Trustpilots kostnadsfria WooCommerce-plugin: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

Med Trustpilots kostnadsfria WooCommerce-plugin kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna plugin kan du även lägga till en TrustBox-widget och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

I denna artikel kan du läsa om hur du laddar ner, installerar och konfigurerar pluginen i din webbutik.

Obs: Denna plugin är utvecklad för företag som använder WooCommerce e-handelsplattformen. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra appar. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Trustpilots WooCommerce-plugin i korthet

• Automatisera dina omdömesinbjudningar — varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka snabbt och enkelt förfrågningar till tidigare kunder!
  • Lägg till en TrustBox-widget med hjälp av pluginen.

Så här ställer du in WooCommerce-pluginen

Anslut din WooCommerce-webbutik till Trustpilot i 2 enkla steg:

1. Ladda ner WooCommerce-pluginen till din dator.
  2. Ladda upp och aktivera pluginen i din webbutik.

Så laddar du ner WooCommerce-pluginen

Gå till Trustpilot Business > Integrationer > E-handelsintegrationer > WooCommerce för WordPress, och klicka på Anslut nu. Sedan klickar du på Ladda ner.

Så installerar du WooCommerce-pluginen

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på din WordPress Admin och installera den:

1. Gå till Plugins > Add New
  1. Klicka på Upload Plugin högst upp på sidan.
  2. Detta tar dig till uppladdningssidan för plugins där du klickar på Choose file.
  3. Nu väljer du plugin-filen som du precis laddade ner och klickar på Install Now.
    • WordPress kommer nu att ladda upp plugin-filen från din dator och installera den åt dig. När installationen är färdig ser du detta bekräftelsemeddelande:
  1. När du har installerat pluginen klickar du på Activate Plugin.
  2. Klicka på Settings eller på Trustpilot-ikonen till vänster. Du kan behöva dina inloggningsuppgifter till ditt Trustpilot-företagskonto för att logga in.
  3. Läs de juridiska villkoren och bekräfta genom att klicka på Continue.
  4. Klart! Pluginen är nu installerad.

Så konfigurerar du WooCommerce-pluginen

När du väl har installerat pluginen har du följande konfigureringsalternativ:

• Ange dina e-mailuppgifter
  • Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen
  • Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda för att besvara dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay: En beställning från din WooCommerce-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Konfigurera Inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder.

Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i WooCommerce är Processing your order. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i WooCommerce är Completed. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen

Du kan lägga till en TrustBox-widget med hjälp av WooCommerce-pluginen:

1. Klicka på Choose a TrustBox.
  2. Du skickas nu till Trustpilots TrustBox-bibliotek.
  3. När du har valt en Trustbox, klickar du på Hämta kod.
  4. Kopiera det andra kodavsnittet och gå tillbaka till WordPress Admin.
  5. Klistra in koden i TrustBoxens kodfält.
  6. Nu kan du se en förhandsgranskning av din TrustBox på din webbsida och placera den där du vill ha den.
  7. Klicka på Save changes för att publicera din TrustBox.

Fler konfigureringsalternativ:

• Page - Du kan placera TrustBoxen på din målsida, kategorisida, eller produktsida.
  • Position - Välj var på din sidan du vill placera TrustBoxen.
  • Horizontal offset - Vågrät placering.
  • Vertical offset - Lodrät placering.

Kom ihåg att klicka på Save changes.

*Om du väljer Product-TrustBoxen uppdateras SKU-attributen automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Bjud in dina tidigare kunder

Med Trustpilot-pluginen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 12 månaderna. Välj tidsintervallet du vill ha och klicka på Sync up orders, så synkroniseras dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Översikt över synkroniserade beställningar

Nu kommer du att se en översikt över dina synkroniserade beställningar, där du ser vilka som lyckades synkroniseras med Trustpilot och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan kommer du att se en lista med misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Du kan testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion kan du skicka produktomdömesinbjudningar med WooCommerce-pluginen. Läs mer om inbjudningar och inbjudningsmallar.

Klicka på Enable to start getting product reviews för att komma igång med att skicka produktomdömesinbjudningar.

När du har aktiverat produktomdömen kan du konfigurera fälten för produkt-SKU, GTIN och MPN i WooCommerce för att låta Trustpilot veta var på din WooCommerce-plattform du sparar denna information. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.