Magento-appen

OBS: Vi stödjer endast Magento CE 1.8.x till 1.9.x - Magento EE stöds EJ.

Med Magento-appen kan du smidigt och obesvärat bjuda in dina kunder att skriva ett omdöme på Trustpilot. Denna smarta lösning ger oss möjlighet att få alla de nödvändiga uppgifter från din Magento webshop, för att på så sätt trigga omdömes-inbjudningar till dina kunder.

Några viktiga saker att veta om Appen:

• Triggar en omdömes-inbjudan för varje gång det skapas en ny order ELLER för varje order som levereras i Magento-webshoppen
  • Kan konfigureras till att bjuda in både nya, återkommande, och tidigare kunder
  • Använder Magento SOAP API
Notera: Magento har många konfigurationsalternativ. Detta ger en stor flexibilitet för butiksägare, men det gör det också mer benäget, att systemet är inkompatibilitet med tredjeparts integrationer. Om du upplever problem med att installera Trustpilots Magento-integration, är du välkommen till att kontakta vårt Support Team för att få hjälp. Observera att vi även erbjuder andra inbjudningstjänster och har ett brett utbud av API:er.

Vägledning för uppsättning av Magento-appen - steg för steg

ANSLUT

1. Gå till din Business portal, välj Magento och klicka på Anslut nu
  2. Skapa en ny "Admin Role och en ny User i Magento med denna Role. Fullständiga instruktioner listas på anslutnings-sidan i B2B.
    • A. Logga in på Magento som admin user
    • B.1 Navigera till System > Web Services > SOAP/XML-RPC - Roles
    • B.2 Klicka på Add New Role
    • B.3 Ange Role Name
    • B.4 Gör en uppsättning av Role Resources
      Minimikravet för Resources
      • Core\Store\List of stores
      • Catalog\Product\Retrieve products data
      • Catalog\Product\Product Images
      • Sales\Order\Retrieve orders info
      • Order shipments > Retrieve shipment info
      • Order shipments > Tracking
      • Order shipments > Comments
      • Order shipments > Create
      Exempel: Core > Store > List of stores:
    • B.5 Klicka på Save Role
    • C.1 Navigera till System > Web Services > SOAP/XML-RPC - Users
    • C.2 Klicka på Add New User
    • C.3 Ange User Account Information. API Key har ett användarskapat värde.
    • C.4 Välj Admin som User Role
    • C.5 Klicka på Save User
  3. Ange ditt Magento Username, API-key (som du skapade ovan i steg C.3), och webb-butikens URL´s, och klicka på Save. Obs: Vi rekommenderar att du använder https-protokollet för domänens URL. Om http används, kommer ditt användarnamn och lösenord överföras via en icke-säker anslutning. När du klickar på "Save", kommer vi att försöka validera den anslutningen.

När du har klickat på Connect, och om flera butiker upptäcks, kommer du att få möjlighet att välja att skicka inbjudningar från all my stores eller endast utvalda butiker:

Beroende på din Magento MultiStore-installation kan du välja att samla in omdömen för en eller flera butiker separat. Om du vill skicka inbjudningar för en hel Website väljer du ALL Stores (Store Groups) som är skapade under denna Website.

Läs mer om hur du ansluter flera Magento-butiker.

Uppsättning

1. Konfigurera din inbjudningsinformation:
    • Avsändarnamn och Avsändar-e-mail: Den avsändarinformation som visas i dina kunders inkorgar, när de mottar en omdömesinbjudan (notera: För närvarande kommer avsändar-e-mailen, som standard vara inställd till Trustpilot-emailen "noreply.invitations")
    • Svars-e-mail: Den e-mailadress som du vill att dina kunder ska använda, när de besvarar inbjudan. (Svars-e-mail kan läggas till och verifieras via sidan Bjud dina kunder i B2B)
    • Trustpilots webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och därmed olika språk. T.ex. är de.trustpilot.com den tyska/tyskspråkiga Trustpilot-sidan
    • Inbjudningsutlösare: Den åtgärd i Magento som kommer att utlösa en ny Trustpilot omdömesinbjudan. De utlösare vi för närvarande stöder är "Order upprättad" och "Order skickad" (Fullgjort).
    • Fördröjning av leverans: Det antal dagar som går från det att utlösaren tas emot och till en ny omdömesinbjudan skickas (max upp till 90 dagar)
    • Vill du inkludera produktomdömesinbjudningar? Om du använder Produktomdömen, kan du välja "Ja" för att inkludera en produktomdömesinbjudan
    • Vill du bjuda in tidigare kunder? Du har möjlighet att bjuda in dina tidigare kunder, från en tidsperiod på 7 dagar, upp till ett år tillbaka (Om det här alternativet saknas, så är det för att du redan har gjort inställningen tidigare, så du ska därför bara koppla ifrån integrationen och börja om).

EMAIL-MALL

1. Välj den mall du önskar använda när du skickar mail till kunderna. De mallar som finns listade kommer från ditt Kickstart mall-bibliotek. Du kan komma åt och redigera dina manuella omdömesinbjudningsmallar under fliken Redigera din mall på ditt företagskonto. För mer information, se här.
    Skicka ett testmail för att förhandsgranska ditt email (endast för företagsomdömen). Slutför inställningarna genom att klicka på knappen Fortsätt.

KLART

1. När du har upprättat anslutningen och installationen är slutförd, kommer du att se en bildskärm som bekräftar att inbjudningarna för inkommande ordrar i Magento har blivit skickade. Härifrån, kan du också se din Inbjudningshistorik eller redigera inbjudingsinställningarna för din Magento App.

FAQ

PHP-biblioteken

Om du inte redan har det, ska du installera PHP SOAP-biblioteken på din server.

AFS

Om du vill byta från AFS till Magento-appen rekommenderar vi att du stänger av AFS under tiden du implementerar Magento, så undviker du att skicka ut dubbla inbjudningar vilket kan leda till svårigheter vid insamlandet av produktomdömen.

Felsökning

Gå till vår artikel Frågor och svar om Magento

Tips: Nu när du har kommit igång med att samla in omdömen, så kan du lära dig hur du visar upp dem med en TrustBox