Företagsomdömessidan

Under fliken Företagsomdömen på ditt företagskonto kan du hantera dina omdömen, föra dialog med dina omdömeslämnare, dela dina omdömen på sociala medier och mycket mer.

Identifiera omdömen och omdömeslämnare

Källan till omdömet: Omdömen kan komma från flera olika källor. Dessa kan delas in i följande kategorier:

• Automatisk inbjudan: När omdömeslämare automatiskt bjuds in till att lämna omdömen via integrationen som du upprättat mellan ditt ecommerce-system och Trustpilot. Vi rekommenderar alla som vill samla in omdömen via Trustpilot att använda sig av denna metod, eftersom den är mest effektiv.
  • Manuell inbjudan: Om du är ny på Trustpilot kan du bjuda in alla dina befintliga kunder till att lämna omdömen genom att manuellt ladda upp en fil med kundernas uppgifter.
  • Organisk: När konsumenter lämnar omdömen om ditt företag på eget initiativ, utan att ha blivit inbjudna att göra det.
  • Genererad länk: Om du genererar dina egna inbjudningslänkar, samt eventuellt skickar ut dessa via ditt eget e-mailprogram till dina tidigare kunder.
  • Grundläggande inbjudan: Om du bjuder in dina kunder med hjälp av en generisk länk till ditt företags omdömesformulär på Trustpilot.
  • Integrerat omdömesformulär: När konsumenter lämnar omdömen via ett omdömesformulär på din egen webbsida.

Omdömeslämnarens användarprofil: Om du klickar på omdömeslämnarens namn kan du se dennes uppgifter (t.ex. land, språk, profilbild osv.) Om omdömet är organiskt visas dock inte omdömeslämnarens e-mail.

Referensnummer: Referensnumret hjälper dig att identifiera dina kunder och deras transaktioner. Vårt system lägger automatiskt till referensnumret om ett sådant anges i inbjudan. När det gäller organiska omdömen kan referensnumret uteslutas, om du valt att inte be dina omdömeslämnare att ange det i omdömesformuläret. I denna artikel hittar du mer information om att be omdömeslämnare att ange referensnummer.

Hantera omdömen

Dela: Du kan dela dina omdömen på Facebook, Twitter, Google+ och LinkedIn. Klicka på ikonerna för sociala medier och följ instruktionerna på skärmen.

Svara: Du kan besvara dina kunders omdömen via sidan Företagsomdömen på ditt företagskonto. Klicka bara på knappen Svara under ett omdöme, skriv ditt svar och klicka på Publicera. Svaret blir synligt för allmänheten, och omdömeslämnaren i fråga meddelas om det via e-mail. Läs vår artikel Hur ska jag besvara omdömen? för mer information.

Rapportera: Om du anser att ett omdöme strider mot våra riktlinjer, har du möjlighet att rapportera detta omdöme via sidan Företagsomdömen på ditt företagskonto. Klicka på knappen Rapportera om välj den eller de rapporteringsorsak(er) som stämmer in på situationen. Läs vår artikel Så här rapporterar du omdömen från ditt företagskonto för mer information.

Tagga: Du kan tagga dina omdömen om du vill integrera dem i en TrustBox eller i andra applikationer. Klicka på den blå knappen Lägg till tag, så dyker en textruta upp där du anger namnet på tagen. Läs vår artikel Tagging och pre-tagging av företagsomdömen för mer information.

Filtrera omdömen: Du kan filtrera dina omdömen efter stjärnbetyg, datum, huruvida de rapporterats, huruvida du besvarat dem samt efter deras källa och efter tags (endast en tag åt gången). Du kan också använda sökfältet och söka efter användarnamn, referensnummer eller e-mail.

Exportera omdömen: Om du vill exportera dina omdömen till en CSV-fil klickar du på fliken Exportera omdömen högst upp på sidan, så blir du omdirigerad till sidan Exportera dina omdömen. Välj ett datumintervall och klicka på Generera .csv-fil. Du får därefter ett e-mail med en länk till CSV-filen med dina omdömesdata. Om du stannar kvar på sidan medan filen genereras, laddas den automatiskt ner så fort den är klar.

OBS: Du kan behöva uppgradera till ett annat paket för att få tillgång till vissa av de här funktionerna.