Trustpilots Magento 1-integration

Kom igång nu

Med Trustpilots Magento-integration kan du automatisera din insamling av omdömen, lägga till TrustBox-widgets på din webbsida och bjuda in kunder till att skriva omdömen. I denna artikel går vi igenom hur du laddar ner och konfigurerar integrationen, som har stöd för Magento 1.7, 1.8 och 1.9.

Obs: Vi har för närvarande ingen testmiljö tillgänglig. Denna integration är inte kompatibel med Internet Explorer.

Ladda ner integrationen

1. Gå in på ditt företagskonto > Integrationer > E-handel. Klicka på Magento 1

1. Klicka därefter på Ladda ner. Du behöver inte öppna filen.

Installera integrationen

1. Logga in på ditt Magento-konto. På Magentos Admin-panel väljer du System > Magento Connect > Magento Connect Manager. Logga in igen med dina användaruppgifter.

1. Klicka på Choose file under Direct package file upload. Välj den fil som du nyss laddat ner från Trustpilot, och klicka därefter på Upload.

1. När uppladdningen är klar, klickar du på Return to Admin längst upp på sidan.
  2. Du omdirigeras till Magentos Admin-panel, där du nu ser en Trustpilot-flik. Klicka på fliken och logga in.

1. Läs de juridiska villkoren, välj I understand and accept the above och klicka på Confirm.

Konfigurera integrationen

När du har installerat integrationen visas Trustpilot-fliken på din Admin-panel. Härifrån kan du ändra dina inställningar.

Konfigurera dina inbjudningar

En beställning från din Magenta-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden med en inbjudan till att skriva ett omdöme om ditt företag på Trustpilot. Så här ändrar du dina e-mailinställningar:

1. Logga in på ditt Magento-konto. Klicka på Trustpilot-fliken på Magentos Admin-panel.

1. Under Invitations kan du ange Sender name, reply-to email, Trustpilot landing page och Send delay. Du kan också ange olika språk för dina individuella webbsidor.
  2. Dessutom kan du välja det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder. Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när Magento bearbetar deras beställningar. Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder först när beställningen är avklarad.
  3. Klicka på Save changes för att spara inställningarna.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du samlar in produktomdömen via Trustpilot, kan du inkludera dessa i dina inbjudningar.

1. Logga in på ditt Magento-konto. Klicka på Trustpilot-fliken på Magentos Admin-panel.

1. Använd on/off-knappen Turn product review invitations on under Product Reviews för att aktivera produktomdömesinbjudningar.
  2. Fyll i fältet SKU (Stock Keeping Unit) för att låta Trustpilot veta var du sparar dina SKU:er.
  3. Fyll i fälten GTIN (Global Trade Item Number) och MPN (Manufacturer Part Number). Dessa fält är valfria.
  4. Klicka på Save changes.

Bjud in kunder

Du kan bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 6 månaderna.

1. Logga in på ditt Magento-konto. Klicka på Trustpilot-fliken på Magentos Admin-panel.
  2. Välj önskad tidsperiod under Past Orders.

1. Klicka på Sync up orders för att spara.
  2. Du kan se dina synkroniserade beställningar när du sparat. Eventuella fel som uppstår vid synkroniseringen ser du längst ner på sidan. För att försöka synkronisera igen klickar du på Re-sync.

Lägg till eller radera en TrustBox

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på din webbsida med denna integration. Följ dessa steg:

1. Logga in på ditt Magento-konto. Klicka på Trustpilot-fliken på Magentos Admin-panel.
  2. Under TrustBox väljer du önskad TrustBox som du sedan drar och släpper på din webbsida för att testa visningen. Du kan placera TrustBoxen var du vill på sidan.

1. Du kan anpassa din TrustBox under TrustBox Settings till vänster på sidan.

Obs: Om du väljer en TrustBox med produktomdömen, uppdateras SKU-attributen automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.
  1. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish changes.
  2. Om du vill radera en TrustBox från din webbsida, klickar du på papperskorgen och därefter på Publish changes.

Konfigurera flera webbsidor eller butiker

Om din webbsida eller butik är tillgänglig i flera länder och på olika språk, kan du använda Magentos multifunktion för att konfigurera olika TrustBoxar för var och en av dessa.

1. Logga in på ditt Magento-konto. På Magentos Admin-panel väljer du System > Configuration
  2. Under Current Configuration Scope väljer du webbsidan eller butiken du vill konfigurera.
  3. Under Trustpilot-fliken kan du nu logga in på integrationen och konfigurera inställningarna i fråga.

Koppla från integrationen

Du kan koppla från integrationen när du vill. Följ bara dessa steg:

1. Logga in på ditt Magento-konto. Klicka på Trustpilot-fliken på Magentos Admin-panel.
  2. Klicka på Clear the integration key. under Settings. Klicka därefter på Save changes.
Obs: Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.