Så här rapporterar du omdömen från ditt företagskonto

Vi vill att företag rapporterar omdömen på rätt sätt, och av rätt anledningar. I denna artikel går vi igenom hur du rapporterar omdömen som strider mot våra riktlinjer.

Nyhet! Vi har lagt till ett nytt steg i rapporteringsprocessen som påverkar tre av de tillgängliga rapporteringsanledningarna. Innan det är möjligt att rapportera ett omdöme, behöver du först be omdömeslämnaren att uppdatera sitt omdöme. Läs vidare för mer information.

Så här rapporterar du ett företagsomdöme

Företag kan välja mellan fem anledningar till att rapportera omdömen. Hur du rapporterar ett omdöme beror på vilken av dessa anledningar du väljer:

Skadligt eller olagligt innehåll

1. Gå in på ditt företagskonto och klicka på Omdömen > Företagsomdömen.
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj anledningen skadligt eller olagligt innehåll och klicka på Fortsätt.
  4. Välj sedan en specifik anledning till varför du vill rapportera omdömet. Klicka på Fortsätt.
  5. Markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  6. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Kryssa i rutan för att bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka på Skicka.

Obs: Dessa omdömen rapporteras direkt till vårt Content Integrity-team och döljs tillfälligt under utredningens gång.

Omdömet innehåller personliga uppgifter, reklam eller marknadsföring, eller handlar om ett annat företag

1. Gå in på ditt företagskonto och klicka på Omdömen > Företagsomdömen.
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj en anledning till varför du rapporterar omdömet och klicka på Fortsätt.
  4. Om du blir ombedd, markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  5. Skicka en förfrågan till omdömeslämnaren där du ber personen att uppdatera sitt omdöme för att åtgärda problemet. Klicka på Skicka e-mail. Omdömeslämnaren får 3 dagar på sig att svara på din förfrågan.
  6. Om problemet inte har lösts, kan du nu välja att rapportera omdömet till vårt Content Integrity-team.
  7. Du blir åter att ombedd att markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  8. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Kryssa i rutan för att bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka på Skicka.

Obs: Dessa omdömen är kvar online under hela rapporteringsprocessen och utredningen.

Omdömet är ej baserat på en äkta upplevelse

1. Gå in på ditt företagskonto och klicka på Omdömen > Företagsomdömen.
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj anledningen ej baserat på en äkta upplevelse och klicka på Fortsätt. (Om detta alternativ inte går att välja kan det vara för att du först måste använda dig av funktionen Hitta användare.)
  4. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Kryssa i rutan för att bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka på Skicka.

Obs: Dessa omdömen rapporteras direkt till vårt Content Integrity-team och förblir online under utredningens gång.

Se status för rapporterade omdömen

Gå till ditt företagskonto på Trustpilot och ta dig till dina företagsomdömen. Under varje omdöme kan du se status och historik.

Du hittar även en översikt över alla dina rapporteringsaktiviteter på ditt företagskonto under Omdömen > Företagsomdömen > Rapporteringsöversikt.

Rapportera ett annat problem

Omdömen kan endast rapporteras för en anledning åt gången. Om det första problemet du rapporterade har lösts, kan du rapportera omdömet för ett annat problem genom att klicka på "Det finns ett annat problem" under omdömet.

Missbruk av rapporteringsfunktionen

Rapporteringsfunktionen är en viktig del av vår omdömescommunity. Vid missbruk av denna funktion kan vi vidta åtgärder såsom att begränsa eller blockera tillgången till ditt företagskonto, placera en konsumentvarning på din profilsida och ta bort dina Trustpilot-stjärnor från sökresultat. Du kan läsa mer om hur vi hanterar missbruk av rapporteringsfunktionen här.

Så här rapporterar du ett produktomdöme

Vill du rapportera ett produktomdöme? Rapporteringsprocessen för produktomdömen ser lite annorlunda ut. Läs mer om det här.