Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Företagsomdömessidan

Under fliken Företagsomdömen på ditt företagskonto kan du hantera dina omdömen, kontakta och föra dialog med dina omdömeslämnare, och dela dina omdömen på sociala medier.

Om ingen har lämnat ett omdöme om ditt företag än, visas där information om hur du kan börja bjuda in dina kunder. Du kommer också se hur dina omdömen kommer att se ut när de väl börjar trilla in.

Samla in omdömen

Omdömen kan komma från flera olika källor. Här är en lista på olika sätt som du kan samla in dem:

Insamlingsmetod Beskrivning
Automatisk inbjudan En inbjudan som skickas automatiskt via integrationen som du upprättat mellan ditt e-handelssystem och Trustpilot. Denna är den mest effektiva metoden för att samla in omdömen.
Manuell inbjudan En inbjudan som Trustpilot skickar efter att du har laddat upp en CSV-fil som innehåller dina befintliga kunders kontaktuppgifter.
Organisk Ett omdöme som en kund har skrivit utan en inbjudan.
Genererad länk En inbjudningslänk som du genererar och skickar via e-mail till tidigare kunder.
Grundläggande inbjudan En inbjudan som innehåller en allmän länk till ditt företags omdömesformulär på Trustpilot.
Integrerat omdömesformulär Ett omdöme skrivet med hjälp av omdömesformuläret på din webbsida.

Information om omdömeslämnaren

Vill du veta mer om den som lämnade ett omdöme? Eller kontakta någon angående ett omdöme de skrev? Du hittar viss information om omdömeslämnare på sidan för Företagsomdömen.

Omdömeslämnarens användarprofil – Klicka på omdömeslämnarens namn för att se dennes uppgifter (t.ex. land, språk, profilbild, osv.). Om omdömet är organiskt visas dock inte omdömeslämnarens e-mailadress.

Referensnummer – Referensnumret hjälper dig att identifiera dina kunder och deras transaktioner. Vårt system lägger automatiskt till referensnumret om ett sådant anges i inbjudan. Det kan vara så att ett referensnummer inte har angivits ifall det är ett organiskt omdöme.

Hitta användare – Om du får ett omdöme från en omdömeslämnare som du inte känner igen, kan du använda funktionen Hitta användare för att kontakta omdömeslämnaren direkt.

• Klicka på Hitta användare och följ instruktionerna.

Hantera dina omdömen

Nu när du har samlat in massa omdömen är det dags att börja hantera dem. Svara på feedback, dela omdömen, organisera dem med hjälp av taggar, och om du upplever några problem, rapportera dem till Compliance-teamet.

Dela – Gör dig synlig! Dela dina omdömen på Facebook, Twitter, Google+ och LinkedIn.

• Klicka på Dela-ikonen och välj sedan den önskade social medieplattformen från rullgardinsmenyn.

Svara – Det är en bra idé att svara på dina omdömen. Det visar att du är engagerad i dina kunder och att du värdesätter all feedback - positiv som negativ. Om du skriver ett hänsynsfullt och konstruktivt svar till ett negativt omdöme kan en negativ kundupplevelse vändas till något positivt.

• Klicka på Svara. Skriv ditt svar och klicka sedan på Publicera. Omdömeslämnaren får en avisering om att du har skrivit ett svar, och ditt svar visas under omdömet.

Rapportera – Om du tror att ett omdöme strider mot våra riktlinjer, kan du rapportera omdömet till vårt Compliance-team.

• Klicka på Rapportera och sedan på Fortsätt. Därefter väljer du rapporteringsorsak.

TaggningTagga omdömen för att säkerställa att de inkluderas i en TrustBox eller andra applikationer. På detta sätt når dina bästa omdömen en bredare publik.

• Klicka på Lägg till tagg och i textrutan ger du taggen ett namn.

Filtrera omdömen – Du kan använda ett filter för att kolla närmare på olika typer av omdömen. Sortera omdömena efter stjärnbetyg, datum, om de har blivit rapporterade, om du har svarat, och efter källa eller tagg. Du kan också använda dig av sökfältet för att hitta omdömen genom att söka på användarnamn, referensnummer eller e-mail.

Exportera omdömen – Använd Exportera omdömen för att spara en lokal kopia av dina omdömen.

• Välj fliken Exportera omdömen och på sidan Exportera dina omdömen väljer du ett datumintervall och klickar sedan på Generera .csv-fil.

Om du stannar kvar på sidan medan filen genereras, laddas den automatiskt ner så fort den är klar.

Obs: Du kan behöva uppgradera till ett annat paket för att få tillgång till vissa av de här funktionerna