Analytics: Analyze

Analyze är en funktion utformad för företag som vill kunna följa sina prestationer över tid. Företagen kan spåra sina resultat i Review Ratings, TrustScore, Number of reviews och Invitations. Till flikarna Review Ratings och TrustScore kan Analyze-verktyget hämta data från december 2013 fram till idag. Fliken Invitations kan hämta data från så tidigt som 2010.

Logga in på ditt företagskonto och klicka på Analytics i menyn till vänster för att komma åt funktionen Analyze. Klicka sedan på Analyze högst upp på sidan. Direkt nedanför ser du fyra flikar vars funktioner förklaras nedan:

Review ratings (Omdömen):

Distribution of stars (Distribution av stjärnor): Här kan du se företagets procentuella fördelning av stjärnor under den valda tidsperioden.

Vad betyder siffrorna i diagrammen?

• Average star rating (Genomsnittligt stjärnbetyg): Här kan du se ditt företags genomsnittliga stjärnbetyg per dag och per månad.
  • Distribution of star ratings (Distribution av stjärnbetyg): Företag får olika stjärnbetyg av olika kunder. Detta diagram ger dig en procentuell överblick över vilka stjärnbetyg ditt företag har fått per dag och per månad.
  • Table view (Tabellöversikt): Här kan du se den procentuella fördelningen av stjärnor under en specifik dag eller månad.
  • Number of reviews by star rating (Antal omdömen per stjärnbetyg): Här kan du se antalet omdömen per stjärnbetyg under en specifik dag eller månad.

Du kan se alla rader och exportera dem som en CSV-fil genom att klicka på View all rows (Se alla rader), markerat i bilden nedan:

Om du klickar på länken View all rows öppnas ett popup-fönster där du kan ladda ner datan i CSV-format.

TrustScore:

Klicka på TrustScore-fliken och se hur din TrustScore har utvecklats över tiden. TrustScore är ett poängvärde som räknas ut baserat på alla dina omdömen. Det visas på din företagsprofil och i din(a) TrustBox(ar). Observera att detta diagram utvecklas förhållandevis långsamt och att det därför krävs ett stort antal omdömen över en längre tidsperiod innan din TrustScore påverkas.

Number of reviews (Antal omdömen):

Här kan du se hur många omdömen du har fått under en specifik tidsperiod. Omdömena visas per källa, t.ex. omdömen mottagna via AFS-inbjudningar.

Table view (Tabellöversikt): Här kan du se antalet omdömen per källa under en specifik dag eller månad. Du kan exportera din omdömesdata som en CSV-fil genom att klicka på View all rows (Se alla rader) nedanför tabellen.

Om du klickar på länken View all rows öppnas ett popup-fönster där du kan ladda ner datan i CSV-format.

Invitations (Inbjudningar):

Invitations sent (Skickade inbjudningar): Här kan du se hur många inbjudningar du har skickat ut till kunder via Trustpilots inbjudningstjänst(er).