Så redigerar du en inbjudningsmall

Denna funktion ingår i tilläggsmodulen Enhance.

Skaffa modulen

Trustpilot erbjuder optimerade mallar som är enkla att anpassa, så att du ge dina omdömesinbjudningar en personlig prägel. Med vår mallredigerare kan du lägga till din logotyp och anpassa dina e-mail så att de matchar ditt varumärke.

I denna artikel går vi igenom hur du redigerar din inbjudningsmall, och ger dig en överblick över mallredigerarens funktioner.

Obs: Trustpilot kan tyvärr inte hjälpa till med att skapa och redigera anpassade mallar.

Kopiera en befintlig mall

För att skapa en anpassad omdömesinbjudan behöver du först kopiera en befintlig mall.

1. Gå in på ditt företagskonto > Samla in omdömen > Mallredigerare. Klicka på Välj mall.
  2. Välj ett språk från rullgardinsmenyn under Trustpilots optimerade mallar, och välj ett av 3 mallalternativ:
    • "For non-purchase experiences", för upplevelser som inte är kopplade till ett köp
    • "For purchase experiences (Best in test)", för köpupplevelser
    • "Optimized for product reviews", för produktomdömen.
  3. Klicka på Välj denna mall.
  4. Klicka på Redigera mall längst upp till höger. En ruta kommer att dyka upp. Namnge din mall, välj Malltyp och klicka därefter på Spara.

Anpassa din mall

Nu när du har sparat en kopia av mallen kan du börja göra den till din egen. Du kan redigera text direkt i redigeraren, och använda verktygsfältet för att formatera din text.

Vill du lägga till ditt företags logotyp i mallen? Då är det bara att följa instruktionerna i denna video:

1. I fältet Innehåll placerar markören du där du vill lägga till din logotyp. Klicka därefter på bildikonen och klistra in URL-adressen till din logotyp. Klicka på OK.
  2. Klicka på Spara mall.

Platshållare

En platshållare är ett stycke text som Trustpilots inbjudningssystem ersätter med motsvarande data. Du kan använda följande platshållare i dina omdömesinbjudningar och ämnesfält. Se till att använda platshållarna exakt så som som de visas här, annars kommer de inte att fungera som de ska.

Platshållare Beskrivning Inbjudningsmall för företagsomdömen Inbjudningsmall för produktomdömen
[Name] Kundens namn. Visar 'kund' om namnet är okänt.
[Link] Länken till företagsomdömesformuläret
[Stars] Trustpilots stjärnbetygselement för företagsomdömen
[Products] Bild, namn och en omdömesknapp för alla produkter i beställningen.
[DomainName] Företagets domännamn
[Order] Beställningens referensnummer
[UnsubscribeLink] Den obligatoriska avregistreringslänken

Så inkluderar du en avregistreringslänk

Enligt lag måste du lägga till en avregistreringslänk i dina inbjudningar. Alla våra mallar är av denna anledning redan försedda med avregistreringslänkar. Om du använder en anpassad mall måste du lägga till länken manuellt, genom att inkludera platshållaren [UnsubscribeLink] i HTML-källkodens sidfot.

Här är några exempel:

<p>Om du inte längre vill ta emot omdömesinbjudningar från Trustpilot, kan du <a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank" rel="noopener">avregistrera dig.</a></p>
<p><a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank" rel="noopener">Avregistrera dig</a> från alla inbjudningar från Trustpilot.</p>

Förhandsgranska din mall

Om du vill se hur dina inbjudningar ser ut innan de faktiskt skickas till dina kunder, kan du förhandsgranska dem.

I mallredigeraren ser du två knappar längst ner till vänster. Välj Skicka test-e-mail till (din e-mailadress) för att skicka en testinbjudan till dig själv, eller välj Förhandsgranska e-mail för att förhandsgranska ditt meddelande i ett nytt fönster.