Tagging och pre-tagging av företagsomdömen Följ

Med Trustpilots taggningsfunktion kan du välja hur du kategoriserar eller taggar dina omdömen. När du taggat dina omdömen kan du enkelt analysera din prestation segment för segment, samt kartlägga dina företagsomdömens viktigaste teman.

Du kan också visa upp taggade omdömen i målinriktade TrustBoxar. Tanken är att du, istället för att visa alla omdömen i en TrustBox, endast väljer ut de som är relevanta för kunden. Du kan t.ex. öka konverteringen genom att placera en TrustBox med målinriktade omdömen angående ditt företags leveransservice på din betalsida.

För att få mer inspiration till hur du taggar omdömen, se blogginlägget Så maximerar du din omdömes-ROI i 5 steg (på engelska) eller läs mer om hur du skapar målinriktade TrustBoxar.

Hur fungerar taggning i allmänhet?

Välj nyckelord eller tags efter olika segment, som t.ex. plats, produktlinje, företagsavdelning etc., och lägg till dessa tags till de omdömen som matchar dina kriterier. Observera att du kan använda flera tags för samma omdöme. Ett omdöme som nämner t.ex. både en produktlinje och en företagsavdelning passar således in i två olika segment.

Tags är inte privata

Dina tags visas endast i din privata API och är inte synliga på ditt företags profilsida på Trustpilot. Du bör dock vara medveten om att dina tags fortfarande räknas som offentlig data, eftersom det går att filtrera omdömen efter tags via vår publika API (om man vet vad man ska filtrera efter).

Så, hur gör du dina tags så privata som möjligt? - Gör dina tags svåra att lista ut.

Ditt företag kan vidta försiktighetsåtgärder genom att följa dessa taggningstips:

• Skriv dina tags på ett sätt som interna medarbetare förstår, men inte externa personer.
  • Använd ett internt kodsystem för att kryptera dina tags, t.ex. mobileunitA snarare än iPhone 6.

Hur taggar jag omdömen manuellt?

Du kan tagga dina omdömen manuellt under fliken Företagsomdömen på ditt företagskonto.

Följ dessa steg:

1. Välj det omdöme du vill tagga.
  2. Klicka på Lägg till tag
  3. Du kommer nu att se en textruta.
  4. Ange din tag/ditt nyckelord.
  5. När du klickat på Ok kommer du att se att tagen har lagts till omdömet.

Hur kan jag använda mina tags till att filtrera mina omdömen?

Det finns två sätt att filtrera dina omdömen efter tags. Du kan använda vår API (med hjälp från en utvecklare), eller så kan du använda filtreringsalternativet på sidan för Företagsomdömen.

Så fungerar filtrering på sidan för Företagsomdömen:

1. Välj Fler filter
  2. Därefter, Välj tag under Tags

Hur filtrerar jag mina omdömen efter tags?

Det finns två sätt att filtrera omdömen efter tags. Du kan använda vår API (med hjälp av en utvecklare), eller så kan du använda filtreringsalternativet på Företagsomdömes-sidan.

Så fungerar filtrering på Företagsomdömessidan:

1. Klicka på Fler filter.
  2. Klicka därefter på Välj tag under Tags.

Nu visas alla omdömen med den tag du valt.

Du kan alltid ta bort filtret igen genom att klicka på Rensa alla filter.

Hur pre-taggar jag mina omdömen automatiskt?

Du kan tagga dina omdömen automatiskt genom att ange de tags du vill lägga till ett omdöme innan kunden publicerar det.

Om du samlar in omdömen från olika kontor kan du t.ex. ange tags för varje plats innan du skickar ut dina inbjudningar. Detta innebär att alla omdömen som associeras med t.ex. ditt kontor i London taggas med nyckelordet London. När dina kunder i London skriver omdömen får dessa automatiskt en London-tag, och du kommer enkelt att kunna segmentera och analysera omdömena efter hand som de kommer in.

Instruktioner

Om du vill pre-tagga omdömen innan du bjuder in dina kunder kan du lägga till en tag-parameter när du konfigurerar dina inbjudningar. Be din utvecklare att läsa vår artikel om hur man genererar en API-inbjudningslänk för fler detaljer. Observera att det för tillfället inte går att pre-tagga omdömen från inbjudningar skapade via våra inbjudningsappar, och inte heller från inbjudningar som skapats manuellt. Det går däremot att pre-tagga omdömen från inbjudningar skapade via vårt AFS-system genom att använda en Structured Data Snippet.

Kontakta vårt Supportteam om du har några frågor om taggningsfunktionen.