Trustpilots API:er - Riktlinjer för integration av företagsomdömen

Version 2.4, 3 mars 2017
Trustpilots integrationsriktlinjer gäller alla som har tillåtelse att använda våra API:er.

Vill du bygga en integrering med hjälp av data från Trustpilot? Denna artikel går igenom våra integrationsriktlinjer, så att du vet hur du implementerar innehållet och visar Trustpilots logga och bilder på rätt sätt. Observera att Trustpilot förbehåller sig rätten att dra in din API-tillgång om du bryter mot våra riktlinjer.

Om du vill ha en snabb och enkel lösning rekommenderar vi att du implementerar en eller flera av våra TrustBoxar. De är lätta att implementera och alltid i linje med våra riktlinjer.

Innehållskrav

Följ Trustpilots innehållskrav när du använder våra API:er, t.ex. för att visa företagsomdömen i en anpassad widget.

Gör alltid detta:

• Hämta omdömesdata direkt från våra API:er så att innehållet är uppdaterat.
  • Visa din aktuella sammanlagda poäng antingen i form av ett stjärnbetyg (bild), TrustScore (siffra) eller en stjärnsymbol (text).
  • Visa ditt totala antal omdömen.
  • Om du inte visar alla dina omdömen - informera om att du endast visar ett urval.
  • Länka till Trustpilot så att dina kunder kan gå in och läsa dina omdömen i sin helhet.

Gör aldrig detta:

• Redigera ett omdömes innehåll, inkl. poäng, text, författare, datum, etc.
  • Visa känsliga uppgifter, såsom dina kunders e-mailadresser eller referensnummer.
  • Visa information på ett kränkande, nedsättande, oanständigt, illvilligt eller diskriminerande sätt.
  • Indexera dina omdömen för att få Rich Snippets, eller visa dem som om de vore ditt eget innehåll.
  • Dela din API-nyckel med tredjeparter som inte har att göra med din API-utveckling.

OBS: Du behöver inte visa din kategoriranking, men om du gör det måste du se till att den är aktuell.

Vi använder de här orden på Trustpilot:

Exempel på hur du visar din sammanlagda poäng på rätt sätt:

SEO-krav

Följ Trustpilots SEO-krav för att undvika duplicerat innehåll och försämrad placering i sökresultat.

Detta kan du göra:

• Läsa in datan dynamiskt med JavaScript från en sajt där robots.txt-filen hindrar sökmotorer från att genomsöka JavaScriptet (t.ex. genom att läsa in klientsidan dynamiskt via Trustpilots API:er - developers.trustpilot.com).
  • Använda en Iframe som inte kan genomsökas av sökmotorer. Du kan t.ex. lägga till "no-index" till din Iframe, eller fjärrinläsa dess innehåll från en webbsida där robots.txt-filen hindrar sökmotorer från genomsöka det.

Detta kan du inte göra:

• Inkludera Trustpilot-omdömen direkt i din källkod.

På egen risk:

• Du kan märka upp din TrustScore med Rich Snippets genom att använda Aggregate Rating - dock är det viktigt att du ser till att följa Googles riktlinjer för strukturerad data, eftersom du riskerar att förlora dina Rich Snippets om du bryter mot riktlinjerna. Vi rekommenderar att du använder en av våra SEO-optimerade TrustBox-widgets.

Varumärkeskrav

Följ Trustpilots varumärkesriktlinjer och skapa trovärdighet för dina omdömen genom att visa att de kommer från en pålitlig, oberoende tredjepartskälla.

Gör alltid detta:

• Inkludera minst en Trustpilot-logotyp på varje sida som visar omdömen eller betyg.
  • Placera logotypen nära TrustScoren eller omdömena.

Gör aldrig detta:

• Visa omdömesinnehållet som om det vore ditt eget, utan att nämna Trustpilot.

Läs vår stilguide för att lära dig mer om hur Trustpilots logotyp och stjärnbilder ska visas.

Exempel på hur du visar Trustpilots logotyp på rätt sätt:

Exempel på hur våra partners kan referera till Trustpilot när de visar sina omdömen:

API-dokumentation

Nu när du har läst våra riktlinjer är du redo att bygga din API-integration med Trustpilot. Vår API-dokumentation innehåller allt din utvecklare behöver veta.