Hur går omdömeslämnare till väga för att meddela Compliance?

Vår 'Meddela Compliance'-funktion är sprungen ur Trustpilots tro på att vi gemensamt arbetar för bevarandet av trovärdighet och integritet. Denna funktion ger våra communitymedlemmar möjlighet att meddela oss om omdömen som de anser strida mot våra Riktlinjer för användare. De omdömen som meddelats Compliance förblir synliga på Trustpilot tills vårt Compliance-team har konkreta bevis på att det faktiskt är fråga om en överträdelse. Processens transparens säkerställer att våra communitymedlemmars omdömen inte tas bort utan anledning, samt att alla företagsprofiler innehåller korrekta återgivanden av kundernas åsikter.

ur fungerar processen 'Meddela Compliance'?

När en communitymedlem meddelar om ett omdöme upprättas ett ärende hos vårt Compliance-team, som genomför en grundlig utredning av varje meddelat omdöme. Eftersom vi tror på full transparens leder detta inte till några omedelbara konsekvenser för de omdömen som meddelats. Omedelbar borttagning av omdömen under utredningsprocessen skulle kunna missuppfattas och missbrukas, t.ex. av företag som vill blockera sina konkurrenters positiva omdömen. Därför förblir meddelade omdömen synliga till dess att vårt Compliance-team bedömer att ett omdöme behöver rapporteras.

När bör du meddela Compliance om ett omdöme?

Det kan hända att du hittar omdömen som du anser behöver ses över av vårt Compliance-team på grund av att de bryter mot våra Riktlinjer för användare. Ett omdömes innehåll kan till exempel anses vara olagligt, nedsättande, oanständigt, falskt, känsligt etc.

Observera att du inte kan meddela Compliance om dina egna omdömen - dock kan du alltid redigera eller ta bort dem.

Hur meddelar jag till Compliance om ett omdöme?

1. Hitta omdömet som du vill meddela oss om, och klicka på knappen Meddela Compliance.
  2. Förklara i textfältet varför du vill meddela oss om omdömet. Använd minst 50 tecken.
  3. Klicka på Meddela Compliance.
  4. Ett tack-meddelande kommer upp på skärmen och bekräftar att Compliance-teamet har tagit emot ditt meddelande. Du kommer inte att få ytterligare meddelanden från Trustpilot i ärendet.

Vad händer efter att jag har meddelat Compliance om ett omdöme?

1. Ett meddelande skickas till Compliance-teamet.
  2. Compliance-teamet utreder huruvida omdömet bryter mot våra Riktlinjer för användare. Under utredningsprocessen förblir omdömet synligt, och räknas fortfarande in i företagets Trustscore.
  3. Om Compliance-teamet kommer fram till att omdömet strider mot våra Riktlinjer för användare skapas en rapport.

Vad händer om Compliance-teamet rapporterar ett omdöme?

Om vårt Compliance-team bestämmer sig för att rapportera ett omdöme kontaktar de omdömeslämnaren via e-mail. Compliance-teamet ber då omdömeslämnaren att vidta en viss åtgärd - vilken det blir avgörs av överträdelsens beskaffenhet. Om omdömet till exempel innehåller grovt språk kan omdömeslämnaren bli ombedd att ta bort det grova språket från omdömet. När/om ändringarna genomförts så får omdömet bli kvar på företagsprofilen. Om inte så tas omdömet bort av vårt Compliance-team.

Vad händer om någon meddelat Trustpilots Compliance-team om mitt omdöme?

Det skickas inget e-mail till dig om någon meddelar oss om ditt omdöme - i detta led är det endast Trustpilots Compliance-team som meddelas. Om Compliance-teamet däremot bestämmer sig för att rapportera ditt omdöme, kommer du att få ett e-mail där du ombeds vidta vissa åtgärder.

Hur ska företagsanvändare göra för att meddela om och rapportera omdömen?

Företagsanvändare ska inte meddela vårt Compliance-team om omdömen på sin egen företagsprofil - de kan i stället rapportera omdömen via sitt eget företagskonto.

Om du inte har något konto än är du välkommen att registrera dig här.

Observera att om du är företagsanvändare och vill meddela Trustpilot om ett omdöme på en annan företagsprofil, så kan du följa samma Meddela Compliance-process som Trustpilots communitymedlemmar.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss här.