Lägg till en avregistreringslänk i dina inbjudningar

Enligt lag måste du lägga till en avregistreringslänk i din inbjudningsmall. Alla Trustpilots mallar är av denna anledning redan försedda med avregistreringslänkar.

Detta är ett av flera juridiska krav som du måste ta i beaktning när du skapar inbjudningsmallar. Kraven har oftast att göra med CAN-SPAM-lagen.

Frågor och svar

Hur lägger jag till en avregristeringslänk i min egen mall?

Klicka på Källa i mallredigeraren för att se mallens HTML-kod. Lägg därefter till avregistreringslänken genom att tillföra ett av exemplen nedan till HTML-koden.

Observera att platshållaren [UnsubscribeLink] är skiftlägeskänslig.

Nedan följer är några exempel på hur du kan lägga till avregristeringslänken i din HTML-kod:

• Exempel 1: <p>Om du inte längre vill ta emot omdömesinbjudningar från Trustpilot kan du <a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">avregistrera dig.</a></p>
  • Exempel 2: <p><a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">Avregistrera dig</a> från alla Trustpilots omdömesinbjudningar.</p>

Vad händer när en användare klickar på avregistreringslänken?

När en användare klickar på avregistreringslänken får hen inte längre några e-mailinbjudningar via Trustpilots inbjudningstjänster, oavsett vilken domän som utlöser dem.

Exempel: domain.com skickar ut en inbjudan via Trustpilot till en användare som väljer att klicka på avregristeringslänken. Därefter skickar anotherdomain.com en omdömesinbjudan till samma användare via Trustpilot. Inbjudan från anotherdomain.com kommer dock inte att kunna levereras till användaren, eftersom denne har avregistrerat sig från Trustpilots omdömesinbjudningar. Det går alltså inte att avregistrera sig från omdömesinbjudningar på domännivå, utan avregistreringslänken gäller alla Trustpilots inbjudningar.

Hur avspeglas avregistreringar i inbjudningshistorikens statuskoder?

• Statuskod 22 (Ej levererad - användaren har avregistrerat sig): Inbjudan kunde inte levereras eftersom mottagaren har avregistrerat sig.
  • Statuskod 29 (Levererad, men användaren har avregistrerat sig): Inbjudan levererades, men användaren har avregistrerat sig.

Måste jag inkludera avregisteringslänken i mina egna mallar varje gång jag gör mindre ändringar?

Avregristeringslänken ska inte gå att ta bort från mallen, men det är en bra idé att kontrollera att den fortfarande är kvar efter att du har gjort ändringar i dokumentet.

Om en användare klickar på avregristeringslänken i inbjudan, innebär det att användaren avregistrerar sig från Trustpilots alla utskick, meddelanden och nyhetsbrev?

Nej, användaren avregistrerar sig inte från några andra e-mailutskick genom att klicka på avregistreringslänken i en inbjudan.

Varför är det obligatoriskt att ha en avregristeringslänk i sina inbjudningar?

Avregistreringslänkar är obligatoriska enligt CAN-SPAM-lagen. Dessutom kan de hjälpa till att öka användarnas förtroende för dina tjänster och ditt rykte, vilket leder till färre skräppostklagomål samt en mer aktiv och engagerad mottagarskara.

Kommer avregristeringslänken att reducera min konverteringsgrad?

Nej. Faktum är att många användare rapporterar oönskade e-mail som spam om de inte hittar avregristeringsalternativet, vilket är betydligt mer skadligt för ditt varumärkes rykte. Därför rekommenderar vi att du gör avregristeringslänken lika synlig som Markera som skräppost-knappen.

Hur kan en användare återregistrera sig?

Dina kunder kan återregistrera sig för omdömesinbjudningar genom att logga in på sina Trustpilot-konton och gå till Mina inställningar. Läs mer här.

Vad händer om min inbjudningsmall inte innehåller en avregistreringslänk?

Nu när det är obligatoriskt med avregistreringslänkar kommer Trustpilot automatiskt att lägga till en URL-avregistreringslänk längst ner på alla inbjudnings-e-mail som inte redan har en. Den tillhörande texten kommer att vara på engelska, så om du vill bevara utseendet och känslan i dina egna mallar råder vi dig att lägga till en platshållare för avregistreringslänken i dina anpassade mallar.