Varför behöver jag fylla i ett referensnummer?

Genom att ange ditt referensnummer i samband med att du lämnar ett omdöme hjälper du företaget att identifiera din beställning eller upplevelse, besvara ditt omdöme och åtgärda eventuella problem.

Detta kan i sin tur hjälpa andra konsumenter som läser ditt omdöme på så sätt att det ger dem en mer komplett bild. Andra företag som strävar efter att leverera god service kan också dra lärdom av det.

Vem kan be om ett referensnummer?

Alla företag med ett Trustpilot-konto kan välja att be sina omdömeslämnare om ett referensnummer. oavsett om de använder sig av Trustpilots kostnadsfria eller avgiftsbelagda tjänster.

Vad är ett referensnummer?

Begreppet 'referensnummer' inkluderar t.ex. referens- och beställnings-ID, fakturanummer, telefonnummer, track & trace-nummer, ticket-nummer och användarnummer.

Om företaget som du lämnar omdömet om har valt att be sina omdömeslämnare om referensnummer, kommer du att bli ombedd att ange ditt när du börjar skriva ditt omdöme. När du betygsatt företaget genom att föra muspekaren över Trustpilot-stjärnorna och börja skriva ditt omdöme, dyker en ruta upp där du ombeds fylla i ditt referensnummer:

Efter du angett ditt referensnummer och skickat in ditt omdöme, är företaget i fråga och Trustpilot de enda som kan se referensnumret och därmed koppla ditt omdöme till din beställning eller upplevelse.

Vad gör jag om jag har problem med att skicka in mitt omdöme?

Vi anser att alla som haft en äkta köp- eller serviceupplevelse, eller kan bevisa sig ha använt ett företags tjänster, ska kunna dela med sig av sina erfarenheter genom att lämna ett omdöme på Trustpilot.

Om du inte har ett referensnummer - kolla om företaget i fråga har gått ut med någon information om hur du kan få ett. Denna information kan visas bredvid rutan där du skriver ditt omdöme.

Kontakta oss på compliance@trustpilot.com om du har problem med att skicka in ditt omdöme. Kom ihåg att du får snabbare hjälp om du bifogar dokumentation som visar att du haft en köp- eller serviceupplevelse.