Frågor och svar om Zapier Följ

Hur fungerar Zapier?

Först och främst ska du upprätta en Zap. En Zap är en funktion för en Task som du vill ska utföras om och om igen. Det fungerar såhär: När något nytt sker i A, utlöser det följande funktion i B. Den första delen (A) är en trigger och den andra delen (B) är funktionen. Till exempel: När jag får en ny order i Shopify, upprättas det en ny omdömesinbjudan i Trustpilot.

Konfigurations-inställningarna gör det möjligt att bestämma vilken information från trigger-appen som skickas till funktions-appen. Utöver de existerande valmöjligheterna i drop-down menyn, kan du använda både statisk text och anpassade fält.

Zapier kommer att guida dig genom de enkla stegen för att upprätta anslutningen och bestämma vilka områden du vill skicka från appen till Trustpilot. Du kan igång med Zappen på nolltid.

Så snart Zappen är upprättad tar Zapier hand om resten. Den kontrollerar regelbundet trigger-appen för ny data. När Zappen triggas, utför Zapier automatiskt funktionen för dig. Låt oss säga att du får fem nya ordrar i Shopify: Zapier tar då var och en av dessa och gör en ny omdömesinbjudan för var och en i Trustpilot, helt anpassad till hur du har upprättat din Zap.

Du behöver endast upprätta din Zap en gång, och därefter kommer data skickas från en app till en annan, helt utan ytterligare ansträngning från dig. Du kan övervaka all aktivitet i din Zapier- dashboard, administrera dina anslutna konton, samt aktivera och deaktivera din Zaps som du önskar. Läs mer här.

Expandera alla

Vad kan du använda den för?

För tillfället kan Trustpilot endast läggas till som en funktion, vilket betyder att den primära funktionen för dig är att bjuda in dina kunder att skriva ett omdöme, samtidigt som en specifik trigger inträffar i en annan webbapplikation som du använder. Läs mer om Trustpilots kapacitet på Zapiers webbsida.

Fördelen är att Zapier erbjuder en hög grad av flexibilitet när omdömesinbjudningarna skickas.

• Segmentering av inbjudningsmail: Segmentering efter tidszon, land, och/eller språk ger dig möjlighet att göra dina inbjudningsmail mer personliga - och dämed mer relevanta. Om någon mottar ett inbjudningsmail på deras modersmål, under deras mest aktiva tidspunkt och i deras respektive stad, kan de vara mer benägna till att skriva ett omdöme.

OBS: Det finns ingen risk för att du spammar dina kunder. Låt oss säga att ett inbjudningsmail är inställt att skickas ut till de senaste 25 kunderna, varav 5 av dessa registrerar sig för att skriva ett omdöme. Ett påminnelse-mail, som skickas via Zapier, kan skickas ut 3 veckor senare till samma lista med 25, men mailet kommer då endast att skickas till de 20, som ännu inte skrivit ett omdöme. Vårt system registrerar varje e-mail som skickas till de användare som redan har skrivit ett omdöme med den angivna e-mailadressen. Om en användare redan har skrivit ett omdöme för ett givet företag, kommer de alltså inte ta emot några inbjudningsmail från oss för samma företag.

Hur ser ett exempel på en Zap ut?

Ett exempel på en Zap är Lägg till ny kundinformation till Trustpilots lista över omdömesinbjudningar. Varje gång du får en ny order i Shopify kommer Zapier lägga till kundinformationen till mottagarlistan över omdömesinbjudningar. Önskar du att lägga till samma kundinformation till en annan och mer segmenterad lista över omdömesinbjudningar, har du möjlighet att skapa en till Zap.

Vad är Tasks?

Varje gång din Zap utför sin funktion räknas det som en Task. Till exempel, så räknas varje ny omdömesinbjudan som en Task. För varje inbjudningsmail som skickas så kommer du att använda en Task. (Antalet Tasks som du kan använda per månad bestäms av din kontoplan för Zapier. Mer information om planerna finns här.)

Hur startar jag min gratis testperiod av Zapier?

Om du registrerar dig för Zapier via Trustpilots app-sida, kommer du få en 3-månaders kostnadsfri testperiod. Detta ger dig tillgång till obegränsade Zaps och Tasks under denna tidsperiod.

När din testperiod utlöper, så kommer de 5 Zaps du har använt (som är maximum för gratis versionen) att bli pausade, och gränsen för dina Tasks kommer att sättas till 100 st. per månad. Zaps som använder premium-appar kommer också pausas. Zapier kommer att informera om detta i ett mail och förklara din status.

Hur man startar den kostnadsfria Zapier-Testperioden:

1. Gå till Zapier på Trustpilot Appar
  2. Klicka på Use this Zap
  1. Registrera dig för Zapier eller logga in på ditt befintliga konto
  1. Klicka på Make this Zap (Obs: Du kan alltid välja att avbryta detta)
  1. Anslut med ditt konto, t.ex. Shopify
  1. Installera Zapier
  1. Upprätta en test-trigger för att kontrollera anslutingen till din Zapier app