Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Trustpilots kostnadsfria Magento-plugin: så laddar du ner, installerar och konfigurerar den

Med Trustpilots kostnadsfria Magento-plugin kan du automatisera din insamling av företags- och produktomdömen. Med denna plugin kan du även lägga till flera TrustBox-widgets och bjuda in tidigare kunder till att lämna omdömen.

Läs om hur du laddar ner, installerar och konfigurerar pluginen i din webbutik.

Obs: Denna plugin är utvecklad för företag som använder Magentos e-handelsplattform. Använder du en annan plattform? Här hittar du fler av våra integrationer. Tänk på att om du använder andra automatiska inbjudningsmetoder, behöver du inaktivera dem för att undvika att skicka dubbla inbjudningar till dina kunder.

Informationen nedan gäller för pluginen Magento 1. Klicka här om du använder Magento 2.

Trustpilots Magento 1-plugin i korthet

• Automatisera dina omdömesinbjudningar — varje ny beställning utlöser ett e-mail till kunden med en inbjudan till att lämna ett omdöme om ditt företag på Trustpilot.
  • Skicka snabbt och enkelt förfrågningar till tidigare kunder!
  • Lägg till flera TrustBox-widgets med hjälp av pluginen.
  • Magento 1.x-pluginen har stöd för flera butiker i versionerna 1.6, 1.7, 1.8 och 1.9.

Så ställer du in Magento 1-pluginen

Anslut din Magento 1.x-webbutik till Trustpilot i två enkla steg:

1. Ladda ner Magento 1.x-pluginen till din dator.
  2. Ladda upp och aktivera pluginen i din webbutik.

Så laddar du ner Magento 1-pluginen

• Gå till Trustpilot Business > Integrationer > E-handelsintegrationer > Magento 1.x och klicka på Anslut nu. Klicka sedan på Ladda ner.

Så installerar du Magento 1-pluginen

Nu när du har laddat ner Trustpilots plugin kan du logga in på din Magento Admin Panel och installera pluginen:

1. Gå till System > Magento Connect > Magento Connect Manager och logga in.

1. Klicka på Choose file och välj plugin-filen som du precis laddade ner. Klicka sedan på Upload.

1. Klicka på länken Return to Admin längst upp på sidan.

1. När du är tillbaka på Admin-panelen kommer du att se Trustpilot-fliken. Du kan behöva dina inloggningsuppgifter till ditt Trustpilot-företagskonto för att logga in.

1. Läs de juridiska villkoren och bekräfta genom att klicka på I understand and accept the above och klicka sedan på Confirm.
  1. Klart! Pluginen är nu installerad.

Så konfigurerar du Magento 1-pluginen

När du väl har installerat pluginen har du följande konfigureringsalternativ:

• Ange dina e-mailuppgifter
  • Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen
  • Lägg till flera TrustBoxar med hjälp av pluginen

Ange dina e-mailuppgifter

Gå till Invitations och fyll i dina e-mailuppgifter:

• Sender Name: Den avsändarinformation som visas för kunderna när de får dina omdömesinbjudningar. Obs: För närvarande är avsändar-e-mailen som standard Trustpilots e-mailadress noreply.invitations.
  • Reply-to Email: Den e-mailadress du vill att dina kunder ska använda om de vill svara på dina e-mail.
  • Trustpilot website: Den målsida på Trustpilot som du vill att dina kunder ska skickas till för att skriva sina omdömen. Trustpilot har separata webbsidor för olika länder och språk, t.ex. se.trustpilot.com för Sverige.
  • Send Delay: En beställning från din Magento-webbutik utlöser automatiskt ett e-mail till kunden. Ställ in antalet dagar du vill att vi ska vänta innan e-mailet skickas. Den maximala fördröjningen är 90 dagar.

Konfigurera inbjudningsutlösaren

Under General-fliken kan du konfigurera det som utlöser dina utskick av inbjudningar till dina kunder.

• Välj Order confirmed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status i Magento är Processing.
  • Välj Order completed om du vill att inbjudningar ska skickas till dina kunder när status är Complete.

Klicka på Save changes för att fullborda konfigurationen.

Inkludera produktomdömesinbjudningar

Om du använder Trustpilots produktomdömesfunktion kan du skicka produktomdömesinbjudningar med Magento-pluginen.

Klicka på Enable to start getting product reviews för att komma igång med att skicka produktomdömesinbjudningar.

När du har aktiverat produktomdömen kan du konfigurera fälten för produkt-SKU, GTIN och MPN i Magento för att låta Trustpilot veta var på din Magento-plattform du sparar denna information. Klicka på Save changes när du är klar med konfigurationen.

Bjud in tidigare kunder till att lämna omdömen

Med Trustpilot-pluginen kan du bjuda in kunder från de senaste 7 dagarna upp till de senaste 3 månaderna. Välj tidsintervallet du vill ha och klicka på Sync up orders, så synkroniseras dina tidigare beställningar med Trustpilots inbjudningssystem.

Översikt över synkroniserade beställningar

Nu kommer du att se en översikt över dina synkroniserade beställningar, så att du ser vilka som lyckades synkroniseras och vilka som misslyckades.

Längst ner på sidan ser du en lista med misslyckade beställningar tillsammans med detaljerad information. Testa att synkronisera dem igen genom att klicka på Re-sync.

Lägg till en TrustBox med hjälp av pluginen

Du kan lägga till flera TrustBox-widgets på dina webbsidor med hjälp av din Magento-plugin.

1. För att förhandsgranska en TrustBox kan du gå till din Magento Admin-sida och klicka på TrustBox-fliken i menyn längst upp.
  2. Välj den TrustBox som du vill förhandsgranska och dra och släpp den på din webbsida. Placera den sedan där du vill ha den.
  3. För att publicera TrustBoxen på din webbsida klickar du på Publish Changes.

