Trustpilots API:er - Riktlinjer för integration av företagsomdömen

Version 2.5, 9 mars 2018

Vill du bygga en integration för din omdömesdata från Trustpilot? Integrationsriktlinjerna nedan hjälper dig att implementera innehållet och använda Trustpilots logotyp och bilder på rätt sätt.

Trustpilots integrationsriktlinjer gäller alla som har tillåtelse att använda våra API:er. Trustpilot förbehåller sig rätten att återkalla din API-åtkomst om du bryter mot dem.

Om du är ute efter ett snabbt och enkelt sätt att visa data som alltid är i linje med våra riktlinjer kan vi i stället rekommendera våra TrustBoxar.

Innehållskrav

Följ alltid Trustpilots innehållskrav när du använder våra API:er, t.ex. när du visar företagsomdömen i en anpassad widget.

Gör alltid detta:

• Hämta omdömesdata direkt från våra API:er så att innehållet är uppdaterat.
  • Visa din aktuella sammanlagda poäng antingen i form av ett stjärnbetyg (bild), TrustScore (siffra) eller en stjärnsymbol (text).
  • Visa ditt totala antal omdömen.
  • Om du inte visar alla dina omdömen – informera om att du endast visar ett urval.
  • Länka till Trustpilot så att dina kunder kan gå in och läsa dina omdömen i sin helhet.

Gör aldrig detta:

• Redigera ett omdömes innehåll, inkl. TrustScore, text, författare, datum, etc.
  • Visa känsliga uppgifter, såsom dina kunders e-mailadresser eller referensnummer.
  • Visa information på ett kränkande, nedsättande, oanständigt, illvilligt eller diskriminerande sätt.
  • Indexera dina omdömen för att få Rich Snippets, eller visa dem som om de vore ditt eget innehåll.
  • Dela din API-nyckel med tredjeparter som inte har att göra med din API-utveckling.

OBS: Du behöver inte visa din kategoriranking, men om du gör det måste du se till att den är aktuell.

Vi använder de här orden på Trustpilot:

Så här visar du din sammanlagda TrustScore på rätt sätt:

SEO-krav

Följ Trustpilots SEO-krav för att undvika duplicerat innehåll och försämrad placering i sökresultat.

Detta kan du göra:

• Läsa in datan dynamiskt med JavaScript från en sajt där robots.txt-filen hindrar sökmotorer från att genomsöka JavaScriptet (t.ex. genom att läsa in klientsidan dynamiskt via Trustpilots API:er - developers.trustpilot.com).
  • Använda en Iframe som inte kan genomsökas av sökmotorer. Du kan t.ex. lägga till "no-index" till din Iframe, eller fjärrinläsa dess innehåll från en webbsida där robots.txt-filen hindrar sökmotorer från genomsöka det.

Detta kan du inte göra:

• Inkludera Trustpilot-omdömen direkt i din källkod.

På egen risk:

• Du kan märka upp din TrustScore med Rich Snippets med hjälp av Aggregate Rating, men då måste du se till att leva upp till Googles riktlinjer för strukturerad data. Ett brott mot någon av dessa policyer kan leda till att du förlorar dina Rich Snippets helt och hållet. Vi rekommenderar att du använder TrustBox-widgets i stället, då dessa är SEO-optimerade.

Varumärkeskrav

Trustpilots varumärkeskrav hjälper till att öka trovärdigheten för dina omdömen, eftersom de bekräftar att omdömena kommer från en pålitlig, oberoende tredjepartskälla.

Gör alltid detta:

• Inkludera minst en Trustpilot-logotyp på varje sida som visar omdömen eller betyg.
  • Placera logotypen nära TrustScoren eller omdömena.

Gör aldrig detta:

• Visa omdömesinnehållet som om det vore ditt eget, utan att nämna Trustpilot.

Läs vår stilguide för att lära dig mer om hur Trustpilots logotyp och stjärnbilder ska visas.

Så här visar du Trustpilots logotyp på rätt sätt:

Exempel på hur våra partners kan referera till Trustpilot när de visar sina omdömen:

API-dokumentation

Nu när du har läst våra riktlinjer är du redo att bygga din API-integration med Trustpilot. Vår API-dokumentation innehåller allt din utvecklare behöver veta.