Så här ber du dina omdömeslämnare om referensnummer

Företag kan be sina omdömeslämnare att ange referensnummer med hjälp av Trustpilots referensnummerfunktion.

Ibland kan det vara svårt för ett företag att identifiera en omdömeslämnare endast utifrån dennes namn. Trustpilot har därför gjort det möjligt för omdömeslämnare att ange referensnummer när de lämnar omdömen.

Detta är inget krav för att få publicera sitt omdöme – däremot ligger det i både användarens och företagets intresse att köpupplevelsen kan kopplas till ett referensnummer: användaren vet att omdömena på Trustpilot kommer från autentiska kunder, och företaget kan enkelt identifiera en specifik transaktion när en kund lämnar ett omdöme på eget initiativ.

Du kan också ange den term du själv använder till dina kundtransaktioner, till exempel bokningsnummer, ordernummer etc.

Så här använder du referensnummerfunktionen

Om du vill aktivera referensnummerfunktionen följer du dessa steg:

• Logga in på ditt företagskonto
  • Gå till Företagsomdömen och välj fliken Ställ in referensnummer
  • Välj önskat alternativ
  • Ange den term du använder till dina kundtransaktioner och klicka på Spara. Dina kunder kommer hädanefter att kunna ange referensnummer när de lämnar omdömen – dock publiceras omdömena även om de väljer att inte göra det.

Observera att vi inte har någon möjlighet att validera de referensnummer kunderna anger.