Introduktion till Produktomdömen + Frågor och svar

Komplettera dina företagsomdömen med produktomdömen för att hjälpa dina kunder att välja vilka produkter de ska köpa. Implementera Trustpilots Produktomdömen direkt på din produktsida och ge dina kunder möjlighet att lämna omdömen om och betygssätta produkterna de köpt. Produktomdömen hjälper nya kunder att fatta välgrundade köpbeslut, samtidigt som de ger dig värdefulla insikter om dina produkter.

Se den här videon för att lära dig mer om hur produktomdömen fungerar.

Är produktomdömen tillgängliga på alla språk?

Ja, produktomdömen är tillgängliga på alla språk som Trustpilot stödjer.

Hur visas mina produktomdömens totala poäng?

Din sammanlagda produktomdömespoäng visas med hjälp av ett stjärnbetyg med en 5-gradig skala. Ingen Trustscore (siffra) eller stjärnsymbol (text) visas.

Hur kalkyleras mitt stjärnbetyg?

Ditt stjärnbetyg är ett genomsnitt av alla omdömen för en specifik produkt.

Hur bjuder jag in kunder till att lämna produktomdömen?

Det finns tre sätt att bjuda in kunder till att lämna produktomdömen: Bjud in kunder via ditt företagskonto, skapa en anpassad integrering genom att använda våra API:er, eller använd en av våra appar.

• Företagskonto: Följ instruktionerna på skärmen eller läs mer här.
  • Appar: Koppla Trustpilot direkt till ditt eCommerce-system för att utlösa kundinbjudningar automatiskt. Exempel: Magento, Shopify, BigCommerce eller WooCommerce.
  • API:
    • genererar länkar med hjälp av API:er och skicka dem till dina kunder med hjälp av ett e-mailverktyg, t.ex. Mailchimp.
    • Skicka ut inbjudningar med hjälp av Trustpilots inbjudningsverktyg. Kunder blir ombedd att skriva ett företagsomdöme och dirigeras därefter vidare till ett formulär för produktomdömen.

Vilken information krävs om jag vill att en kund lämnar ett omdöme, och hur skickar jag denna information till Trustpilot?

Trustpilot behöver följande produktinformation för att skicka en produktomdömesinbjudan:

• Produktnummer (SKU)
  • En länk till produkten på din webbsida
  • En länk till en bild av produkten (valfritt, men rekommenderas)
  • Produktnamn
  • Kundens namn
  • Kundens e-mailadress

Denna information skickas automatiskt till Trustpilot om du använder våra API:er eller appar.

Kan jag bjuda in kunder till att lämna produktomdömen mer än en gång?

För närvarande är det endast möjligt att samla in ett företagsomdöme och ett produktomdöme per kund om du skickar inbjudningar via Trustpilot. Om du hellre vill skicka ut flera produktomdömesinbjudningar till samma kund rekommenderar vi att du genererar länkar och skickar dem till dina kunder med hjälp av ett e-mailverktyg som t.ex. Mailchimp.

Kan jag välja när produktomdömesinbjudan ska skickas ut?

Ja, du kan välja en period i inställningarna för produktomdömen. Om du använder API:er kan du välja en specifik tidpunkt, och om du använder appar har du ännu fler möjligheter.

Är det möjligt att integrera produktomdömen som inte är insamlade via Trustpilot?

Ja, du kan integrera produktomdömen från andra källor. Mer information om detta här.

Kan jag svara på ett produktomdöme?

Ja, du kan svara på produktomdömen via fliken Produktomdömen på ditt företagskonto.

Kommer mina svar synas i min Product Reviews TrustBox?

För närvarande visas inte svar i våra Product Reviews TrustBoxar. Om du vill visa svar på din webbsida rekommenderar vi att du skapar en anpassad widget med hjälp av Trustpilots API:er.

Kan mina kunder svara mig?

Ja, men endast om du initierar ett samtal genom att besvara ett produktomdöme. Om författaren till ett produktomdöme besvarar ditt svar, visas även detta på ditt företagskonto under fliken Produktomdömen.

Hur delar jag mina produktomdömen på min webbsida?

Du kan dela produktomdömen genom att integrera en eller flera av våra produktanpassade TrustBoxar, eller genom att integrera omdömen från våra API:er. För SEO rekommenderar starkt vi att du använder vår Product Reviews SEO TrustBox som är väldigt lätt att implementera. Du kan också använda våra API:er direkt.

Hur skiljer sig Produkt-TrustBoxarna åt när det kommer till implementering och flexibilitet?

Implementeringens svårighetsgrad

Flexibilitet i design

Produktanpassade TrustBoxar med och utan SEO Lätt Begränsad flexibilitet
SEO TrustBox Medel Medelflexibilitet
Anpassade API-integrationer Svår Maximal flexibilitet

Kan vem som helst lämna ett produktomdöme?

För närvarande kan kunden endast lämna ett produktomdöme efter att först ha mottagit en inbjudan.

Måste jag visa alla mina produktomdömen på min webbsida?

