Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Google Seller Ratings - Få Seller Rating-stjärnor till dina AdWords-kampanjer

Läs mer om hur du får Seller Rating-stjärnor till dina Google AdWords-kampanjer, och på så sätt kan öka din klickfrekvens och minska kostnaden per klick.

I denna artikel kan du läsa om hur Seller Ratings ser ut i Google-sökningar, i Google Shopping-annonser, och hur Trustpilot-omdömen visas på Google.

Vad är Seller Ratings?

Google Seller Ratings hjälper folk att hitta annonsörer som är högt rankade för sin kvalitativa service. Google sammanställer sina Seller Ratings från välrenommerade omdömeskällor, däribland Trustpilot. Google räknar om alla betyg till en 1-5-skala för att underlätta jämförelser av betyg från olika källor.

Hur ser Seller Ratings ut?

Seller Ratings visas som orange stjärnor i Google Seller Rating Extensions. Seller Rating-stjärnor visas i dina textannonser i Googles söknätverk samt på Google Shopping.

Seller Ratings i Googles söknätverk:

Seller Ratings i Google Shopping-annonser:

Trustpilot genererar dagligen en feed med våra företagsanvändares företagsomdömen. Google samlar in feeds från Trustpilot och andra välrenommerade källor. Trustpilots företagsanvändare bör räkna med en fördröjning på upp till 6 veckor från det att Google tar emot vår omdömesdata till dess att den visas på Google.

Använd följande webbadress för att hitta ditt företags Seller Rating-profil: https://www.google.com/shopping/ratings/account/metrics?q=yourdomain.com&v=2&c=xx.

• Byt ut "yourdomain.com" mot din webbadress (utan "www").
  • Ersätt xx med ISO Alpha-2-koden för ditt land, t.ex. se, gb, fr, etc., så bör du hitta din profil.

Observera att denna sida förblir tom till dess att du kvalificerar dig för Seller Ratings.

För att kolla kvalifikationer för Seller Ratings i andra regioner klickar du på pilen som då visar en rullgardinsmeny där du kan välja andra länder.

Var uppmärksam på följande:

• Google Seller Ratings är automatiska tillägg till annonser på Googles söknätverk, och är nu tillgängliga i alla länder.
  • Google använder sin egenutvecklade logik för att säkerställa att endast högkvalitativa omdömen används till Seller Ratings.
  • Google delar inte med sig av någon specifik information angående de algoritmer som genererar annonsörers Seller Ratings.
  • I de flesta fall visas Google Seller Ratings endast när ett företag har fått 100 verifierade omdömen per land under de senaste 12 månaderna och ett samlat betyg på 3,5 eller högre.
  • Omdömena måste vanligtvis vara genererade via en av Trustpilots verifierade inbjudningstjänster för att kvalificera sig för Google Seller Ratings.
  • Trustpilot har ingen information om när Google mottar vår omdömesfeed, hur ofta Google uppdaterar sin omdömesdata, eller vilka omdömen som Google väljer att inkludera.
  • Om du har mer än 100 verifierade omdömen per land i över 6 veckor och du inte har fått Google Seller Ratings, kontakta Google AdWords för support.
  • Trustpilot genererar inte omdömesfeeds som innehåller grovt språkbruk.
  • Google garanterar inte att Seller Ratings visas även om du uppfyller alla deras riktlinjer.
  • Google tilldelar inte Seller Ratings för varje visning. Google slutar visa Seller Ratings om en användare flera gånger triggar fram en annons utan att klicka på den.

Rekommenderad läsning

För mer information rekommenderar vi att du läser följande supportartikel från Google: Om säljaromdömestillägg.