Så här rapporterar du omdömen från ditt företagskonto

Om ett omdöme inte lever upp till våra riktlinjer kan du rapportera det till vårt Compliance-team och samtidigt förklara för vår community varför det inte hör hemma på Trustpilot. Omdömet kommer då att döljas tillfälligt medan vi utreder det, men din rapporteringsorsak kommer att offentliggöras och vara synlig för allmänheten.

Innan du rapporterar ett omdöme...

Våra kundomdömen är det som utgör själva kärnan av Trustpilots nätbaserade omdömescommunity. Vi strävar efter att tillhandahålla en neutral plattform med pålitliga omdömen som kan hjälpa dig att förbättra din kundservice och därigenom även ditt rykte.

Om du vill rapportera ett omdöme på grund av att du inte delar omdömeslämnarens åsikt angående det beskrivna händelseförloppet, rekommenderar vi dig att låta bli. Vi måste nämligen inta en neutral hållning när det kommer till tvister mellan företag och kunder, eftersom det inte står i vår makt att avgöra vad som är sant eller falskt.

I sådana fall är företagets bästa alternativ att besvara omdömet genom att lämna en kommentar under det. Enligt vår erfarenhet har företag som kommunicerar aktivt och öppet med sina kunder goda chanser att lösa problem och samtidigt vinna trovärdighet och respekt. Observera även att omdömeslämnare alltid kan redigera sina omdömen om de t.ex. skulle ändra åsikt om företaget.

Så här rapporterar du ett företagsomdöme

Omdömen kan bara rapporteras en enda gång, såvida de inte uppdateras. För att du ska kunna rapportera omdömen på rätt sätt underlättar det om du har koll på Trustpilots Riktlinjer för användare. Här hittar du en översikt över riktlinjerna.

Följ dessa steg när du rapporterar ett omdöme:

1. Logga in på ditt företagskonto.
  2. Klicka på Företagsomdömen till vänster på sidan och leta upp omdömet du vill rapportera. Klicka på Rapportera nedanför omdömet.
  3. Ett fönster med förklaringar till rapporteringsprocessens steg visas. Först behöver vi information om hur och varför omdömet strider mot våra användarriktlinjer, sen ska du skapa en offentlig version av din rapport:
  4. Klicka därefter antingen på Fortsätt för att gå vidare och skapa en rapport, eller på Avbryt för att gå tillbaka till dina omdömen.
  5. Om du väljer att rapportera, visas ett fönster med olika rapporteringsalternativ:
  6. Välj om du vill rapportera delar av omdömet, omdömet i sin helhet eller omdömeslämnarens berättigande att lämna omdömet. Klicka på pilarna för att expandera de olika sektionerna och se alla rapporteringsalternativ.
  7. Kryssa i rutorna för alla relevanta rapporteringsorsaker. Det kan hända att du blir ombedd att förse oss med detaljer om varför omdömet strider mot våra användarriktlinjer på det av dig angivna sättet. Var så specifik som möjligt. Klicka på Fortsätt när du är klar.
  8. En sammanfattning av din rapport visar av vilka anledningar du valt att rapportera omdömet. Kontrollera att dessa stämmer. Klicka på Tillbaka om du vill ändra dina orsaker, eller på Fortsätt för att gå vidare. Du kan även ta bort enskilda rapporteringsorsaker genom att klicka på krysset längst upp till höger i varje blå ruta.
  9. I nästa steg visas ett fönster där du ombeds skapa en offentlig version av din rapport. Din offentliga rapporteringsorsak kommer att vara synlig för alla på Trustpilot. Till höger kan du se en förhandsgranskning som visar hur din rapport kommer att se ut för Trustpilot-användare.
  10. Klicka på Skicka och publicera rapport. Omdömet kommer att döljas tillfälligt medan vi utreder det, men din anledning till rapportering av omdömet kommer att vara offentlig och synlig för allmänheten.

Vårt Compliance-team arbetar hårt för att kunna behandla rapporterade omdömen så fort som möjligt. Ha tålamod! Alla fall är olika, men vanligtvis tar utredningen av ett rapporterat omdöme ca 7 dagar. Om vi behöver kontakta omdömeslämnaren kan det dock ta lite längre tid än så.