Så här rapporterar du företagsomdömen från ditt företagskonto

Vi vill att företag rapporterar omdömen på rätt sätt, av rätt anledningar. I den här artikeln kan du läsa om hur du rapporterar företagsomdömen som strider mot våra riktlinjer.

Så här rapporterar du ett företagsomdöme

Företag kan välja mellan fem rapporteringsanledningar vid rapportering av ett omdöme. Hur du rapporterar ett omdöme beror på vilken av dessa anledningar du väljer.

Obs: Omdömen kan rapporteras för en anledning åt gången, och vi undersöker endast omdömet utifrån rapporteringsanledningen i fråga.

Skadligt eller olagligt innehåll

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Företagsomdömen.
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj anledningen Skadligt eller olagligt innehåll och klicka på Fortsätt.
  4. Välj sedan en specifik anledning till varför du vill rapportera omdömet. Klicka på Fortsätt.
  5. Markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  6. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka på Skicka.

Obs: Dessa omdömen rapporteras direkt till vårt Content Integrity-team och är dolda under utredningens gång.

Personliga uppgifter

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Företagsomdömen
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj anledningen Personliga uppgifter och klicka på Fortsätt.
  4. Markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  5. Skicka en förfrågan till omdömeslämnaren där du ber personen att uppdatera sitt omdöme för att åtgärda problemet. Klicka på Skicka e-mail. Omdömeslämnaren får 3 dagar på sig att svara på din förfrågan.
  6. Du blir informerad om utgången via e-mail. Om problemet inte har lösts, kan du välja att rapportera omdömet till vårt Content Integrity-team, så undersöker de omdömet.
  7. Du blir åter att ombedd att markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  8. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka på Skicka.

Obs: Dessa omdömen är kvar online under hela rapporteringsprocessen och utredningen.

Innehåller reklam eller marknadsföring

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Företagsomdömen
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj anledningen Innehåller reklam eller marknadsföring och klicka på Fortsätt.
  4. Markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  5. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka därefter på Skicka.

Obs: Dessa omdömen rapporteras direkt till vårt Content Integrity-team och förblir online under utredningens gång.

Omdömet är ej baserat på en äkta upplevelse

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Företagsomdömen
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj anledningen Ej baserat på en äkta upplevelse och klicka på Fortsätt. (Om detta alternativ inte går att välja kan det vara för att du först måste använda dig av funktionen Hitta användare.)
  4. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka därefter på Skicka.

Obs: Dessa omdömen rapporteras direkt till vårt Content Integrity-team och förblir online under utredningens gång.

Handlar om ett annat företag

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Omdömen > Företagsomdömen
  2. Leta upp omdömet du vill rapportera och klicka på flaggikonen.
  3. Välj anledningen Handlar om ett annat företag och klicka på Fortsätt.
  4. Välj sedan en specifik anledning till varför du vill rapportera omdömet. Klicka på Fortsätt.
  5. Markera innehållet i omdömet som du anser är problematisk eller välj en annan av dina domäner som du tror att omdömet handlar om, och klicka därefter på Fortsätt.
  6. Skicka en förfrågan till omdömeslämnaren där du ber personen att uppdatera sitt omdöme för att åtgärda problemet. Klicka på Skicka e-mail. Omdömeslämnaren får 3 dagar på sig att svara på din förfrågan.
  7. Du blir informerad om utgången via e-mail. Om problemet inte har lösts, kan du välja att rapportera omdömet till vårt Content Integrity-team, så undersöker de omdömet.
  8. Du blir åter att ombedd att markera den text i omdömet som du anser är problematisk. Klicka på Fortsätt.
  9. Du får nu mer information om vad som händer härnäst. Bekräfta att du förstått att missbruk av rapporteringsfunktionen strider mot våra riktlinjer för företag. Klicka på Skicka.

Obs: Dessa omdömen är kvar online under hela rapporteringsprocessen och utredningen.

Rapportera ett annat problem

Omdömen kan bara rapporteras av en anledning åt gången. Om det första problemet som du rapporterade har lösts kan du rapportera ett annat problem genom att klicka på Undersökning avslutad till höger på sidan, och därefter på Det finns ett annat problem under omdömet.

Missbruk av rapporteringsfunktionen

Rapporteringsfunktionen är en viktig del av vår omdömescommunity. Vid missbruk av denna funktion kan vi vidta åtgärder såsom att begränsa eller blockera tillgången till ditt företagskonto, placera en konsumentvarning på din profilsida och ta bort dina Trustpilot-stjärnor från sökresultat. Du kan läsa mer om hur vi hanterar missbruk av rapporteringsfunktionen här.

Så här rapporterar du ett produktomdöme

Vill du rapportera ett produktomdöme? Rapporteringsprocessen för produktomdömen ser lite annorlunda ut. Läs mer om det här.

Föregående Vilka rapporteringsanledningar kan företag välja mellan?

Nästa Vad händer när ett företag rapporterat ett omdöme?