Har du en fråga? Låt oss hitta svaret.

Automatisk Feedback Service (AFS) och inbjudningsinställningar

Observera att dessa instruktioner endast gäller dem som ännu inte har uppgraderat till AFS 2.0. Här hittar du guiden till AFS 2.0.

Automatisk Feedback Service 2.0 introducerar ett smartare och mycket mer kraftfullt sätt att integrera din eCommerce-butik med Trustpilot. Med AFS 2.0 kan du på flera olika sätt öka antalet kunder som svarar på dina inbjudningar. För det första kan du inkludera Trustpilots interaktiva stjärnor i din inbjudningsmall. Genom att lägga till dessa stjärnor i din inbjudningsmall kan du öka din nuvarande konverteringsgrad med upp till 61 %! Dessutom kan du nu optimera din konverteringsgrad genom att ange den exakta tidpunkten för leverans av dina inbjudningar. En ytterligare fördel med AFS 2.0 är förhandstaggning. Du kan t.ex. förhandstagga dina omdömen och samla in data i form av ort, leveransmetod, säljare o.dyl., och därigenom få insikter i din verksamhet som hjälper dig att fatta smartare affärsbeslut. Sist men inte minst – med AFS 2.0 kan du inkludera de produkter dina kunder har köpt, så att de kan lämna både ett företagsomdöme och ett produktomdöme via en och samma inbjudan. Klicka här för att uppgradera direkt, eller kontakta vårt supportteam eller din Account-manager.

Innan du börjar använda vår Automatiska Feedback Service måste du först konfigurera vissa inställningar på ditt företagskonto.

Automatisk Feedback Service

• Gå till Inbjudningar i menyn till vänster
  • Välj fliken Automatisk Feedback Service

I denna sektion hittar du din unika AFS-e-mailadress. Konfigurera din webbutik eller ditt e-mailsystem så att det automatiskt skickar BCC-kopior av dina orderbekräftelser till denna e-mailadress.

Obs: Lägg aldrig till din AFS-e-mailadress i "CC:" eller "Till:"-fältet när du skickar e-mail till dina kunder – den är konfidentiell, och dina kunder bör inte se den.

Avsändarinformation

För att säkerställa att dina inbjudningar inte hamnar i mottagarens spamfilter är det viktigt att du ställer in din avsändarinformation. Läs mer här.

Ytterligare domäner

Om du vill skicka e-mail till Trustpilot från andra domäner kan du antingen lägga till dem i din vitlista eller kryssa i rutan Tillåt alla domäner att skicka trigger-mail.

Du kan också lägga till underdomäner till listan, till exempel "noreply.domain.com" eller domäner som gmail.com.

När du har konfigurerat dina inställningar kan du börja skräddarsy din e-mailmall.

Avsluta genom att klicka på Spara.

Inbjudningsfrekvens och inbjudningspåminnelser

Trustpilot avbryter automatiskt inbjudningar till kunder om de tidigare har lämnat omdömen om ditt företag, eller om vi redan har skickat en inbjudan till kunden för samma referensnummer. Trustpilot ger dig också möjlighet att sätta en gräns för hur ofta dina återvändande kunder får inbjudningar.

Genom att aktivera funktionen för inbjudningspåminnelser ser du till att de kunder som inte lämnade omdömen efter den första e-mailinbjudan får en påminnelse. Du kan också ställa in en fördröjning på inbjudningspåminnelsen.

• Logga in på ditt företagskonto och gå till Inbjudningar
  • Välj fliken Inbjudningsinställningar
  • Välj önskat alternativ
  • Avsluta genom att klicka på Spara ändringar