Steg 1: Upptäck - Samla in omdömen utan ansträngning

1

Steg 1: Upptäck - Samla in omdömen utan ansträngning

När du börjar använda Trustpilot rekommenderar vi att du använder modulen Bjud in dina kunder, som erbjuder ett snabbt och användarvänligt sätt att samla in omdömen på. Det enda vi behöver är en e-mailadress, ett namn och ett referensnummer.

Bjud in dina kunder: Lägg till Inbjudningar

Tips: Så här optimerar du konverteringsgraden på dina omdömesinbjudningar.
När ska du skicka dina inbjudningar?
Baserat på marknadsundersökningar rekommenderar vi att du skickar ut dina e-mailinbjudningar i mitten av veckan. Konsumenter tenderar att öppna sina e-mail strax innan eller efter lunch, så du kan planera att skicka ut inbjudningarna antingen runt 10:30 eller 14:00-15:00.
Under vilket skede i kundernas beställningar ska du skicka dina inbjudningar?
Beroende på ditt företag och dess tjänster kan det vara en god idé att fånga dina kunder medan de fortfarande har sina beställningar färsk i minnet, men du bör också ge dem tillräckligt med tid för att uppskatta ditt företags service. Till exempel ska du se till att kunden mottar sina produkter innan du skickar ut inbjudningen.

Skicka från

• Upprätta din avsändarinformation för att se till att dina inbjudnings-e-mail inte kommer att beaktas som spam
  • Avsändarnamn är vad de flesta e-mailklienter visar i mottagarens inkorg som avsändare
  • Svars-e-mail är den e-mailadress du vill att mottagaren ska svara till om de väljer att besvara inbjudan (t.ex.info@yourdomain.com)
  • Avsändar-e-mail: Välj din avsändar-e-mail - skicka dina inbjudningar antingen från noreply.invitations@trustpilotmail.com (ingen ytterligare åtgärd krävs för detta) eller från din egen domän
  • Fortsätt till nästa steg

Välj mall

• Välj en optimerad mall genom att trycka på knappen Välj mall i det övre vänstra hörnet
  • Du kan anpassa din mall genom att klicka på Redigera din mall
  • Skicka ett test-e-mail till din egen domän innan du skickar ut dina inbjudningar
  • Om du är nöjd med din e-mailmall klickar du på Nästa för att förhandsgranska avsändaruppgifterna
  • Om uppgifterna stämmer klickar du på Skicka inbjudningar nu
  • Gå till Inbjudningshistorik för att följa dina inbjudningar
Tips: Så här fångar du dina kunders intresse i dina inbjudningar
Ämnesraden: Välj ett ämne som sticker ut och fångar din kunds uppmärksamhet. Tidigare tester har sett bäst resultat med ämnesrader i stil med “[Domän] behöver din feedback”, eller “Lämna ett omdöme om [Domän]”.
Anpassa din inbjudningsmall: Lägg till din egen logotyp i din mall, eller något annat som identifierar ditt företag. Håll dig till korta och positiva ordval och undvik att använda ord som frågeformulär eller enkät, vilket kan göra att omdömesprocessen verkar längre än vad den är. Inkludera formuleringar om att du värdesätter kundens feedback, eftersom den hjälper dig att förbättra din kundservice.

Anpassa din företagsinformation

Din företagsprofil kompletterar din webbsida - använd din profil till att marknadsföra din goda kundservice.

Gå till Inställningar och klicka på den funktionen du vill anpassa.

• Företagsinformation: Använd den här sidan till att introducera ditt företag och tillhandahålla kontaktuppgifter för dina kunder.
  • Promotion-box: Använd Promotion-boxen till att öka kundernas medvetenhet om ditt varumärke och din kundservice.
  • Garantibox: Om du erbjuder dina kunder någon form av garanti, t.ex. pengarna tillbaka, leverans inom 24 timmar, problemfri retur etc., har du möjlighet att nämna det här.
  • Facebook Like-box: Öka kundförtroendet genom att implementera en Facebook Like-box på din profilsida.
  • Kategorier: Välj de kategorier som bäst representerar ditt företag och som hjälper användarna att navigera och jämföra omdömen mellan för dem relevanta företag på Trustpilots webbsida. För mer information om våra kategorier hänvisar vi till Kategori-sektionen i vårt Support-center.

Följ ditt företags prestationer

Följ ditt genomsnittliga antal omdömen per dag, din genomsnittliga TrustScore, antal Skickade Inbjudningar samt mer i Analytics-modulen.

Om du vill kunna se ytterligare data, t.ex. din öppningsfrekvens, klickfrekvens och sammanlagda konverteringsgrad, kan du behöva att uppgradera till ett annan paket.

Fortsätt till nästa steg >