Implementationsguide för Automatisk Feedback Service: PrestaShop Följ

Observera att dessa instruktioner endast gäller dem som ännu inte har uppgraderat till AFS 2.0. Här hittar du guiden till AFS 2.0.

Automatisk Feedback Service 2.0 introducerar ett smartare och mycket mer kraftfullt sätt att integrera din eCommerce-butik med Trustpilot. Med AFS 2.0 kan du på flera olika sätt öka antalet kunder som svarar på dina inbjudningar. För det första kan du inkludera Trustpilots interaktiva stjärnor i din inbjudningsmall. Genom att lägga till dessa stjärnor i din inbjudningsmall kan du öka din nuvarande konverteringsgrad med upp till 61%! Dessutom kan du nu optimera din konverteringsgrad genom att ange exakt den exakta tidpunkten för leverans av dina inbjudningar. En ytterligare fördel med AFS 2.0 är pre-tagging. Du kan t.ex. pre-tagga dina omdömen och samla in data i form av ort, leveransmetod, säljare o.dyl., och därigenom få insikter i ditt företag som hjälper dig att fatta smartare affärsbeslut. Sist men inte minst - med AFS 2.0 kan du inkludera de produkter dina kunder har köpt, så att de kan lämna både ett företagsomdöme och ett produktomdöme via en och samma inbjudan. Klicka här för att uppgradera nu, eller kontakta vårt Supportteam eller din Account Manager för genomföra övergången idag.

Följ dessa steg:

Logga in på ditt PrestaShop-konto

1. Gå till Admin Dashboard
  2. Gå till Modules and Services > Modules and Services
  3. Sök efter modulen Mail alerts
  4. Installera modulen om du inte redan har gjort det. Klicka på Install
  5. När den installerats, klicka på Configure bredvid modulens namn
  6. Ange din(a) Trustpilot-e-mailadress(er) i fältet Email addresses. Skriv in varje e-mailadress på en ny rad
  7. Klicka på Save

Viktigt

Ställ in din(a) e-mailmall(ar) så att de hämtar följande kunduppgifter:

• E-mailadress - placeras i brödtexten
  • Kundnamn - placeras i hälsningsfrasen
    (OBS: I de fall ett namn inte kan identifieras använder vi i stället 'Kund'.)
  • Referensnummer - placeras i ämnesraden eller brödtexten

Vänligen observera: Det är viktigt att avsändarens e-mailadress innehåller webbutikens domännamn, till exempel. info@[DOMÄNNAMN].com. Om du skulle skicka beställningsbekräftelser från andra domäner får du inte glömma att lägga till dem till din vitlista. På så sätt vet Trustpilot vilka e-mail som har tillåtelse att utlösa inbjudningar till dina kunder.

Så här lägger du till ytterligare domäner till din vitlista:

Gå till Trustpilot Dashboard och klicka på Inbjudningar. Välj Automatisk Feedback Service och bläddra ner till Domäner som utlöser inbjudningar. Lägg till de domäner som har tillåtelse att skicka e-mail till Trustilot, till exempel beställningar.minbutik.se.

Läs mer här.