Introduktion till Produktomdömen + Frågor och svar

Komplettera dina företagsomdömen med produktomdömen för att hjälpa dina kunder att välja vilka produkter de ska köpa. Implementera Trustpilots Produktomdömen direkt på din produktsida och ge dina kunder möjlighet att betygsätta och lämna omdömen om produkterna de köpt. Produktomdömen hjälper nya kunder att fatta välgrundade köpbeslut, samtidigt som de ger dig värdefulla insikter om dina produkter.

Se videon nedan för att lära dig mer om hur produktomdömen fungerar.

Är produktomdömesfunktionen tillgänglig på alla språk?

Ja! Produktomdömen är tillgängliga på alla språk som Trustpilot stödjer.

Hur visas min sammanladga produktomdömespoäng?

Din sammanlagda produktomdömespoäng visas med ett stjärnbetyg på skalan 1-5. Det finns ingen TrustScore (siffra) eller stjärnsymbol (text).

Hur beräknas mitt stjärnbetyg?

Ditt stjärnbetyg är ett genomsnitt av alla omdömen för en specifik produkt.

Hur bjuder jag in kunder till att lämna produktomdömen?

Det finns tre sätt att bjuda in kunder till att lämna produktomdömen. Du kan bjuda in kunder via ditt företagskonto, skapa en anpassad API-integration eller använda en av våra appar.

• Företagskonto: Följ instruktionerna på skärmen eller läs mer här.
  • Appar: Koppla Trustpilot direkt till ditt eCommerce-system för att utlösa kundinbjudningar automatiskt (t.ex. Magento, Shopify, BigCommerce, PrestaShop, OpenCart och WooCommerce).
  • API:
    • Skicka API-länkar till dina kunder med hjälp av ett e-mailverktyg, t.ex. MailChimp.
    • Skicka ut inbjudningar med hjälp av Trustpilots inbjudningsverktyg. Kunden blir ombedd att skriva ett företagsomdöme, och omdirigeras därefter till ett formulär för produktomdömen.

Vad behöver Trustpilot för information för att kunna skicka inbjudan?

Trustpilot behöver följande produktinformation för att skicka en produktomdömesinbjudan:

• Kundens e-mail
  • Kundnamn
  • Referensnummer
  • SKU
  • Produktnamn
  • Produkt-URL

Om du använder våra API:er eller appar vidarebefordras denna information automatiskt till Trustpilot.

Kan jag bestämma när mina produktomdömesinbjudningar ska skickas ut?

Ja, i inställningarna för produktomdömen kan du specificera tidpunkten för utskick. Om du använder våra API:er kan du välja en särskild tidpunkt, och om du använder våra appar har du ännu fler valmöjligheter.

Kan jag importera produktomdömen från en annan källa till Trustpilot?

Ja, du kan importera omdömen från andra källor till Trustpilot. Läs mer här.

Kan jag svara på ett produktomdöme?

Ja, du kan besvara dina produktomdömen via fliken Produktomdömen på ditt företagskonto.

Kommer mina svar att visas i en Product Reviews TrustBox?

För närvarande går det inte att visa svar som du har lämnat på dina produktomdömen i våra produktomdömes-TrustBoxar. Om du vill att dina svar ska synas på din webbsida rekommenderar vi att du skapar en skräddarsydd widget med hjälp av Trustpilots API:er.

Kan mina kunder svara mig?

Ja, om du inleder en konversation. Om du besvarar kundens produktomdöme så kan kunden svara dig tillbaka. Du kan sedan läsa hela konversationen under fliken Produktomdömen på ditt företagskonto.

Hur delar jag produktomdömen på min webbsida?

Du kan dela dina produktomdömen antingen genom att integrera en eller flera av våra TrustBoxar eller genom att använda våra API:er för att integrera omdömen. För SEO rekommenderar vi starkt att du använder vår Product Reviews SEO TrustBox som är lätt att implementera. Du kan också använda våra API:er direkt.

Kan jag dela produktomdömen på sociala medier?

Du kan dela dina omdömen på Facebook, Twitter, Google+ och LinkedIn. Klicka på ikonerna för sociala medier och följ instruktionerna på skärmen.

Hur skiljer sig produktomdömes-TrustBoxarna åt när det kommer till implementering och flexibilitet?

