Så redigerar du en inbjudningsmall

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Enhance.

Skaffa modulen

Trustpilot erbjuder optimerade mallar som är enkla att anpassa, så att du kan ge dina omdömesinbjudningar en personlig prägel. Med vår mallredigerare kan du lägga till din logotyp och anpassa dina e-mail så att de matchar ditt varumärke.

I denna artikel går vi igenom hur du redigerar din inbjudningsmall, och ger dig en överblick över mallredigerarens funktioner.

Obs: Trustpilot kan tyvärr inte hjälpa till med att skapa och redigera anpassade mallar.

Kopiera en befintlig mall

För att skapa en anpassad omdömesinbjudan behöver du först kopiera en befintlig mall.

1. Logga in på ditt företagskonto och välj Samla in omdömen > Mallredigerare. Klicka på Välj mall.
  2. Välj ett språk från rullgardinsmenyn under Trustpilots optimerade mallar, och välj ett av 3 mallalternativ:
    • "For non-purchase experiences", för upplevelser som inte är kopplade till ett köp
    • "For purchase experiences (Best in test)", för köpupplevelser
    • "Optimized for product reviews", för produktomdömen.
  3. Klicka på Välj denna mall.
  4. Klicka på Redigera mall längst upp till höger. En ruta kommer att dyka upp. Namnge din mall, välj Malltyp och klicka därefter på Spara.

Anpassa din mall

Nu när du har sparat en kopia av mallen kan du börja göra den till din egen. Du kan redigera text direkt i redigeraren, och använda verktygsfältet för att formatera din text.

Vill du lägga till ditt företags logotyp i mallen? Då är det bara att följa instruktionerna i denna video:

1. I fältet Innehåll placerar markören du där du vill lägga till din logotyp. Klicka därefter på bildikonen och klistra in URL-adressen till din logotyp. Klicka på OK.
  2. Klicka på Spara mall.

Platshållare

En platshållare är ett stycke text som Trustpilots inbjudningssystem ersätter med motsvarande data. Du kan använda följande platshållare i dina omdömesinbjudningar och ämnesfält. Se till att använda platshållarna exakt så som de visas här, annars kommer de inte att fungera som de ska.

Platshållare Beskrivning Inbjudningsmall för företagsomdömen Inbjudningsmall för produktomdömen
[Name] Kundens namn. Visar 'kund' om namnet är okänt.
[CompanyIdentifier] Visar namnet på ditt företag eller din domän
[Link] Länken till företagsomdömesformuläret
[Stars] Trustpilots stjärnbetygselement för företagsomdömen
[Products] Bild, namn och en omdömesknapp för alla produkter i beställningen.
[DomainName] Företagets domännamn
[Order] Beställningens referensnummer

Juridisk signatur och avregistrering

Trustpilot inkluderar automatiskt en juridisk signatur och en avregistreringslänk i sidfoten av alla e-mailinbjudningar. Sidfoten visas inte i mallredigeraren och kan inte redigeras eller tas bort. Om du har en anpassade mall med en platshållare för en avregistreringslänk behöver du ta bort den innan du kan spara eller använda mallen för inbjudningar.

Förhandsgranska din mall

Du kan förhandsgranska dina omdömesinbjudningar innan de skickas till dina kunder.

I mallredigeraren ser du två knappar längst ner till vänster. Välj Skicka test-e-mail till (din e-mailadress) för att skicka en testinbjudan till dig själv, eller välj Förhandsgranska e-mail för att förhandsgranska ditt meddelande i ett nytt fönster.