Trustpilots kostnadsfria Magento 1-plugin: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

Tillgängligt för:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Denna funktion ingår i vårt Free-paket! Testa redan idag!

Med Trustpilots kostnadsfria Magento-plugin kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna plugin kan du även lägga till flera TrustBox-widgets och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

Läs om hur du laddar ner, installerar och konfigurerar pluginen i din webbutik.

Obs: Denna plugin är utvecklad för företag som använder Magentos e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra integrationer. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Informationen nedan gäller för pluginen Magento 1. Klicka här om du använder Magento 2.

Trustpilots Magento 1-plugin i korthet

• Automatisera dina omdömesinbjudningar — varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka snabbt och enkelt förfrågningar till tidigare kunder!
  • Lägg till flera TrustBox-widgets med hjälp av pluginen.
  • Magento 1.x-pluginen har stöd för flera butiker i versionerna 1.7, 1.8 och 1.9.

Så ställer du in Magento 1-pluginen

Anslut din Magento 1.x-webbutik till Trustpilot i två enkla steg:

1. Ladda ner Magento 1.x-pluginen till din dator.
  2. Ladda upp och aktivera pluginen i din webbutik.

Så laddar du ner Magento 1-pluginen

• Gå till Trustpilot Business > Integrationer > E-handelsintegrationer > Magento 1.x och klicka på Anslut nu. Klicka sedan på Ladda ner.

Så installerar du Magento 1-pluginen

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på din Magento Admin Panel och installera pluginen:

1. Gå till System > Magento Connect > Magento Connect Manager och logga in.

1. Klicka på Choose file och välj plugin-filen som du precis laddade ner. Klicka sedan på Upload.

1. Klicka på länken Return to Admin längst upp på sidan.

1. När du är tillbaka på Admin-panelen kommer du att se Trustpilot-fliken. Du kan behöva dina inloggningsuppgifter till ditt Trustpilot-företagskonto för att logga in.

1. Läs de juridiska villkoren och bekräfta genom att klicka på I understand and accept the above och klicka sedan på Confirm.
  1. Klart! Pluginen är nu installerad.

Så konfigurerar du Magento 1-pluginen

När du väl har installerat pluginen har du följande konfigureringsalternativ:

• Ange dina e-mailuppgifter
  • Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen
  • Lägg till flera TrustBoxar med hjälp av pluginen

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas för kunderna när de får dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay: En beställning från din Magento-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Konfigurera inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder.

• Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i Magento är Processing.
  • Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status är Complete.

Klicka på Save changes för att fullborda konfigurationen.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion kan du skicka produktomdömesinbjudningar med Magento-pluginen.

Klicka på Enable to start getting product reviews för att komma igång med att skicka produktomdömesinbjudningar.

När du har aktiverat produktomdömen kan du konfigurera fälten för produkt-SKU, GTIN och MPN i Magento för att låta Trustpilot veta var på din Magento-plattform du sparar denna information. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Med Trustpilot-pluginen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 6 månaderna. Välj tidsintervallet du vill ha och klicka på Sync up orders, så synkroniseras dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Översikt över synkroniserade beställningar

Nu kommer du att se en översikt över dina synkroniserade beställningar, så att du ser vilka som lyckades synkroniseras och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan ser du en lista med misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på dina webbsidor med hjälp av din Magento-plugin.

1. För att förhandsgranska en TrustBox kan du gå till din Magento Admin-sida och klicka på TrustBox-fliken i menyn längst upp.
  2. Välj den TrustBox som du vill förhandsgranska och dra och släpp den på din webbsida. Placera den sedan där du vill ha den.
  3. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish Changes.

Du kan även konfigurera dessa TrustBox-attribut:

• Page - Du kan placera TrustBoxar på din målsida, kategorisida, eller produktsida. Om du föredrar att placera dem på en annan sida, skriver du bara in den specifika webbadressen.
  • Position - Välj var på sidan du vill placera TrustBoxen.
  • Horizontal offset - Vågrät placering.
  • Vertical offset - Lodrät placering.

Obs: Om du väljer Product-TrustBoxen uppdateras SKU-attributen automatiskt. Kom ihåg att lägga till den på din produktsida.

Så här kommer du igång med Rich Snippets i Google Search genom att använda TrustBoxar:

1. Välj en TrustBox och dra och släpp den på din webbsida.
  2. Klicka på TrustBoxen du förhandsgranskar och klicka på Anpassa.
  3. Aktivera Rich Snippets för SEO.

Tänk på att vi för närvarande inte har någon testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.