Hur går omdömeslämnare till väga för att meddela Compliance?

Alla medlemmar i vår community - inklusive omdömeslämnare - kan uppmärksamma oss på omdömen som strider mot våra riktlinjer via vår funktion Meddela Compliance.

Meddela Compliance-funktionen är en del av vårt arbete för att upprätthålla förtroendet och integriteten på Trustpilot. Med denna funktion kan vilken communitymedlem som helst meddela oss om omdömen som strider mot våra användarriktlinjer.

När kan du meddela Compliance om ett omdöme?

Du kan meddela oss om omdömen som strider mot våra användarriktlinjer, t.ex. omdömen som innehåller känsliga personuppgifter eller olagligt, nedsättande eller oanständigt innehåll.

Du kan inte kan meddela Compliance om ditt eget omdöme. Du kan däremot redigera eller ta bort det.

Om du meddelar oss om ett omdöme, måste du för att kunna beskriva problemet och tillhandahålla eventuella bevis. Om du meddelar oss om ett stort antal omdömen, eller om du meddelar oss om samma omdömen en andra gång utan goda skäl, kan detta komma att klassas som missbruk av Meddela Compliance-funktionen.

Hur fungerar Meddela Compliance-funktionen?

När en communitymedlem meddelar oss om ett omdöme upprättas ett ärende som vidarebefordras till vårt Compliance-team. Compliance-teamet genomför en utredning för varje ärende.

Eftersom transparens är en viktig del av vårt arbete, förblir omdömena som vi meddelats om synliga på Trustpilot tills vi har bevis på brott mot våra riktlinjer. På så sätt säkerställer vi att företagsprofilerna visar all autentisk kundfeedback, samt att omdömen inte tas bort utan grund. Om vi hade tagit bort omdömen från vår plattform under utredningens gång, hade denna funktion kunnat missbrukas av företag som vill blockera sina konkurrenters positiva omdömen.

Därför förblir de omdömen vi meddelats om synliga, såvida vi inte kommer fram till att de strider mot våra regler och måste rapporteras.

Hur meddelar jag Compliance om ett omdöme?

1. Leta upp det omdöme du vill meddela oss om. Klicka på knappen Meddela Compliance.
  2. Använd textfältet till att förklara varför du meddelar oss om omdömet. Kom ihåg att specificera vilken del av våra användarriktlinjer det strider mot. Använd minst 50 tecken.
  3. Klicka på Meddela Compliance.
  4. När du ser Tack-meddelandet på skärmen vet du att Compliance-teamet har tagit emot ditt ärende. Obs: Vi uppskattar verkligen din hjälp, men av sekretessskäl kan vi inte förse dig med ytterligare uppdateringar om vad som händer med omdömet.

Vad händer efter att jag har meddelat Compliance om ett omdöme?

1. Compliance-teamet får en avisering om ditt ärende.
  2. Vårt Compliance-team utreder omdömet och avgör huruvida det strider mot våra användarriktlinjer av den angivna anledningen. Omdömet är fortfarande synligt under denna process, och räknas fortfarande in i företagets stjärnbetyg och TrustScore.
  3. Om det visar sig att omdömet strider mot våra användarriktlinjer rapporterar Compliance-teamet omdömet. Från och med nu döljs omdömet tillfälligt.
  4. Compliance-teamet kan skicka ett e-mail till omdömeslämnaren och be denne vidta de åtgärder som krävs, beroende på överträdelsens karaktär. Om omdömet till exempel innehåller grovt språkbruk, blir omdömeslämnaren ombedd att ta bort detta.
  5. Omdömet återinsätts på företagsprofilen när och om det redigeras så att det står i linje med våra riktlinjer. Om inga åtgärder vidtas, tas omdömet bort från Trustpilot.

Vad händer om någon meddelar Trustpilots Compliance-team om mitt omdöme?

Du blir inte underrättad bara för att någon meddelar oss om ditt omdöme, men om det visar sig strida mot våra riktlinjer och därför rapporteras av Compliance-teamet kommer du att få ett e-mail med information om vad du ska göra för att få ditt omdöme återinsatt.

Hur går företagsanvändare till väga för att meddela om och rapportera omdömen?

Företagsanvändare ska inte flagga omdömen om sitt företag via Meddela Compliance-funktionen. Däremot kan de rapportera omdömen som strider mot våra riktlinjer via sitt företagskonto. Företag som ännu inte har ett konto kan registrera sig gratis här.

Om du är företagsanvändare och vill meddela Trustpilot om ett omdöme på ett annat företags profil kan du följa Meddela Compliance-processen i egenskap av communitymedlem.

Om du har frågor får du gärna kontakta oss här.