Guide: Trustpilots Magento-app

Med vår Magento-app kan du sömlöst bjuda in dina kunder till att lämna omdömen på Trustpilot. Lär dig hur du ställer in appen så du enkelt kan samla in massor av omdömen.

När appen väl är integrerad kan Trustpilot hämta data från din Magento-webbutik och automatiskt skicka omdömesinbjudningar till dina kunder efter att de har lagt beställningar hos ditt företag.

Var uppmärksam på följande:

• Vi stödjer endast Magento CE 1.8.x till 1.9.x
  • Magento EE stöds inte
  • Du behöver ha SOAP installerat, och WS-I måste vara aktiverat i din Magento-webbutik
  • Trustpilots Automatiska Feedback Service måste vara inaktiverad
Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.

Så här ställer du in Magento-appen

Tips! Om du har problem med att implementera Magento-appen kan du läsa vår felsökningsartikel.

Anslutning

• Logga in på ditt företagskonto på Trustpilot, klicka på Integrationer, gå till appsidan, leta upp Magento och klicka på Anslut nu
  • I Magento: upprätta en ny Admin Role samt en ny User som du tilldelar denna roll
  • Logga in på Magento som administratör
  • Gå till System > Web Services > SOAP/XML-RPC Roles
  • Klicka på Add New Role
  • Ange "Admin" som ditt Role Name
  • Klicka på Role Resources
  • Ställ in Resource Access till "All"
  • Klicka på Save Role
  • Gå till System > Web Services > SOAP/XML-RPC Users
  • Välj Add New User
  • Ange ditt användarnamn, förnamn, efternamn och din e-mail
  • Ange en ny API-nyckel (minst 6 tecken)
  • Ange samma API-nyckel i API Key Confirmation
  • Välj User Role på vänster sida
  • Välj Admin Role
  • Klicka på Save User
  • Ange ditt Magento-användarnamn, API-nyckeln du skapade ovan samt din webbutiks URL och klicka på Anslut mig.

Vi rekommenderar att du använder ett https-protokoll till din domäns URL. Om du använder http kommer ditt användarnamn och din API-nyckel från Magento att överföras via en osäker förbindelse.

Efter att du klickat på Anslut mig blir du ombedd att välja antingen alla dina butiker eller utvalda butiker.

Så här hittar du ditt Website ID och Store ID/Store Group ID när du ansluter flera butiker
I din Magento Admin panel: gå till System > Manage Stores och för muspekaren över webbside-/butiksnamnen med hyperlänkar som finns listade under Website Name och Store Name. Dina ID:n visas som popup-texter.

Popup-texten ska visas när du för muspekaren över en specific butik. Om den inte gör det kan du klicka på en butik för att se parametern group_id i adressfältet. Detta är ditt Store ID.

Inställning

Ange dina inbjudningsuppgifter:

• Avsändarnamn och Avsändar-e-mail: Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress "noreply.invitations".
  • Svars-e-mail: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail. (Svars-e-mailadresser kan läggas till och verifieras under fliken Bjud in kunder på ditt företagskonto.)
  • Trustpilot-webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.

Email-mall

Välj vilken e-mail-mall du vill använda när du skickar omdömesinbjudningar till dina kunder. Du kan komma åt och redigera dina mallar under fliken Redigera din mall på ditt företagskonto. Läs mer här.

Om du vill förhandsgranska din inbjudan kan du skicka ett test-e-mail till dig själv (Obs: gäller endast företagsomdömen). Slutför inställningarna genom att klicka på Fortsätt.

Bekräftelse

När anslutningen och installationen är klar visas en bekräftelse på skärmen. Bekräftelsen innebär att inkommande beställningar i Magento hädanefter utlöser e-mail till dina kunder. Du kan följa statusen på dina e-mailinbjudningar i inbjudningshistoriken på ditt företagskonto.

Kan jag vitlista Trustpilots IP-adress i mitt eCommerce-system?

Vi har ingen IP-adress, men du kan använda vår användaragent: TrustpilotMagentoIntegrationService/1.0 (+https://www.trustpilot.com)