Taggning och förhandstaggning av företagsomdömen

Vilka teman är de mest populära bland dina företagsomdömen? Med Trustpilots taggningsfunktion kan du kategorisera dina omdömen och analysera hur du presterar.

Vill du öka din konverteringsgrad? Med taggade omdömen i målinriktade TrustBoxar kan du visa dina kunder de mest relevanta omdömena vid varje givet tillfälle. Testa att placera en målinriktad TrustBox på din betalsida där du visar omdömen som tar upp ditt företags leveransservice.

Om du vill ha fler tips på hur du taggar omdömen, spana in blogginlägget 5 steps to maximize your review ROI eller läs mer om hur du skapar målinriktade TrustBoxar.

Hur fungerar taggning?

Välj nyckelord eller taggar enligt olika segment – plats, produktlinje, företagsavdelning – och lägg till dessa taggar på de omdömen som matchar dina kriterier. Varje omdöme kan ha flera taggar. Ett omdöme som tar upp både en viss produktlinje och en särskild företagsavdelning passar således in i två olika segment.

Taggar är inte privata

Dina taggar visas endast i ditt privata API och är inte synliga på ditt företags profilsida på Trustpilot. Du bör dock vara medveten om att dina taggar fortfarande räknas som offentlig data, eftersom det går att filtrera omdömen efter taggar via vårt public API (om man vet vad man ska filtrera efter).

Följ dessa taggningstips för säkerhets skull:

• Skriv taggar på ett sådant sätt att endast interna medarbetare förstår dem.
  • Använd ett internt kodsystem för att kryptera dina tags, t.ex. “mobileunitA” i stället för “iPhone” och “mobileunitB” i stället för “Samsung Galaxy”.

Kan jag tagga omdömen manuellt?

Du kan tagga dina omdömen manuellt under fliken Företagsomdömen på ditt företagskonto.

Följ dessa steg:

1. Leta upp det omdöme du vill tagga.
  2. Klicka på Lägg till tagg.
  3. Du kommer nu att se en textruta.
  4. Ange din tagg, t.ex. "London_District-020".
  5. Klicka på OK. Taggen läggs nu till omdömet.

Hur filtrerar jag mina omdömen efter taggar?

Detta kan göras på två sätt. Du kan antingen använda vårt API (med hjälp av en utvecklare), eller så kan du använda filtreringsalternativet under fliken Företagsomdömen.

Så här fungerar filtreringen på företagsomdömessidan:

1. Klicka på Fler filter.
  2. Klicka därefter på Välj tagg under Taggar.

Nu visas alla omdömen med den tagg du valt.

Du kan alltid ta bort filtret igen genom att klicka på Rensa alla filter.

Hur förhandstaggar jag mina omdömen automatiskt?

Du kan automatisera taggningen genom att ange vilka taggar du vill att ett omdöme ska få redan innan kunden publicerar det.

Om du samlar in omdömen för flera olika kontor kan du t.ex. välja en tagg för varje kontor innan du skickar ut dina inbjudningar.

Du kan t.ex. tagga alla inbjudningar som är knutna till ditt London-kontor med "London_District-020". När dina London-kunder publicerar sina omdömen läggs London-taggen till automatiskt, och du kan filtrera och analysera omdömena så fort de kommit in.

Instruktioner

Om du vill förhandstagga omdömen innan du bjuder in dina kunder kan du lägga till en tagg-parameter när du konfigurerar dina inbjudningar. Be din utvecklare att läsa vår Invitation API-dokumentation. För tillfället går det inte att förhandstagga omdömen via våra inbjudningsappar eller våra manuella inbjudningar. Du kan dock förhandstagga dina omdömen med hjälp av Structured Data Snippet-funktionen i vår Automatiska Feedback Service.

Kontakta vårt supportteam om du har några frågor om taggningsfunktionen.