Så avregistrerar och återregistrerar du dig för e-mailinbjudningar

Om du inte längre vill få inbjudningar kan du avregistrera dig från e-mailinbjudningar som skickas via Trustpilot och du kan återregistrera ifall du ångrar dig.

Avregistrera dig från e-mailinbjudningar

Efter att du haft en köp- eller seviceupplevelse hos ett företag kan det hända att du får ett e-mail där du bjuds in till att lämna ett omdöme om företaget. Om e-mailet skickades via Trustpilots tjänster ska det innehålla en länk för avregistrering.

Om du inte vill ta emot e-mail med inbjudningar till att lämna omdömen på Trustpilot kan du klicka på avregistreringslänken längst ner i e-mailet.

Du omdirigeras då till ett skärmmeddelande som bekräftar att du avregistrerats.

Obs: Vi kan endast avregistrera dig från omdömesinbjudningar som skickas via Trustpilots system och detta gäller för alla företag som använder sig av dem. Men även om du avregistrerat dig från utskick via Trustpilot, kan företag fortfarande skicka e-mailinbjudningar till dig via sina egna system.

Vill du inte avregistrera dig?

Om du har råkat klicka på avregistreringslänken av misstag och vill återregistrera dig klickar du helt enkelt på återregistreringsknappen på skärmmeddelandet:

Återregistrera dig från ditt konto

Du kan också återregistrera dig för e-mailinbjudningar via ditt Trustpilot-konto.

  1. Logga in på ditt konto på Trustpilots hemsida och peka på ditt namn längst upp till höger.
  2. Klicka på Mina inställningar i rullgardinsmenyn.
  3. Under sektionen E-mailinställningar, scrollar du ner till Ditt bidrag till communityn och kryssar i rutan Inbjudningar till att lämna omdömen om företag på Trustpilot.
  4. Klicka på Spara e-mailinställningar.