Så här skapar och anpassar du dina e-mailinbjudningar

Om du vill skapa en skräddarsydd e-mailinbjudan som matchar ditt varumärke kan du utgå från en av våra optimerade inbjudningsmallar och anpassa den.

Våra optimerade mallar skapas och uppdateras av Trustpilot, och kan inte modifieras av användare. Du kan dock göra en kopia av en optimerad mall och utgå från den när du skapar en egen, skräddarsydd version. Du kan också skapa en mall helt från grunden.

Du kan utforma din mall hur du vill, men i denna guide går vi igenom hur man åstadkommer en enkel anpassning.

Hur skapar jag en anpassningsbar mall?

Det första du behöver göra är att skapa en ny mall och ge den ett namn.

Detta gör du genom att logga in på Trustpilot Business och följa dessa steg:

1. Gå till Inbjudningar
  2. Klicka på Redigera din mall
  3. Klicka på Välj mall och välj det språk du vill använda

1. Välj den mall du vill använda bland de tillgängliga alternativen
  2. När du gjort detta klickar du på Fortsätt
  3. När du har kommit så här långt kan du döpa om mallen genom att klicka på Redigera mall, välja ett namn och klicka på Spara

Hur redigerar jag min nya mall?

När du väl har valt ett nytt namn till din mall och sparat den befinner du dig i Redigeringsläge.

Du kan anpassa vilket element som helst i mallen med hjälp av verktygsfältet.

• Redigera texten och formatet genom att klicka på motsvarande knappar i textredigerarens verktygfält. Med hjälp av ikonerna, som du säkert känner igen från det ordbehandlingsprogram du brukar använda, kan du snabbt och enkelt ändra typsnitt, format, textstorlek osv. Om du vill ändra formuleringarna klickar du bara där du vill börja skriva, precis som i vilket ordbehandlingsprogram som helst.
  • Du kan lägga till ditt företags logotyp i mallen genom att följa instruktionerna i videon nedan:

Vad är en platshållare?

En platshållare är ett stycke text (ofta bara ett enda ord) inom hakparenteser som fungerar som en instruktion till Trustpilots inbjudningssystem.

När du använder en platshållare instruerar du Trustpilot att ersätta den med något specifikt, t.ex. mottagarens namn, namnet på din webbsida eller den obligatoriska avregistreringslänken.

Nedan ser du några exempel på platshållare som du kan använda i dina egna inbjudningar, samt den information platshållarna kommer att ersättas med när du skickar ut inbjudningarna. Det är viktigt att du skriver ut platshållarna exakt som de visas här, annars fungerar de inte.

[Name] Kundens namn (eller bara "kund" om detta är okänt).

[Link] Länken till den sida där kunden lämnar sitt omdöme.

[DomainName] Namnet på din webbsida.

[Order] Referensnumret.

[UnsubscribeLink] Den obligatoriska avregistreringslänken.

[Stars] Trustpilots stjärnbetygselement.

Tips: Platshållaren [Stars] infogar en specifik CTA-knapp i din inbjudan som enligt våra tester har visat sig vara väldigt effektiv när det kommer till att få folk att lämna omdömen. Stjärnorna visas i fallande ordning tillsammans med kryssrutor. När kunden klickar på en stjärna öppnas ett omdömesformulär som kan fyllas i på bara ett par minuter.

Kan jag förhandsgranska mallen innan jag skickar ut den?

När du har gjort dina ändringar och sparat din mall kan du antingen skicka dina inbjudningar direkt eller göra ett testutskick till din egen e-mailadress.

Om du vill skicka en testinbjudan klickar du på Skicka test-e-mail till [din e-mailadress]. Testinbjudan skickas då till den e-mailadress du har angivit som din svars-e-mail när du konfigurerade dina inbjudningar.

Du kan också klicka på Förhandsgranska e-mail för att se hur din inbjudan kommer att se ut utan att behöva kolla din inkorg.

När du har kommit så här långt och är nöjd med resultatet är dina inbjudningar redo att skickas ut!

Hur kommer e-mailet att se ut när mina kunder får det?

Nedan ser du ett exempel på hur ditt e-mail kan se ut när dina kunder öppnar det. Observera att platshållarna har ersatts med kundens namn, företagets webbsida och stjärnbetygselementet.

Kan jag göra ändringar i min anpassade mall senare?

Ja! Du kan alltid komma åt dina anpassade mallar genom att logga in på ditt företagskonto och klicka på Välj mall. Mallarna kan redigeras när som helst och hur många gånger som helst.