Steg 3: Retention - Öka kundlojaliteten

3

Steg 3: Retention - Öka kundlojaliteten

På denna tidspunkt i din resa med Trustpilot, har du samlat en rad omdömen, som du redan har börjat visa på din webbsida med våra TrustBox widgets. Detta kommer att uppmuntra nya kunder att köpa från din webbsida.

Vi ger dig möjlighet att förvärva nya kunder, och vi erbjuder dig verktygen för att behålla dina senaste kunder. Du kan automatisera din insamling av omdömen för att öka antalet av omdömen, samt förbättra din kundnöjdhet och dina retention rates.

Upprätta din Automatiska Feedback Service!

Automatisk Feedback Service ger dig möjligheten att samla in omdömen efter varje inköp, dina kunder gör. På detta sätt kommer du att ha en tillströmning av nya omdömen som visar, att dina kunder kan lita på dig.

Upprätta din Automatiska Feedback Service genom att länka Trustpilot med din webbshop eller e-mailplattform. Denna inställning skickar oss en kopia av det e-mail, ni sänder ut till en ny kund (dvs. Orderbekräftelser, fakturor, välkomstmail), och vi kommer automatiskt generera en omdömesinbjudan.

Läs denna artikel för mer information om, hur du upprättar din Automatiska Feedback Service.

Trustpilot Apps

Som alternativ till vår Automatiska Feedback Service, erbjuder Trustpilot också ett brett utbud av appar som gör det smidigt för dig att bjuda in dina kunder till att lämna omdömen på Trustpilot.

För mer information, gå till vår sektion för Apps

Trustpilots API

En API är en programvara för software interface, som gör att du kan integrera Trustpilot med ditt befintliga CRM-system. Användning av API:en, gör att du kommer att kunna använda Trustpilots inbjudningsverktyg eller dina egna email-verktyg, utan att behöva använda Trustpilots user interface.

För mer information, klicka här.

Notera: Du kan behöva uppgradera ditt paket för att använda den här funktionen

Organisera dina kundomdömen!

Bli notifierad

Ju snabbare du svarar på dina kundomdömen, desto mer uppskattade kommer dina kunder att känna sig. En uppskattad kund är mer sannolikt att köpa från dig i framtiden.

Du kan konfigurera dina notifikationer för omdömen på din företagsprofil. Det enda du behöver göra är att klicka på Inställningar i det övre högra hörnet på sidan och välja Notifikationer. Läs vår guide för mer information.

Besvara dina kunders omdömen

Använd ditt Trustpilot-konto för att läsa och svara på kundomdömen. Din feedback demonstrerar öppet ditt engagemang för kundservice, och kommer uppmuntra dem att handla med ditt företag igen.

Du kan besvara dina kunders omdömen från modulen omdömen på din företagsprofil. Klicka bara på svarsknappen under omdömet, skriv ditt svar och klicka på spara. Författaren till omdömet kommer sedan att bli notifierad via e-mail.

Rapportera omdömen

Skulle du stöta på en omdöme som du anser strider mot Trustpilots riktlinjer, kan du rapportera omdömet från ditt företagskonto, och vårt engagerade Compliance team kommer att undersöka ärendet.

Tips

Negativt omdöme?
Undersökningar visar, att kunder litar mer på omdömen, när de ser både negativ och positiv feedback. Om du får ett negativt omdöme, ska du se det som värdefull feedback och ett sätt att hjälpa dig att förbättra din kundservice. Ge alltid ett vänligt och förståeligt svar. Om det är möjligt är det också en bra idé att erbjuda kunden en lösning. Dina kunder kommer att uppskatta din goda kundservice.