Automatisk Feedback Service och Inbjudningsinställningar

Observera att dessa instruktioner endast gäller dem som ännu inte har uppgraderat till AFS 2.0. Här hittar du guiden till AFS 2.0.

Automatisk Feedback Service 2.0 introducerar ett smartare och mycket mer kraftfullt sätt att integrera din eCommerce-butik med Trustpilot. Med AFS 2.0 kan du på flera olika sätt öka antalet kunder som svarar på dina inbjudningar. För det första kan du inkludera Trustpilots interaktiva stjärnor i din inbjudningsmall. Genom att lägga till dessa stjärnor i din inbjudningsmall kan du öka din nuvarande konverteringsgrad med upp till 61%! Dessutom kan du nu optimera din konverteringsgrad genom att ange exakt den exakta tidpunkten för leverans av dina inbjudningar. En ytterligare fördel med AFS 2.0 är pre-tagging. Du kan t.ex. pre-tagga dina omdömen och samla in data i form av ort, leveransmetod, säljare o.dyl., och därigenom få insikter i ditt företag som hjälper dig att fatta smartare affärsbeslut. Sist men inte minst - med AFS 2.0 kan du inkludera de produkter dina kunder har köpt, så att de kan lämna både ett företagsomdöme och ett produktomdöme via en och samma inbjudan. Klicka här för att uppgradera nu, eller kontakta vårt Supportteam eller din Account Manager för genomföra övergången idag.

Innan du börjar använda vår Automatiska Feedback Service, ska du först konfigurera vissa inställningar i ditt Trustpilot företags-konto.

Automatisk Feedback Service

• Gå till Inbjudningar i menyn till vänster
  • Välj fliken Automatisk Feedback Service

I denna sektion hittar du din unika AFS e-mailadress. Konfigurera din webbutik, eller mailsystem för att automatiskt skicka en kopia av dina orderbekräftelser till denna adress, som bcc.

Viktigt! Placera aldrig din AFS-emailadress i "cc:" eller "Till:"-fältet när du skickar e-mail till dina kunder, då den är konfidentiell och dina kunder bör inte se den.

Se våra specifika implementerings-guider för mer hjälp till att ställa in din webbutik. Om du inte hittar den guide du söker efter, kan du läsa vår standard installationsguide.

Avsändarinformation

För att säkerställa att inga av dina inbjudningar, betraktas som spam av mottagaren, är det viktigt att du ställer in din Avsändarinformation. Se vänligen vår vägledning här: Avsändarinformation

Ytterligare domäner

Om du vill skicka e-mail från andra domäner, kan du lägga till dem i din whitelist eller välja Tillåt alla domäner att skicka trigger-emails.

Du kan också lägga till underdomäner, som till exempel noreply.domain.com, samt domäner som Gmail.

När du har konfigurerat dina inställningar, är du redo att anpassa din e-mailmall.

Avsluta genom att klicka på Spara

Inbjudningsfrekvens

Trustpilot annullerar automatiskt inbjudningar till kunder som tidigare har skrivit ett omdöme om ditt företag, eller om vi redan har skickat en inbjudan till kunden med samma referensnummer. Trustpilot ger dig också möjlighet att sätta en gräns för, hur ofta dina återvändande kunder får inbjudningar.

Genom att aktivera funktionen för inbjudningspåminnelser säkerställer du att de kunder, som inte skrev ett omdöme efter den första email-inbjudan, får en påminnelse. Det är också möjligt att ställa in en fördröjning för inbjudningspåminnelsen.

• Gå till Inbjudningar
  • Välj fliken Inbjudningsinställningar
  • Välj önskat alternativ
  • Avsluta genom att klicka på Spara ändringar