Behöver jag en användarprofil på Trustpilot?

Du behöver inte skapa en profil om du endast vill läsa omdömen – däremot måste du skapa en profil om du vill dela med dig av dina egna erfarenheter genom att skriva omdömen.

Varför behöver jag ha en användarprofil för att skriva omdömen?

Vi arbetar hårt för att upprätthålla kvaliteten på omdömena på Trustpilot och skydda vår communitys integritet. Därför måste varje omdöme vara kopplat till en profil som det står en riktig person bakom.

Dessutom kan vi ibland behöva kontakta dig för att verifiera att ditt omdöme är äkta och att det lever upp till våra användarriktlinjer. Detta innebär att din profil måste vara kopplad till en giltig och aktiv e-mailadress som vi kan använda för att kontakta dig direkt. Vi kommer också att använda denna e-mailadress till att meddela dig när företag besvarar dina omdömen.

Du hittar våra Riktlinjer för användare här.

Vad finns det för fördelar med att ha en användarprofil?

En användarprofil ger dig full äganderätt över dina omdömen. Du kan bl.a. uppdatera dina omdömen, skriva nya samt ändra dina profilinställningar.

De enda uppgifter vi delar med företaget du lämnat ett omdöme om är de eventuella referensnummer du angivit när du skrivit dina omdömen. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Jag har fått en inbjudan till att lämna ett omdöme. Måste jag ändå skapa en användarprofil på Trustpilot?

Om du får en inbjudan till att lämna ett omdöme på Trustpilot från ett företag som du nyligen haft en köp- eller serviceupplevelse hos, måste du fortfarande registrera dig och skapa en profil innan du kan dela med dig av dina åsikter till vår community.

När du klickar på direktlänken i e-mailet med omdömesinbjudan blir du ombedd att godkänna våra villkor. Vi genererar därefter automatiskt en användarprofil med hjälp av den e-mailadress du försett företaget med vid köptillfället. Du kommer åt din profil genom att logga in på Trustpilot.

Du kan när som helst logga in på din användarprofil för att skriva nya eller uppdatera befintliga omdömen. Vi hoppas att du vill dela med dig av dina köp- och serviceupplevelser till vår community.