Guide: WooCommerce-appen

WooCommerce-appen är en av apparna vi håller på att bygga för att kunna erbjuda företag ett smidigt sätt att bjuda in sina kunder till Trustpilot för att lämna omdömen.

Appen ger Trustpilot tillgång till all nödvändig data från din WooCommerce-webbutik. Datan skickas sedan vidare till våra inbjudningstjänster.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.

Några saker som är viktiga att känna till om WooCommerce-appen:

• Appen använder WooCommerce:s REST API, tillgängligt fr.o.m. v. 2.1
    • Den stöder endast permalänk-strukturen "post name" (Settings > Permalinks)
    • Den stöder endast API:er som körs på https
  • Appen skickar ut en Trustpilot-inbjudan varje gång en ny beställning läggs i din WooCommerce-webbutik
    • En ny WooCommerce-beställning läggs = en omdömesinbjudan utlöses
    • Det går att ställa in en inbjudningsfördröjning på upp till 3 månader
    • Du kan bjuda in tidigare kunder (upp till ett år tillbaka)
    • Det går att samla in produktomdömen tillsammans med företagsomdömena
  • För närvarande kan du bjuda in både nya och återkommande kunder med appen, beroende på dina inbjudningsinställningar
  • Vi rekommenderar att du stänger av AFS under tiden du implementerar WooCommerce-appen, för att undvika dubbla inbjudningar som kan leda till svårigheter i insamlandet av produktomdömen
  • För att appen ska kunna anslutas korrekt ska User role ställas in på Shop Manager eller Administrator

Så här installerar du WooCommerce-appen steg för steg (baserat på version 2.3.5-2.6.8):

Anslut WooCommerce-appen i fyra enkla steg för att kunna bjuda in kunder till att lämna omdömen på Trustpilot.

ANSLUTNING

1. Logga in på ditt företagskonto, gå till fliken Integrationer, klicka på Appar, välj WooCommerce och klicka på Anslut nu.
  2. Ställ in en ny användare och nya API-uppgifter i WooCommerce. Fullständiga instruktioner finns under Anslut-sidan på ditt företagskonto på Trustpilot.
  • A. Logga in på din WordPress-/WooCommerce-butik som admin-användare
  • B. Se till att välja länkstrukturen Post Name under Settings > Permalinks (Obs: Alla förändringar du gör i denna inställning kommer att ändra din webbsidas URL-struktur. Var försiktig!)
  • C.1 Gå till Users i menyn till vänster
  • C.2 Klicka på Add New
  • C.3 Fyll i de fält som behövs
  • C.4 Välj rollen Shop Manager
  • C.5 Klicka på Add New User
  • D.1 Gå till WooCommerce/Settings, klicka på "API"
  • D.2 Klicka på Keys/Apps
  • D.3 Klicka på Add Key
  • D.4 Hitta användaren du ställde in i steg 2C
  • D.5 Klicka på Generate API Key
  • D.6 Du borde nu se en Consumer Key och en Consumer Secret
  1. Fyll i den Consumer Key och den Consumer Secret du precis ställde in i WooCommerce, samt din butiks fullständiga URL. Klicka på Anslut mig.

INSTÄLLNINGAR

1. Konfigurera dina inbjudningsinställningar:
    • Avsändarnamn och avsändar-e-mail: Ansändarinformationen som syns i kundens inkorg när denne tar emot omdömesinbjudan. (Obs: för närvarande är avsändar-e-mail alltid den förvalda Trustpilot-e-mailen "noreply.invitation".)
    • Svars-e-mail: E-mailadressen du vill att dina kunder ska använda för att besvara inbjudan. (Svars-e-mailadresser kan läggas till och verifieras via sidan Bjud in kunder på ditt företagskonto.)
    • Trustpilot-webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och därmed även för olika språk – t.ex. är se.trustpilot.com den svenska/svenskspråkiga Trustpilot-sidan.
    • Inbjudningsutlösare: Den aktivitet i WooCommerce som ska utlösa en ny omdömesinbjudan till Trustpilot. För närvarande stödjer vi aktiviteten "Order Created".
    • Fördröjning av utskick: Antalet dagar mellan den utlösande aktiviteten och utskicket av inbjudan (max 3 månader).
    • Vill du inkludera produktomdömesinbjudningar? Om du samlar in produktomdömen kan du välja Ja för att lägga till en produktomdömesinbjudan.
    • Vill du bjuda in tidigare kunder? Tillåter dig att bjuda in kunder som du (mellan 7 dagar och ett år) tidigare gjort affärer med. (Obs: Om detta alternativ saknas har du redan gått igenom inställningarna en gång. Frånkoppla integrationen och börja om från början för att få tillgång till det igen.)

E-MAIL-MALL

1. Välj vilken mall du vill skicka ut till dina kunder. Mallarna i rullgardinsmenyn kommer från mallbiblioteket i dina manuella omdömesinbjudningar. Du kan komma åt och redigera mallarna för dina manuella omdömesinbjudningar under Redigera din mall-fliken på ditt företagskonto. Läs mer här.

Förhandsgranska inbjudan genom att skicka ett test-e-mail till dig själv (endast för företagsomdömen). Slutför inställningarna genom att klicka på Fortsätt.

BEKRÄFTELSE

1. Klicka på Ja, skicka inbjudningar. Så där ja! Så snart anslutningen är installerad kommer du att se en bekräftelse på skärmen om att inbjudningarna håller på att skickas ut för nya beställningar i WooCommerce. Härifrån kan du antingen gå vidare till din Inbjudningshistorik eller tillbaka för att redigera inbjudningsinställningarna för WooCommerce-appen.

Kan jag vitlista Trustpilots IP-adress i mitt e-handelssystem?

Vi har ingen IP-adress, men du kan använda vår användaragent: TrustpilotWooCommerceIntegrationService/1.0 (+https://www.trustpilot.com)