa om hur du laddar ner, installerar och konfigurerar pluginen i din webbutik.

Obs: Denna plugin är utvecklad för företag som använder WooCommerce e-handelsplattformen. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra integrationer. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Obs: Denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Trustpilots WooCommerce-plugin i korthet

• Automatisera dina omdömesinbjudningar — varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka snabbt och enkelt förfrågningar till tidigare kunder!
  • Lägg till flera TrustBox-widgets med hjälp av pluginen.
  • WooCommerce-pluginen har stöd för version 3.0 och senare av WooCommerce.

Så här ställer du in WooCommerce-pluginen

Anslut din WooCommerce-webbutik till Trustpilot i 2 enkla steg:

1. Ladda ner WooCommerce-pluginen till din dator.
  2. Ladda upp och aktivera pluginen i din webbutik.

Så laddar du ner WooCommerce-pluginen

Gå till Trustpilot Business > Integrationer > E-handelsintegrationer > WooCommerce för WordPress, och klicka på Anslut nu. Sedan klickar du på Ladda ner.

Så installerar du WooCommerce-pluginen

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på din WordPress Admin och installera den:

1. Gå till Plugins > Add New
  1. Klicka på Upload Plugin högst upp på sidan.
  2. Detta tar dig till uppladdningssidan för plugins där du klickar på Choose file.
  3. Nu väljer du plugin-filen som du precis laddade ner och klickar på Install Now.
    • WordPress kommer nu att ladda upp plugin-filen från din dator och installera den åt dig. När installationen är färdig ser du detta bekräftelsemeddelande:
  1. När du har installerat pluginen klickar du på Activate Plugin.
  2. Klicka på Settings eller på Trustpilot-ikonen till vänster. Du kan behöva dina inloggningsuppgifter till ditt Trustpilot-företagskonto för att logga in.
  3. Läs de juridiska villkoren och bekräfta genom att klicka på I understand and accept the above och klicka sedan på Confirm.
  4. Klart! Pluginen är nu installerad.

Så konfigurerar du WooCommerce-pluginen

När du väl har installerat pluginen har du följande konfigureringsalternativ:

• Ange dina e-mailuppgifter
  • Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen
  • Lägg till flera TrustBox-widgets med hjälp av pluginen.

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda för att besvara dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay: En beställning från din WooCommerce-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Konfigurera inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder.

Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i WooCommerce är Processing. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i WooCommerce är Completed. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion kan du skicka produktomdömesinbjudningar med WooCommerce-pluginen.

Klicka på Enable to start getting product reviews för att komma igång med att skicka produktomdömesinbjudningar.

När du har aktiverat produktomdömen kan du konfigurera fälten för produkt-SKU, GTIN och MPN i WooCommerce för att låta Trustpilot veta var på din WooCommerce-plattform du sparar denna information. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Med Trustpilot-pluginen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 6 månaderna. Välj tidsintervallet du vill ha och klicka på Sync up orders, så synkroniseras dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Översikt över synkroniserade beställningar

Nu kommer du att se en översikt över dina synkroniserade beställningar, så att du ser vilka som lyckades synkroniseras och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan kommer du att se en lista med misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Du kan testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på dina webbsidor med hjälp av din WooCommerce-plugin.

1. För att förhandsgranska en TrustBox kan du gå till din WooCommerce Admin-sida och klicka på TrustBox-fliken i menyn längst upp.
  2. Välj den TrustBox som du vill förhandsgranska och dra och släpp den på din webbsida. Placera den sedan där du vill ha den.
  3. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish Changes.

Fler konfigureringsalternativ:

• Page - Du kan placera TrustBoxar på din målsida, kategorisida, eller produktsida. Om du föredrar att placera dem på en annan sida, skriver du bara in den specifika webbadressen.
  • Position - Välj var på din sidan du vill placera TrustBoxen.
  • Horizontal offset - Vågrät placering.
  • Vertical offset - Lodrät placering.

Obs: Om du väljer Product-TrustBoxen uppdateras SKU-attributen automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Så här kommer du igång med Rich Snippets i Google Search genom att använda TrustBoxar:

1. Välj en TrustBox och dra och släpp den på din webbsida.
  2. Klicka på TrustBoxen du förhandsgranskar och klicka på Anpassa.
  3. Aktivera Rich Snippets för SEO.

Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.