Lägg till en avregistreringslänk i dina inbjudningar

Tillgängligt för:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Har du inte tillgång till denna funktion? Uppgradera nu!

Enligt lag måste du lägga till en avregistreringslänk i din inbjudningsmall. Alla Trustpilots mallar är av denna anledning redan försedda med avregistreringslänkar.

Detta är ett av flera juridiska krav som du måste ta i beaktning när du skapar e-mail-mallar. Kraven har oftast att göra med spam-lagar så som CAN-SPAM-lagen i USA.

Lägg till en avregistreringslänk i din anpassade mall

1. Gå till Trustpilot Business > Samla in omdömen > Redigera din mall och klicka på Välj mall.
  2. Under Välj en e-mail-mall > Mina anpassade mallar väljer du din mall och klickar på Välj denna mall.
  3. Klicka på Källa i verktygsfältet. Inkludera en av följande exempel i HTML-koden för att lägga till avregistreringslänken.

Obs: Platshållaren [UnsubscribeLink] i din anpassade mall är skiftlägeskänslig.

Dessa koder kan du använda för att inkludera en avregistreringslänk i din HTML-kod:

• Exempel 1:
    <p>Om du inte längre vill ta emot omdömesinbjudningar från Trustpilot kan du <a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">avregistrera dig.</a></p>

• Exempel 2:
    <p><a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">Avregistrera dig</a> från alla Trustpilots omdömesinbjudningar.</p>

Vad händer när en användare klickar på avregistreringslänken?

När en användare klickar på avregistreringslänken får hen inte längre några e-mailinbjudningar via Trustpilots inbjudningstjänster, oavsett vilken domän som utlöser dem.

Exempel: webbsida1.com skickar ut en inbjudan via Trustpilot till en användare som väljer att klicka på avregistreringslänken. Därefter skickar webbsida2.com en omdömesinbjudan till samma användare via Trustpilot. Inbjudan från webbsida2.com kommer dock inte att kunna levereras till användaren, eftersom denne har avregistrerat sig från Trustpilots omdömesinbjudningar. Det går alltså inte att avregistrera sig från omdömesinbjudningar från enskilda webbsidor, utan avregistreringslänken gäller alla Trustpilots inbjudningar.

Avregistreringskoder i inbjudningshistoriken

• Statuskod 22 (Ej levererad - användaren har avregistrerat sig): Inbjudan kunde inte levereras eftersom mottagaren har avregistrerat sig.
  • Statuskod 29 (Levererad, men användaren har avregistrerat sig): Inbjudan levererades, men användaren avregistrerade sig via inbjudningen.

Vad händer om min inbjudningsmall inte innehåller en avregistreringslänk?

Eftersom att det är obligatoriskt med avregistreringslänkar lägger Trustpilot automatiskt till en avregistrerings-URL längst ner på alla inbjudnings-e-mail som inte redan har en. Den tillhörande texten kommer att vara på engelska, så om du vill bevara utseendet och känslan i dina egna mallar råder vi dig att lägga till en platshållare för avregistreringslänken i dina anpassade mallar.