Svårighetsgrad på implementeringen

Designflexibilitet

TrustBoxar med och utan SEO Enkel Begränsad flexibilitet
Anpassade API-integrationer Svår Maximal flexibilitet

Kan vem som helst lämna ett produktomdöme?

För närvarande är det endast de kunder du har skickat en inbjudan till som kan lämna produktomdömen.

Bör jag visa produktomdömen på min webbsida?

Vi visar inte produktomdömen på Trustpilot.se, så vi rekommenderar att du visar dem på din webbsida. Du ansvarar själv för implementeringen av produktomdömena, antingen med hjälp av en produktanpassad TrustBox eller Trustpilots API:er.

Hur försäkrar jag mig om att mina produktomdömen är äkta?

Produktomdömen kan för närvarande endast lämnas som svar på inbjudningar, vilket innebär att du har kontroll över vem som lämnar dem.

Var kan jag se mina produktomdömen?

Du hittar dina produktomdömen under fliken Produktomdömen på ditt företagskonto.

Kan jag filtrera mina omdömen efter produkt?

Ja, du kan filtrera dina omdömen efter produktnummer/SKU, antal stjärnor, svarsstatus, omdömesstatus och datumintervall. Läs mer.

Kan jag exportera mina produktomdömen?

Ja. Gå till ditt företagskonto > Produktomdömen och sök efter en specifik produkt. Välj Ladda ner CSV-fil för att exportera produktdatan. Du kan också kopiera dina produktomdömesdata med hjälp av Trustpilots API (detta alternativ kräver dock utvecklarkunskaper).

Hur integrerar jag mina Trustpilot-produktomdömen och de produktomdömen jag har samlat in utanför Trustpilot?

Med hjälp av vår Product Reviews MultiSource TrustBox kan du enkelt importera och visa alla omdömen för en specifik produkt.

Kan jag få SEO-fördelar av produktomdömen?

Produktomdömen publiceras inte på Trustpilot.se, så vi rekommenderar att du visar dem på din webbsida om du vill uppnå SEO-fördelar. Du kan använda en av våra TrustBoxar för produktomdömen.

Nedan ser du ett exempel på ett produktomdöme med Rich Snippets i Google:

Kan jag märka upp mina kategorisidor med det sammanlagda betyget på mina produkter?

Nej. Produktomdömen är endast till för produktsidor, de kan inte användas på kategorisidor. För mer information hänvisar vi till Googles riktlinjer.

Vad är Google Shopping-annonser och var är de tillgängliga?

Google Shopping-annonser med betyg är tillgängliga i flera länder – här hittar du en fullständig lista. Stjärnbetyg i Google Shopping-annonser visas bara om du delar alla dina produktomdömen med Google. För att få stjärnor i Google Shopping-annonser måste du ha ett Google AdWords-konto och ett Google Merchant Center-konto, och du måste skicka alla dina produkter i en feed direkt till Google Shopping. Detta är en annan produkt-feed än Trustpilots feed till Google Shopping.

Varför visas inte mina produktomdömen i Google Shopping?

Tre vanliga anledningar:

1. Du har inte ansökt om att ditt stjärnbetyg ska visas i Google Shopping-annonser. Läs Googles produktflödesspecifikation för mer information om hur du skickar en feed med dina produkter till Google.
  2. Du har inte uppfyllt Googles minimikrav. Ditt företag måste ha minst 50 produktomdömen i sin feed för att få synas i Google Shopping. För att en viss produkt ska få synas i Google Shopping måste den ha minst tre omdömen, varav minst ett ska vara skrivet av en inbjuden kund.
  3. De SKU:er och/eller produkt-URL:er som du skickat till Google skiljer sig från de du skickat till Trustpilot.

Hur lång tid tar det för produktomdömen att dyka upp i Google Shopping efter att jag har skickat min produktomdömesfeed?

Det tar Google ca 5-6 veckor att fullfölja processen och publicera produktomdömena på Google Shopping. Processen består av 1-2 veckors onboarding och 3-4 veckors behandlingsprocess. Trustpilot skickar nya produktomdömen till Google dagligen. I vissa fall kan det ta längre tid. Denna fördröjning orsakas av problem i Googles feed-behandling.