Hur du kontrollerar om Automatic Feedback Service fungerar

Observera att dessa instruktioner gäller AFS 1.0 och AFS 2.0.

Automatisk Feedback Service 2.0 introducerar ett smartare och mycket mer kraftfullt sätt att integrera din eCommerce-butik med Trustpilot. Med AFS 2.0 kan du på flera olika sätt öka antalet kunder som svarar på dina inbjudningar. För det första kan du lägga till Trustpilots interaktiva stjärnor i dina inbjudningsmallar, vilket kan öka din nuvarande konverteringsgrad med upp till 61%! Dessutom kan du nu optimera din konverteringsgrad genom att ange den exakta tidpunkten för leverans av dina inbjudningar. En ytterligare fördel med AFS 2.0 är pre-tagging. Du kan t.ex. pre-tagga dina omdömen och samla in data i form av ort, leveransmetod, säljare o.dyl., och därigenom få insikter i ditt företag som hjälper dig att fatta smartare affärsbeslut. Sist men inte minst - med AFS 2.0 kan du inkludera de produkter dina kunder har köpt, så att de kan lämna både ett företagsomdöme och ett produktomdöme via en och samma inbjudan. Klicka här för att uppgradera direkt, eller kontakta vårt Supportteam eller din Account Manager.

Det är en bra idé att testa Automatisk Feedback Service innan du börjar använda det på riktigt. Detta är särskilt viktigt om du skickar ut inbjudningar på olika språk eller e-mailbekräftelser i flera olika format.

Testa Automatisk Feedback Service genom att följa stegen nedan:

1. Gör en testbeställning till dig själv från din webbutik
  2. Gå till Inbjudningar på ditt företagskonto
  3. Leta upp inbjudningen som skapades för din e-mailadress och klicka på den för att expandera den
  4. Ändra tidpunkten för utskick till dagens datum eller valfritt tidigare datum för att skicka ut inbjudan omedelbart

Kontakta vår Business Support för ytterligare information och/eller hjälp, om kundens namn och referensnummer inte framgår av inbjudan eller om du inte kan se inbjudan i historiken.

Du hittar en översikt över alla dina e-mailinbjudningar under fliken Inbjudningar. De olika färgerna indikerar varje inbjudans status:

• Gul: Inbjudan står i kö för leverans
  • Grön: Inbjudan har skickats
  • Röd: Inbjudan har inte skickats
  • Grå: Inbjudan avbröts

Du kan klicka på knappen Välj filter och välja mellan olika alternativ. Här kan du välja att endast visa inbjudningar med en särskild viss status eller ett visst utskicksdatum.

Tips: Om du klickar på en inbjudan kan du se kundens namn, e-mail, språk, leveranstidpunkt och utskickstidpunkt. Om ditt beställnings-e-mail inte kunde behandlas, får du upp ett felmeddelande.

Möjliga felmeddelanden:

Ej levererad - redan inbjuden: Mottagaren har redan fått en inbjudan för samma referensnummer, eller så har inbjudan avbrutits på grund av de anpassade Inbjudningsinställningarna.

Ej levererad - ingen mall tillgänglig: Det har uppstått ett problem med din inbjudningsmall. Den valda mallen kan ha raderats. Kontrollera att du har valt en befintlig mall under dina inställningar för Automatisk Feedback Service.

Ej levererad - ogiltig mottagar-e-mail: Inbjudan kunde inte levereras eftersom mottagarens e-mailadress är ogiltig.

Ej levererad - leveransen avvisades: Inbjudan kunde inte levereras till mottagarens inkorg. Kontakta vårt Business Support-team om du behöver hjälp.

Inkorrekt avsändar-e-mail: Inbjudan kunde inte levereras eftersom avsändar-e-mailen inte är korrekt inställd. Mer information hittar du i denna artikel.