Behöver jag ett konto på Trustpilot?

Trustpilot-omdömen är offentliga, så du behöver inte skapa en användarprofil om du endast vill läsa omdömen innan du handlar på nätet. Däremot behöver du skapa en om du vill dela med dig av dina köp- eller serviceupplevelser med andra genom att skriva omdömen.

Varför behöver jag ha en användarprofil för att skriva omdömen?

Vi arbetar hårt för att upprätthålla kvaliteten på omdömena på Trustpilot och skydda vårt communitys integritet. Därför måste varje omdöme vara kopplat till en profil som det står en riktig person bakom.

Dessutom kan vi någon gång behöva kontakta dig för att verifiera att ditt omdöme är äkta och att det lever upp till våra Riktlinjer för användare. Detta innebär att din profil måste vara kopplad till en giltig och aktiv e-mailadress som vi kan använda för att kontakta dig direkt.

Du hittar våra Riktlinjer för användare här.

Vad finns det för fördelar med att ha en användarprofil?

En användarprofil ger dig full äganderätt över dina omdömen. Du kan bl.a. uppdatera dina omdömen, skriva nya samt ändra dina profilinställningar.

De enda uppgifter vi delar med företaget du lämnat ett omdöme om är de eventuella referensnummer du angivit när du skrivit dina omdömen. Läs mer om hur vi hanterar persondata i vår Sekretesspolicy.

Jag har fått en inbjudan till att skriva ett omdöme. Måste jag ändå skapa en användarprofil på Trustpilot?

Om ett företag som du nyligen har handlat av bjuder in dig till att skriva ett omdöme på Trustpilot måste du fortfarande registrera dig och skapa ett konto innan du kan dela din upplevelse med vårt community.

När du klickar på direktlänken i omdömesinbjudan och accepterar våra Villkor genererar vi automatiskt en användarprofil kopplad till den e-mailadress du angav vid ditt köp.

Framöver kan du logga in på din profil och använda den för att skriva fler omdömen. Vi uppmuntrar dig att dela dina köp- och serviceupplevelser med vårt community.