Varför behöver jag fylla i ett referensnummer? Följ

Genom att fylla i ditt referensnummer när du skriver ditt omdöme hjälper du företaget i fråga att identifiera dig som kund, ge dig ett utförligare svar på ditt omdöme samt lösa eventuella servicerelaterade problem.

Detta kan i din tur hjälpa andra konsumenter som läser ditt omdöme på så sätt att det ger dem en mer komplett bild. Andra företag som strävar efter att leverera god service kan också dra lärdomar av det.

Vem kan be om ett referensnummer?

Alla företag med ett Trustpilot-konto kan välja att be sina kunder om referensnummer, oavsett om de använder sig av Trustpilots kostnadsfria eller avgiftsbelagda tjänster.

Vad är ett referensnummer?

Begreppet 'referensnummer' inkluderar t.ex. referens- och beställnings-ID, fakturanummer, telefonnummer, track & trace-nummer, ticket-nummer och användarnummer.

Om företaget som du skriver ett omdöme om har valt att be sina omdömeslämnare om referensnummer, kan du välja att ange ditt när du börjar skriva ditt omdöme. När du betygsatt företaget genom att föra muspekaren över Trustpilot-stjärnorna, dyker en ruta upp där du ombeds fylla i ditt referensnummer:

Efter du angett ditt referensnummer och skickat in ditt omdöme, är företaget i fråga och Trustpilot de enda som kan se referensnumret och därmed koppla ditt omdöme till din beställning.

Vad gör jag om jag har problem med att skicka in mitt omdöme?

Vi anser att alla som haft en äkta köp- eller serviceupplevelse, eller kan bevisa sig ha använt ett företags tjänster, ska kunna dela med sig av sina erfarenheter genom att lämna ett omdöme på Trustpilot.

Kontakta oss på compliance@trustpilot.com om du har problem med att skicka in ditt omdöme. Kom ihåg att du får snabbare hjälp om du bifogar dokumentation som verifierar ditt omdöme.