Analysverktyg: Analys

Tillgängligt för:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Har du inte tillgång till denna funktion? Uppgradera nu!

Under "Analysverktyg" på ditt företagskonto hittar du sektionen "Analys" som består av en samling instrumentpaneler designade för att hjälpa företag att spåra och förbättra sina resultat på Trustpilot.

Här kan du se hur många omdömen du har och följa utvecklingen av dina stjärnbetyg och din TrustScore. Du kan även hålla koll på hur många kunder du har bjudit in till att lämna ett omdöme om ditt företag. Instrumentpanelerna på Analys-sidan kan hämta data från så sent som december 2013 och fram till idag.

Du hittar Analys-sidan genom att logga in på Trustpilot Business och välja Analysverktyg > Analys i menyn till vänster. Längst upp på Analys-sidan ser du fyra flikar som tar dig till olika instrumentpaneler: Omdömesresultat, TrustScore, Antal omdömen och Platsjämförelse.

Omdömesresultat

Med instrumentpanelen under fliken Omdömesresultat kan du följa resultaten av din omdömesinsamling på Trustpilot över tid. Du kan filtrera dina resultat för att kolla närmare på specifika delar av din omdömesinsamling och få mer detaljerad information om hur de presterar.

Val av tidsperiod, tidsintervall och filter

Välj önskad tidsperiod och önskat tidsintervall.

Du kan även filtrera efter omdömeskällor, taggar och språk. Detta hjälper dig att utvärdera olika sätt att få omdömen via Trustpilot och jämföra hur det går för olika aspekter av din omdömesinsamling (t.ex. om du taggar dina omdömen med relevanta data som produktkategori eller företagsplats).

Överblick över resultat

Under Överblick över resultat ser du hur många omdömen du har fått under den valda perioden, samt stjärnfördelningen och det genomsnittliga stjärnbetyget. De röda och gröna procenttalen visar hur dina resultat har utvecklats från den föregående perioden. Om du t.ex. kollar på de senaste 60 dagarna, visar de röda och gröna procenttalen hur dina resultat från de senaste 60 dagarna har utvecklats jämfört med de föregående 60 dagarna.

Vid sidan av Överblick över resultat hittar du ett antal widgets som visar dina främsta omdömeskällor, taggar, och språk för den valda tidsperioden och filterinställningarna. Du kan även använda dessa widgets för att filtrera dina resultat genom att klicka på dem.

Omdömen över tid

Under Omdömen över tid kan du se ditt genomsnittliga stjärnbetyg och antal omdömen under den valda perioden och få en detaljerad inblick i hur dina resultat utvecklas över tid. Detta kan du få användning för t.ex. när du vill bevaka KPIer i relation till dina omdömesresultat eller identifiera större trender över tid. Du kan också ladda ner datan bakom diagrammet som en .csv-fil om du vill arbeta vidare med eller visualisera datan själv.

Stjärnfördelning

Detta diagram visar stjärnfördelningen hos dina insamlade omdömen per dag, vecka eller månad inom den valda perioden. På så sätt kan du se ifall du får ett stadigt flöde av omdömen, eller om ditt antal omdömen ökar eller avtar, samt vilken stjärnfördelning dessa omdömen har. Även här kan du ladda ner datan bakom diagrammet som en .csv-fil om du vill arbeta vidare med datan själv.

TrustScore

Din TrustScore är det betyg som beräknas baserat på alla dina företagsomdömen. Det visas på din offentliga företagsprofilsida och i dina TrustBoxar.

Ta dig till Analysverktyg > Analys och klicka på TrustScore-fliken för att se hur din TrustScore har utvecklats över tid. Du kommer märka att denna graf utvecklas långsamt, då det krävs ett stort antal omdömen för att påverka din TrustScore.

Du kan ladda ner datan bakom grafen genom att klicka på Exportera.

Antal omdömen

Här kan se hur många omdömen du har fått under en specifik period och fördelningen av dina omdömen enligt omdömeskälla.

Tabellöversikt: Här kan du hur många omdömen du har fått per omdömeskälla under en viss dag, vecka eller månad. Klicka på Exportera för att ladda ner datan som en .csv-fil.

Analysverktyg: Analys