Du kan även konfigurera dessa TrustBox-attribut:

• Page - Du kan placera TrustBoxar på din målsida, kategorisida, eller produktsida. Om du föredrar att placera dem på en annan sida, skriver du bara in den specifika webbadressen.
  • Position - Välj var på sidan du vill placera TrustBoxen.
  • Horizontal offset - Vågrät placering.
  • Vertical offset - Lodrät placering.

Om du väljer Product-TrustBoxen uppdateras SKU-attributen automatiskt. Kom ihåg att placera den på din produktsida.

Magento 2.x - Installera pluginen i din webbutik

Ladda ner och installera pluginen från Magento Marketplace

Så här installerar du Trustpilots plugin på Magento Marketplace helt utan kostnad.

1. Gå till Magento Marketplace, sök efter Trustpilot Reviews M2-tillägget och klicka på Add to Cart.
  2. Klicka på kundvagnsikonen längst upp till höger och därefter på knappen Go to Checkout.
  3. Om nödvändigt, registrera dig eller logga in på ditt Magento Marketplace-konto och avsluta genom att klicka på Place Order. Observera att Trustpilot-tillägget är gratis.
  4. På orderbekräftelsesidan klickar du på Install.
  5. På sidan My Access Keys väljer du Create a New Access Key för att skapa en ny nyckel. Välj ett namn till nyckelparet och kopiera sedan den privata respektive öppna nyckeln.
  6. Logga in på din Magento Admin Panel.
  7. Klicka på System > Web Setup Wizard > Extension Manager/Component Manager.
  8. Om du inte har anslutit din butik till Magento Marketplace än klickar du på Sign In för att ansluta den. Du kommer att se två tomma fält där du klistrar in den privata respektive öppna nyckeln du kopierade tidigare.
  9. Välj Refresh/Sync för att uppdatera listan över tillgängliga tillägg.
  10. Klicka på Review and Install.
  11. Leta upp Trustpilot-tillägget i listan och klicka på Install.
  12. Följ standardproceduren, genomför kontrollen, gör en säkerhetskopia och installera tillägget.
  13. Kopiera integrationsnyckeln då du kommer att behöva denna nyckel vid nästa steg. Du hittar den i rutan till höger.
  14. Gå tillbaka till din webbutiks Magento Admin och klicka på Stores > Configuration.
  15. Ändra konfigurationens omfattning från Default Config till Website eller Store View.
  16. Scrolla ner till Trustpilot, expandera panelen och klicka på General.
  17. Scrolla tillbaka upp och klistra in integrationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  18. Klicka på Save Config.

Ladda ner och installera pluginen med hjälp av Composer

Installationen av Trustpilots plugin i din Magento 2.x-plattform kräver teknisk kunskap och tillgång till din webbutikservers kommandotolk (terminal). Du kan använda Composer för att installera pluginen.

Obs: Din webbutik kommer inte att vara tillgänglig under de 5-15 minuter som installationen tar. Vi rekommenderar att du installerar pluginen vid en tidpunkt då din webbutik har så låg aktivitet som möjligt. Glöm inte att göra en säkerhetskopia innan du sätter igång.

Logga in på din Magento-server med SSH (Secure Shell) och kör följande kommandon:

1. Gör en säkerhetskopia genom att gå till din Magento-installations rotkatalog och köra kommandot nedan. Observera att din webbsida inte kommer att vara tillgänglig under säkerhetskopieringen. php bin/magento setup:backup --code --db --media
  2. Aktivera underhållsläge: php bin/magento maintenance:enable
  3. Ladda ner och installera Trustpilot-pluginen med hjälp av Composer: composer require “trustpilot/module-reviews”
  4. Om detta är första gången du installerar en plugin med hjälp av Composer kommer Magento att be dig ange inloggningsuppgifterna till ditt Magento Marketplace-konto. Du hittar dina kontouppgifter under https://marketplace.magento.com > My profile > Access Keys > Create A New Access Key. Din public key är ditt användarnamn och din private key är ditt lösenord.
  5. Aktivera Trustpilot-pluginen: php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  6. Uppdatera databasschemat. Observera att detta kommando är globalt och aktiverar alla Magento-plugins som du har installerat, så var försiktig. php bin/magento setup:upgrade
  7. Sammanställ (observera att detta kommando endast krävs i produktionsläge): php bin/magento setup:di:compile
  8. Använd statiskt innehåll (observera att detta kommando endast krävs i produktionsläge): php bin/magento setup:static-content:deploy
  9. Inaktivera underhållsläge: php bin/magento maintenance:disable

Ange integrationsnyckeln

Nu när du har installerat Trustpilots plugin kan du logga in på Magento Admin och slutföra integrationen genom att ange integrationsnyckeln.

1. Gå till Trustpilot Business för att kopiera integrationsnyckeln som du hittar under Integrationer > Magento 2.x till höger på sidan under Din API-nyckel är.
  2. Gå därefter tillbaka till Magento Admin och klicka på Stores > Configuration.
  3. Ändra "store view" från Default Config till Main Website (eller vilken som helst av dina övriga webbsidor).
  4. Klicka på Trustpilot > General och klistra in integrationsnyckeln du kopierade från ditt företagskonto på Trustpilot.
  5. Klicka på Save Config.

Tänk på att vi för närvarande inte har någon testmiljö tillgänglig för denna plugin.

Trustpilot ansvarar inte för några tredjepartslänkar i denna artikel, inklusive innehållet på andra webbsidor som artikeln länkar till.