Guide: Skräddarsy din offentliga profil

Du kan använda din offentliga Trustpilot-profil som komplement till din webbsida, samt för att introducera ditt företag och dina produkter. Det är ett fantastiskt sätt att främja din kundservice och öka kundförtroendet.

För att skräddarsy din offentliga profil loggar du in på ditt företagskonto och klickar på fliken Inställningar.

Företagsinformation

Använd den här sidan till att introducera ditt företag och tillhandahålla kontaktuppgifter för dina kunder. Sökmotorer indexerar din företagsinformation, så vi råder dig att kontrollera den regelbundet och hålla den uppdaterad.

• Fyll i din företagsinformation, såsom ditt visningsnamn, din webbsida och ditt land*
  • Fyll i ditt företags kontaktuppgifter
  • Berätta om ditt företag för dina kunder genom att lägga till en beskrivning**
  • Ladda upp din företagslogotyp, antingen genom att ladda upp en profilbild manuellt eller genom att ta en skärmdump med hjälp av vårt system

Din profilbild länkar till din webbsida. Sökmotorer indexerar länken och förväntar sig en överensstämmelse, så se till att ange din webbsidas exakta URL-adress.

*Observera att du här ska ange antingen det land där ditt företag är registrerat eller det land där du har din huvudsakliga marknad. Din kategoriranking baseras på landet du anger här.

**Observera att HTML är aktiverat för beskrivningsfältet.

Promotion-box

Använd Promotion-boxen till att öka kundernas medvetenhet om ditt varumärke och din kundservice.

• Promotion-boxens titel kan redigeras. Enligt standardinställningen får titeln automatiskt samma namn som anges i fältet visningsnamn under företagsinformation.
  • Välj en rubrik till ditt meddelande och fyll i detaljerna för meddelandet (det går att lägga till mer än ett meddelande och titel.)

Observera att HTML är inte tillåtet i titel- och meddelande-fälten.

Garantibox

Om du erbjuder dina kunder någon form av garanti, t.ex. pengarna tillbaka, leverans inom 24 timmar, problemfri retur etc., har du möjlighet att nämna det här.

• Fyll i en rubrik, en teaser samt dina garantidetaljer*
  • Välj en bild och avsluta genom att klicka på Spara och publicera
  • Om du vill inaktivera din garantibox efter att den publicerats klickar du på Inaktivera

*Observera att du kan lägga till HTML-kod i garantidetaljerna, men inte i rubrik- eller teaser-fälten

Facebook Like-box

Öka kundförtroendet genom att implementera en Facebook Like-box på din profilsida:

• Lägg till din Facebook-sidas URL eller sid-ID i fältet
  • Du kan förhandsgranska Facebook Like-boxen genom att klicka på Förhandsgranska, eller publicera den med detsamma

Har du problem med att integrera Facebook Like-boxen?

Facebook Like-boxen är inte kompatibel med Facebook-sidor som har begränsningar aktiverade för vissa användare, t.ex. ålders- eller geografiska restriktioner. Så här säkerställer du kompatibiliteten:

• Logga in på din Facebook-sida som administratör
  • Klicka på Inställningar
  • Ta bort eventuella begränsningar (OBS: detta ger alla tillgång till din Facebook-sida)

Så snart dina begränsningar har tagits bort får denna funktion tillgång till din sidas offentliga Facebook Graph, och integrationen bör fungera friktionsfritt.

Kategorier

Välj de kategorier som bäst representerar ditt företag och som hjälper användarna att navigera och jämföra omdömen mellan för dem relevanta företag på Trustpilots webbsida. För mer information om våra kategorier hänvisar vi till Kategori-sektionen i vårt Support-center.

Observera att det kan ta upp till 20 minuter innan ändringarna träder i kraft.