Guide: WooCommerce-appen Följ

WooCommerce är en av apparna vi håller på att bygga för att kunna erbjuda företag ett smidigt sätt att bjuda in sina kunder till Trustpilot för att lämna omdömen. Appen ger Trustpilot tillgång till all nödvändig data från din WooCommerce-webbutik. Datan skickas sedan vidare till våra inbjudningstjänster.

Några saker som är viktiga att känna till om WooCommerce-appen:

• Appen använder WooCommerce:s REST API, tillgängligt fr.o.m. v. 2.1
    • Den stöder endast permalänk-strukturen "post name" (Settings > Permalinks)
    • Den stöder endast API:er som körs på https
  • Appen utlöser Trustpilot-inbjudningar när en ny beställning skapas i din WooCommerce-webbutik
    • Skapa en WooCommerce-beställning = utlös automatiskt en omdömesinbjudning
    • Det går att fördröja inbjudan upp till 90 dagar
    • Det går att skicka ut inbjudningar till tidigare kunder (upp till ett år bakåt i tiden)
    • Det går även att samla in produktomdömen via företagsomdömesinbjudningar
  • För närvarande bjuder appen in både nya och återvändande kunder, beroende på vilka inbjudningsinställningar företaget gjort
  • Vi rekommenderar företag att stänga av AFS under tiden WooCommerce-appen implementeras, för att undvika dubbla inbjudningar som kan leda till svårigheter i insamlandet av produktomdömen
  • För att appen ska kunna kopplas korrekt ska User role ställas in på Shop Manager eller Administrator

Steg-för-steg-instruktioner till att installera WooCommerce-appen (Baserat på version 2.3.5 - 2.6.8)

Anslut WooCommerce-appen i fyra enkla steg för att kunna bjuda in kunder till att lämna omdömen på Trustpilot.

ANSLUT DIN WOOCOMMERCE-BUTIK TILL TRUSTPILOT

1. Öppnahttps://ecommerce-invitations.b2b.trustpilot.com/ och klicka på WooCommerce-knappen för att ansluta din WooCommerce-webbutik till Trustpilot.
  2. Ställ in en ny användare samt API-uppgifter i WooCommerce. Fullständiga instruktioner finns under Anslut-sidan på ditt företagskonto på Trustpilot.
  • A. Logga in på din WordPress-/WooCommerce-butik som admin-användare
  • B. Se till att välja länkstrukturen Post Name under Settings > Permalinks. (OBS: Alla förändringar du gör i denna inställning kommer att ändra din webbsidas URL-struktur. Fortsätt försiktigt!)
  • C.1 Gå till Users i menyn till vänster
  • C.2 Klicka på Add New
  • C.3 Fyll i de fält som behövs
  • C.4 Välj rollen Shop Manager
  • C.5 Klicka på Add New User
  • D.1 Gå till WooCommerce/Settings, klicka på "API"
  • D.2 Klicka på Keys/Apps
  • D.3 Klicka på Add Key
  • D.4 Hitta användaren du ställde in i steg 2C
  • D.5 Klicka på Generate API Key
  • D.6 Du borde nu se en Consumer Key och en Consumer Secret
  1. Fyll i den Consumer Key och den Consumer Secret du precis ställde in i WooCommerce, samt din butiks fullständiga URL. Klicka på Anslut mig.

KONFIGURERA DINA INBJUDNINGSINSTÄLLNINGAR

1. Konfigurera dina inbjudningsinställningar, inklusive:
    • Avsändarnamn och Avsändar-e-mail: Ansändarinformationen som syns i kundens inkorg när denne tar emot omdömesinbjudan (obs: för närvarande är Avsändar-e-mail alltid den förvalda Trustpilot-e-mailen "noreply.invitations").
    • Svars-e-mail: E-mailadressen du vill att dina kunder ska använda för att besvara inbjudan. (Svars-e-mailadresser kan läggas till och verifieras via sidan Bjud in kunder på ditt företagskonto.)
    • Trustpilot-webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och därmed olika språk. T.ex. är de.trustpilot.com den tyska/tyskspråkiga Trustpilot-sidan.
    • Inbjudningsutlösare: Den aktivitet i WooCommerce som ska utlösa en ny omdömesinbjudan till Trustpilot. För närvarande stödjer vi aktiviteten 'Order Created'.
    • Fördröjning av utskick: Antalet dagar från den utlösandet till utskicket av omdömesinbjudan (max. 90 dagar).
    • Vill du också inkludera en inbjudan till att skriva ett produktomdöme? Om du använder Produktomdömen kan du välja Ja för att inkludera produktomdömesinbjudningar.
    • Vill du bjuda in tidigare kunder? Tillåter dig att bjuda in kunder som du (mellan 7 dagar och ett år) tidigare gjort affärer med (Om detta alternativ saknas, har du redan gjort installationen en gång - avbryt i så fall integrationen och börja om).

VÄLJ EN E-MAIL-MALL FÖR DINA INBJUDNINGAR

1. Välj den mall du vill använda för utskick till dina kunder. Mallarna i listan kommer från mallbiblioteket under dina manuella omdömesinbjudningar. Du kan komma åt och redigera dina manuella omdömesinbjudningsmallar under fliken Redigera din mall på ditt företagskonto. Mer information här.

Förhandsgranska e-mailet genom att göra ett testutskick (endast för företagsomdömen). Slutför installationen genom att klicka på Fortsätt-knappen.

BEKRÄFTELSE PÅ ATT INSTALLATIONEN ÄR SLUTFÖRD

1. Klicka på Ja, skicka inbjudningar. Så där ja! Så snart anslutningen är installerad, kommer du att se en bekräftelse på skärmen om att inbjudningarna håller på att skickas ut för nya beställningar i WooCommerce. Härifrån kan du gå vidare till din inbjudningshistorik eller redigera dina inbjudningsinställningar för WooCommerce-appen.