Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Automatisk Feedback Service (AFS) - Inbjudningar på olika språk

Det är enkelt att skicka e-mail med omdömesinbjudningar till dina kunder på deras egna språk. Lägg till ytterligare en parameter i ditt strukturerade data-avsnitt för att ändra språk på inbjudan.

När du skickar ut inbjudningar till dina kunder används per automatik det språk du valt i Trustpilot Business > Samla in omdömen > Inbjudningsinställningar > E-mailinställningar.

Om du vill skicka ut inbjudningar på olika språk från samma domän måste du lägga till två ytterligare parametrar i ditt strukturerade data-avsnitt. Med dessa parametrar kan du specificera vilken mall kunden mottar samt vilken Trustpilot-sida länken refererar till.

OBS: Denna artikel riktar sig till användare av strukturerade data-avsnitt (Structured Data Snippets).

Exempel: Lägg till följande tags i e-mailen med orderbekräftelser till dina spansktalande kunder.

<script type="application/json+trustpilot">
{
"templateId": "59ce494e47b6c302701f6404",
"locale": "es-ES"
}
</script>

Dina spansktalande kunder får då en inbjudan på spanska och omdirigeras via länken till https://es.trustpilot.com/.

Locales (länder och språk)

Du kan specificera språket på den Trustpilot-sida dina kunder skickas till genom att använda locale-parametern.

Klicka här för att se alla locales

"locale": "da-DK" / Danska-Danmark

"locale": "de-DE" / Tyska-Tyskland

"locale": "en-GB" / Engelska-Storbritannien

"locale": "es-ES" / Spanska-Spanien

"locale": "fi-FI" / Finska-Finland

"locale": "fr-FR" / Franska-Frankrike

"locale": "it-IT" / Italienska-Italien

"locale": "nb-NO" / Norska (Bokmål)-Norge

"locale": "nl-NL" / Holländska-Nederländerna

"locale": "pl-PL" / Polska-Polen

"locale": "pt-PT" / Portugisiska-Portugal

"locale": "ru-RU" / Ryska-Ryssland

"locale": "sv-SE" / Svenska-Sverige

"locale": "en-AU" / Engelska-Australien

"locale": "zh-CN" / Kinesiska-Kina

"locale": "en-IE" / Engelska-Irland

"locale": "de-AT" / Tyska-Österrike

"locale": "de-CH" / Tyska-Schweiz

"locale": "fr-BE" / Franska-Belgien

"locale": "nl-BE" / Holländska-Belgien

"locale": "ja-JP" / Japanska-Japan

"locale": "pt-BR" / Brasiliansk portugisiska-Brasilien

"locale": "en-US" / Engelska-USA

"locale": "en-CA" / Engelska-Kanada

"locale": "en-NZ" / Engelska-Nya Zeeland

Mall-ID

Med hjälp av ett mall-ID kan du specificera vilka inbjudningsmallar du vill skicka ut till dina kunder. Du kan välja mellan Trustpilots optimerade mall och dina egna, anpassade mallar.

Så här hittar du ditt mall-ID

1. Gå till Samla in omdömen och klicka på fliken Redigera din mall.
  2. Klicka på knappen Välj mall för att se en översikt över alla dina mallar
  3. Välj den mall du vill använda (optimerad eller anpassad) och klicka på Fortsätt
  4. Du hittar ditt mall-ID längst ner på mallen