Hantera dina företagsomdömen

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Enhance.

Skaffa modulen

Dina företagsomdömen berättar berättelsen om ditt företag ur dina kunders perspektiv. Se till att hantera dem på rätt sätt för att framhäva ditt goda rykte. På ditt företagskonto finns alla funktioner du behöver för att hantera dina företagsomdömen på bästa sätt.

På sidan för företagsomdömen hittar du en rad verktyg för att hantera dina omdömen. Här kan du besvara, tagga, filtrera och dela dina omdömen. I den här artikeln får du en detaljerad översikt över allt du kan göra på sidan för företagsomdömen.

Du hittar sidan för företagsomdömen på ditt företagskonto på Trustpilot genom att klicka på Omdömen > Företagsomdömen i menyn.

Obs: Om ditt företag ännu inte fått några företagsomdömen visar din sida för företagsomdömen tips på hur du bjuder in dina kunder, samt exempel på hur företagsomdömen kan se ut.

Översikt över obesvarade omdömen

Till vänster på sidan ser du en översikt över de omdömen som du har fått under de senaste 28 dagarna och som du ännu inte besvarat. De är uppdelade efter stjärnbetyg och du kan klicka på varje stjärnkategori för att se och besvara dina omdömen.

Exempel på var du hittar översikten över obesvarade omdömen

Besvara omdömen

Det är väldigt enkelt att besvara omdömen från denna sida. Under varje omdöme finns ett fält där du kan skriva ditt svar. Under omdömen som du redan har besvarat ser du alternativ för att redigera eller radera ditt svar. Du kan enkelt hitta omdömen som behöver bli besvarade genom att filtrera din sökning på "Omdömen utan svar". Om du vill hitta omdömen som är äldre än 28 dagar, kan du välja ett annat tidsintervall i filtret.

Exempel som visar var man kan besvara ett omdöme

Läs mer om hur du besvarar omdömen i denna artikel.

Tagga omdömen

Du kan tagga dina omdömen direkt från sidan för företagsomdömen. Bredvid varje omdöme finns en knapp med texten +Lägg till tagg. Klicka på den. Du kan endast välja taggar som du tidigare lagt till på sidan för taggar i dina inställningar.

Exempel visar var knappen för att lägga till en tagg på ett omdöme är

Läs mer om hur du taggar omdömen i denna artikel.

Filtrera företagsomdömen

Dina företagsomdömen visas i kronologisk ordning, men du kan använda filtret för att sortera dem på ett annat sätt eller söka efter omdömen som matchar ett särskilt kriterium.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Företagsomdömen.

2. Under Inkorg finns en sökruta där du kan söka efter specifika omdömen. Och i filtret kan du filtrera efter Stjärnbetyg, Svar, Datum, Plats, Rapportering, Hitta användare, Taggar och Källa.

3. Välj filter och klicka sedan på Använd i rullgardinsmenyn. Du kan använda flera filter samtidigt.
    4. För att ta bort ett filter väljer du det och klickar därefter på Rensa i rullgardinsmenyn. För att ta bort samtliga filter klickar du på Avmarkera alla.

Dela omdömen

Med vår delningsfunktion är det enkelt att skapa och stajla bilder som visar dina omdömen eller stjärnbetyg, som du sen kan publicera på sociala medier eller ladda ner för att använda som marknadsföringsmaterial.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Företagsomdömen. Hitta det omdöme som du vill dela.
  2. Välj ett av följande alternativ: Ladda ner bild, Kopiera länk eller dela direkt på sociala medier genom att klicka på Facebook, Twitter eller LinkedIn.
    • Klicka på Stajla om du vill kombinera omdömet med en snygg bild. Då tas du vidare till vår Bildgenerator och därifrån kan du dela ditt omdöme efter att du har stajlat det.

Läs mer om hur du delar omdömen i denna artikel.

Exportera företagsomdömen

Du kan exportera dina företagsomdömen som en CSV-fil så att du kan ha tillgång till dem även utanför Trustpilot Business. Du kan exportera alla omdömen samtidigt, både med och utan filter.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen >Företagsomdömen. Klicka på Exportera längst upp till höger.
  2. Välj ett datumintervall, eller lägg till ett anpassat datumintervall genom att klicka på Anpassad > Datum. Klicka därefter på Använd.
  3. Klicka på Ladda ner CSV-fil.

Information om omdömeslämnare

Vill du veta mer om en omdömeslämnare? Om du klickar på omdömeslämnarens användarnamn så hamnar du på dennes profilsida på Trustpilot och där kan du se personens plats och alla omdömen som hen har skrivit. Du kan också se omdömeslämnarens e-postadress om du skickat en omdömesinbjudan till personen i fråga. För att komma i kontakt med omdömeslämnaren och be om ytterligare information, kan du använda vår funktion Hitta användare.

Hitta ett referensnummer

Med ett referensnummer kan du identifiera kunder till ditt företag. Om du ber en omdömeslämnare att ange ett referensnummer, kan du hitta numret i omdömet i fråga.

Exempel som visar var man hittar referensnummer

Hitta en omdömeskälla eller omdömesetikett

En omdömeskälla och omdömesetikett visar varifrån ett omdöme kommer samt vilken insamlingsmetod som använts. Omdömesetiketter kan ses av alla besökare på din företagsprofil, medan omdömeskällor endast är synliga för företag på sidan för företagsomdömen.

Om du behöver rapportera ett omdöme kan du läsa om hur du ska gå tillväga i denna artikel. Och i denna artikel kan du läsa om hur du får en överblick över all din rapporteringsaktivitet.