​Guide: Trustpilots Magento-app

Installera Trustpilots Magento-integration och automatisera din inbjudningsprocess, så kan du enkelt samla in massor av företags- och produktomdömen.

Magento-appen i korthet

• Varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Magento-pluginen har stöd för flera butiker i versionerna 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1 och 2.2.

Så här ställer du in Magento-appen

Anslut din Magento-plattform till Trustpilot i 3 enkla steg:

1. Ange din nuvarande Magento-version
  2. Konfigurera dina e-mailinställningar
  3. Installera pluginen i din Magento-webbutik

Ange din nuvarande Magento-version

1. Gå till Trustpilot Business, klicka på Integrationer > Gå till appsidan, välj Magento och klicka på Anslut nu.
  2. Du omdirigeras nu till Magentos integrationsguide. Klicka på Fortsätt.
  3. Ange din nuvarande Magento-version.

Konfigurera dina e-mailinställningar

Ange dina e-mailuppgifter:

1. Avsändarnamn: Den avsändarinformation som visas i kundernas inkorgar när de tar emot dina omdömesinbjudningar.
    Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  2. Svars-e-mail: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail.
  3. Trustpilot-webbsida: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  4. Fördröjning: En beställning från din Magento-plattform utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.
  5. Vill du även inkludera en produktomdömesinbjudan? Om du använder vår produktomdömesfunktion kan du välja Ja för att inkludera produktomdömesinbjudningar.
  6. Välj en e-mail-mall:
    1. Välj den mall du vill använda för utskick till dina kunder. Du kan komma åt och redigera dina mallar under fliken Redigera din mall på ditt företagskonto. Läs mer här.
    2. Förhandsgranska e-mailet genom att skicka ett test-e-mail till dig själv. Obs: Test-e-mail är för närvarande endast tillgängliga för företagsomdömen. Färdigställ installationen genom att klicka på Fortsätt.
  7. Bekräfta dina e-mailuppgifter, läs och godkänn Trustpilots villkor och klicka på Fortsätt.

Magento 1.x - Installera pluginen i din webbutik

Ladda ner Trustpilots plugin

När du är klar med dina e-mailinställningar är det dags att ladda ner Trustpilots plugin på din dator. Detta gör du genom att välja Klicka här för att ladda ner filen. Därefter klickar du på Kopiera nyckeln och går till din Magento-webbutik.

Ladda upp Trustpilots plugin i Magento

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på Magento Admin och installera den.

1. Installera pluginen med hjälp av funktionen Direct package file upload som är tillgänglig i Magento Connect Manager. När pluginen installerats måste du logga ut från Magento Admin och logga in igen.
  2. Därefter går du till Stores > Configuration.
  3. Ändra konfigurationens omfattning från Default Config till Main Website.
  4. Expandera General Settings och klistra in installationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  5. Klicka på Save Config.
  6. När du sparat din plugin-konfiguration, gå tillbaka till Trustpilot Business och avsluta integrationen genom att klicka på Klar! Jag har installerat pluginen.

Magento 2.x - Installera pluginen i din webbutik

Ladda ner och installera pluginen

Installationen av Trustpilots plugin i din Magento 2.x-plattform kräver teknisk kunskap och tillgång till din webbutikservers kommandotolk (terminal). Pluginen kan installeras med hjälp av Composer.

Obs: Din webbutik kommer inte att vara tillgänglig under de 5-15 minuter som installationen tar. Vi rekommenderar att du installerar pluginen under en tidpunkt då din webbutik har som lägst aktivitet. Glöm inte att göra en säkerhetskopia innan du sätter igång.

1. Logga in på din Magento-server med SSH (Secure Shell) och kör nedanstående kommandon.
  2. Gör en säkerhetskopia genom att gå till din Magento-installations rotkatalog och köra kommandot nedan (observera att din webbsida inte kommer att vara tillgänglig under säkerhetskopieringen):
    php bin/magento setup:backup --code --db --media
  3. Aktivera underhållsläge:
    php bin/magento maintenance:enable
  4. Ladda ner och installera Trustpilot-pluginen med hjälp av Composer:
    composer require “trustpilot/module-reviews”
  5. Om detta är första gången du installerar en plugin med hjälp av Composer kommer Magento att be dig ange inloggningsuppgifterna till ditt Magento Marketplace-konto. Du hittar dina kontouppgifter under https://marketplace.magento.com > My profile > Access Keys > Create A New Access Key.
    Obs: Din public key är ditt användarnamn och din private key är ditt lösenord.
  6. Aktivera Trustpilot-pluginen:
    php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  7. Uppdatera databasschemat (observera att detta kommando är globalt och kommer att aktivera alla Magento-plugins du har installerat, så var försiktig):
    php bin/magento setup:upgrade
  8. Sammanställ (observera att detta kommando endast krävs i produktionsläge):
    php bin/magento setup:di:compile
  9. Använd statiskt innehåll (observera att detta kommando endast krävs i produktionsläge):
    php bin/magento setup:static-content:deploy
  10. Inaktivera underhållsläge: php bin/magento maintenance:disable

Ange installationsnyckeln

Nu när du har installerat Trustpilots plugin kan du logga in på Magento Admin och slutföra integrationen genom att ange installationsnyckeln.

1. Gå till Trustpilot Business och kopiera installationsnyckeln som du hittar under steg 11.
  2. Gå därefter tillbaka till Magento Admin och klicka på Stores > Configuration.
  3. Ändra "store view" från Default Config till Main Website.
  4. Klicka på Trustpilot > General och klistra in installationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  5. Klicka på Save Config.
  6. När du sparat din plugin-konfiguration, gå tillbaka till Trustpilot Business och avsluta integrationen genom att klicka på Klar! Jag har installerat pluginen.