Alla produktomdömen måste visas på din webbsida. Det enda undantaget är omdömen som inte följer Trustpilots riktlinjer. Du ansvarar för implementeringen av produktomdömena på din webbsida, antingen med hjälp av en produktanpassad TrustBox eller Trustpilots API:er.

Var visas mina produktomdömen förutom på min webbsida?

Vi skickar alla produktomdömen till Google Shopping, så att Google kan använda dem till att visa stjärnbetyg på dina produkter.

Hur kan jag vara säker på att produktomdömena inte är falska?

För närvarande kan man endast skriva ett produktomdöme om man har fått en inbjudan, vilket innebär att du har kontroll över vem som blir inbjuden.

Var kan jag se mina produktomdömen?

Du kan se dina produktomdömen under Produktomdömen-fliken på ditt företagskonto.

Kan jag filtrera mina omdömen efter produkt?

Ja, du kan filtrera dina omdömen efter produktnummer/SKU, stjärnor, svarsstatus, omdömesstatus och datumintervall, så att du lätt kan skapa dig en överblick över alla omdömen för en specifik produkt. Läs mer om produktomdömen.

Kan jag exportera mina produktomdömen?

Nej, du kan inte exportera dina produktomdömen, men du kan kopiera dina produktomdömes-data med hjälp av vårt API. För att göra detta behöver du hjälp av en utvecklare.

Hur kan jag integrera mina produktomdömen från Trustpilot och andra källor?

Du kan använda vår Product Reviews MultiSource TrustBox för att enkelt importera och visa alla omdömen för en specifik produkt. Om du dessutom vill ha SEO-fördelar kan du använda vår Product Reviews MultiSource SEO TrustBox.

Kan jag märka upp mina kategorisidor med det sammanlagda betyget på mina produkter?

Nej. Produktomdömen är endast till för produktsidor, de kan inte användas på kategorisidor. För mer information hänvisar vi till Googles riktlinjer.

Varför syns inte mina produktomdömen i Google Shopping?

Här är tre vanliga anledningar till att detta händer:

1. Du har inte ansökt om ditt stjärnbetyg i PLA (Product Listing Ads). Läs Googles produktflödesspecifikation för mer information om hur du skickar en feed med dina produkter till Google.
  2. Du har inte uppfyllt Googles minimikrav. Ditt företag måste ha minst 50 produktomdömen i sin feed för att få synas i Google Shopping. Dessutom måste en produkt ha minst tre omdömen, varav minst ett ska vara skrivet av en inbjuden kund, för att få synas i Google Shopping.
  3. De SKU:er och/eller produkt-URL:er som du skickat till Google skiljer sig från de du skickat till Trustpilot.

Hur lång tid tar det för produktomdömen att dyka upp i Google Shopping efter det att produktomdömesfeeden skickats in?

Det tar Google ca. 5-6 veckor att fullfölja processen och lägga upp produktomdömena på Google Shopping. Processen består av 1-2 veckors onboarding och 3-4 veckors behandlingsprocess. Trustpilot skickar nya produktomdömen till Google dagligen. I vissa fall kan det ta längre tid. Denna fördröjning orsakas av problem i Googles feed-behandling.

Kan man få SEO-fördelar av produktomdömen?

• Hög placering i Googles sökresultat kan åstadkommas med hjälp av produktomdömesdata, eftersom denna data anses vara relevant, unik och aktuell. För att Google ska kunna genomsöka din produktomdömesdata måste du använda en av följande metoder
    • Product Reviews SEO TrustBoxes: Client-side-implementeringar som visar upp produktomdömen. De är lika lätta att implementera som våra andra TrustBoxar.
    • Vi har en server-side-implementering för SEO-TrustBoxar där vi tillhandahåller en markup som gör TrustBoxen SEO-vänlig.
    • Om TrustBoxarna inte uppfyller dina designkrav, är du välkommen att använda våra API:er och inkludera markup:en schema.org/products för att göra dem SEO-vänliga.
  • Ditt stjärnbetyg kommer att dyka upp i Googles sökresultat om du formaterar innehållet i dina produktomdömen som Rich Snippet-data på din webbsida. Google kommer automatiskt att känna igen innehållet och visa stjärnbetyg i sökresultaten när din webbsida genomsöks. Se schema.org för mer information om Rich Snippets.

• Product Listing Ads med betyg är tillgängliga i USA, Storbritannien, Australien, Tyskland, Frankrike, Japan, Italien, Nederländerna, Brasilien, Spanien, Schweiz och Tjeckien. Stjärnbetyg i Product Listing Ads syns bara om du delar alla dina produktomdömen med Google. För att få stjärnor i Product Listing Ads måste du ha ett Google Adwords-konto och ett Google Merchant Center-konto, och du måste skicka alla dina produkter i en feed direkt till Google Shopping. Detta är en annan produkt-feed än Trustpilots feed till Google Shopping.

Om dina produktomdömen inte visas är det möjligt att du inte uppfyller Googles krav.