Skriv ett omdöme

Har du nyligen köpt något eller haft en serviceupplevelse hos ett företag? Läs om hur du delar med dig av din åsikt och skriver omdömen på Trustpilot.

Alla som har haft en äkta köp- eller serviceupplevelse kan lämna ett omdöme på Trustpilot. Dela din åsikt för att hjälpa andra fatta välgrundade köpbeslut och ge samtidigt företag feedback för att hjälpa dem att ge bättre service.

Observera: För att skriva ett omdöme på Trustpilot kommer du behöva skapa en användarprofil.

Det finns två sätt att skriva ett omdöme på Trustpilot.

• Ett företag ber dig om ett omdöme via en inbjudan
  • Du skriver ett omdöme på eget initiativ genom att följa dessa steg:

Skriv ett företagsomdöme

Skriv ett företagsomdöme för att dela med dig av din åsikt om en specifik serviceupplevelse som du har haft med ett företag.

1. Gå till se.trustpilot.com och klicka på Logga in längst upp till höger. Logga in med dina kontouppgifter.
  2. Ange företaget som du vill skriva ett omdöme om, och klicka sedan på Visa alla resultat. Klicka på företaget för att gå till företagsprofilen.

Obs: Om företaget du letar efter inte är listat, kan du bli den första att lämna ett företagsomdöme om företaget har en webbsida. Klicka på + Lägg till ny webbsida, ange företagets webbadress och klicka sedan på Skriv ett omdöme.
  1. På deras profil, klicka på Skriv ett omdöme.

1. Under Betygsätt din upplevelse väljer du det antal stjärnor som du vill ge din upplevelse.

1. Skriv om din köp- eller serviceupplevelse under Berätta om din upplevelse och ge sedan ditt omdöme en rubrik i det angivna fältet. Du kan också ange ditt referensnummer i ett separat fält.

1. Läs villkoren och kryssa i rutan för att acceptera. Klicka sedan på Publicera ditt omdöme.

Skriv ett platsomdöme

Skriv ett platsomdöme för att dela med dig av din åsikt om en serviceupplevelse vid en specifik företagsplats. Företag använder dessa för att ha Trustpilot-profiler för varje individuell plats som de är verksamma på.

1. Gå till se.trustpilot.com och klicka på Logga in längst upp till höger. Logga in med dina kontouppgifter.
  2. När du har loggat in, ange företaget som du vill lämna omdöme om, och klicka sedan på Sök. Klicka på företaget för att gå till företagsprofilen.
  3. På deras profil, under Platser så väljer du den individuella platsen som du vill lämna omdöme om. På den individuella platsprofilen klickar du på Skriv ett omdöme.

1. Under Betygsätt din upplevelse väljer du det antal stjärnor som du vill ge din upplevelse.

1. Skriv om din köp- eller serviceupplevelse under Berätta om din upplevelse och ge sedan ditt omdöme en rubrik i det angivna fältet. Du kan också ange ditt referensnummer i ett separat fält.

1. Läs villkoren och kryssa i rutan för att acceptera. Klicka sedan på Publicera ditt omdöme.

Skriv ett produktomdöme

Skriv ett produktomdöme för att dela med dig av din åsikt om en specifik produkt som du köpt från ett företag. Du behöver ha bjudits in av företaget för att skriva ett produktomdöme.

1. I din e-mailinbjudan klickar du på Betygsätt nu.
  2. Under Lämna ett omdöme om ditt köp väljer du antal stjärnor.
  3. Under Skriv ett omdöme delar du med dig av din upplevelse och klickar sedan på Skicka in ditt omdöme.

Ge omdömen till ett företag flera gånger

Om du är en återkommande kund kan du lämna omdömen om ett företag mer än en gång. Skriv ett omdöme för varje enskild köp- eller serviceupplevelse.

Obs: Du kan bara skriva ett omdöme per 24-timmarsperiod, om inte ett företag har bjudit in dig att lämna omdömen om dem flera gånger.