Så här begär du referensnummer av dina omdömeslämnare

Trustpilot är en online omdömescommunity som hjälper kunder att fatta välgrundade köpbeslut, medan det ger företag möjlighet för att utveckla deras verksamhet. Vi uppmuntrar alla användare med en köpupplevelse till att skriva ett omdöme och dela sina erfarenheter med andra konsumenter. Det ligger både i kundens och företagets intresse att kunna identifiera köpupplevelsen med ett referensnummer.

För användarna är det en fördel att veta, att omdömena på Trustpilot kommer från en pålitlig källa, medan du som företagsverksamhet snabbt kan identifiera en transaktion, när en användare skriver ett spontant omdöme.

För att göra detta möjligt, ger Trustpilot företag möjlighet för att be om ett referensnummer innan kunderna skriver ett omdöme.

Du kan också själv ange den term du använder till dina kundtransaktioner. Till exempel Bokningsnummer eller Ordernummer etc.

Följ bara dessa steg, om du vill ställa in funktionen

• Logga in på ditt företagskonto
  • Gå till Företagsomdömen och välj Ställ in referensnr.
  • Välj relevant inställning
  • Ange det ord du använder för dina kundtransaktioner, och spara inställningarna. Härefter kommer dina kunder inte kunna skriva ett omdöme, utan att först ange ett referensnummer.

Vänligen observera att vi inte har möjlighet att bedöma giltigheten hos referensnumret som anges av kunden.