Skriv ett omdöme

På Trustpilot prioriterar vi transparens. Här kan du läsa transparensrapporten från 2022.

Har du nyligen köpt något eller haft en serviceupplevelse hos ett företag? Läs om hur du delar med dig av din åsikt och skriver omdömen på Trustpilot.

Alla som har haft en äkta köp- eller serviceupplevelse kan lämna ett omdöme på Trustpilot. Dela din åsikt för att hjälpa andra fatta välgrundade köpbeslut och ge samtidigt företag feedback för att hjälpa dem att ge bättre service.

För att skriva ett omdöme på Trustpilot behöver du skapa en användarprofil.

Det finns två sätt att skriva ett omdöme på Trustpilot.

• Ett företag ber dig om ett omdöme via en inbjudan
  • Du skriver ett omdöme på eget initiativ genom att följa dessa steg:

Skriv ett företagsomdöme

Skriv ett företagsomdöme för att dela med dig av din åsikt om en specifik serviceupplevelse som du har haft med ett företag.

1. Logga in på Trustpilot.
  2. Ange namnet på företaget som du vill skriva ett omdöme om, och klicka på Visa alla resultat. Klicka på företaget för att gå till företagsprofilen.

Om företaget du letar efter inte är listat kan du bli den första att lämna ett företagsomdöme, om företaget har en webbsajt. Klicka på + Lägg till ny webbplats, ange företagets webbadress och klicka sedan på Skriv ett omdöme.

1. På deras profil, klicka på Skriv ett omdöme.

1. Under Betygsätt din upplevelse väljer du det antal stjärnor som du vill ge din upplevelse.

1. Dela din köp- eller serviceupplevelse under Berätta om din upplevelse.
  2. Ange ett Datum för upplevelse. Omdömet måste avse en köpupplevelse du har haft under de senaste 12 månaderna.
  3. Ge ditt omdöme en rubrik. Du kan också välja att ange ditt referensnummer.

1. Läs villkoren och kryssa i rutan för att acceptera. Klicka sedan på Skicka ditt omdöme.

Skriv ett platsomdöme

Skriv ett platsomdöme för att dela med dig av din åsikt om en serviceupplevelse vid en specifik företagsplats. Företag använder dessa för att ha Trustpilot-profiler för varje individuell plats som de är verksamma på.

1. Logga in på Trustpilot.
  2. Ange namnet på företaget som du vill skriva ett omdöme om, och klicka på Sök. Klicka på företaget för att gå till företagsprofilen.
  3. På deras profil, under Platser så väljer du den individuella platsen som du vill lämna omdöme om. På den individuella platsprofilen klickar du på Skriv ett omdöme.

1. Under Betygsätt din upplevelse väljer du det antal stjärnor som du vill ge din upplevelse.

1. Dela din köp- eller serviceupplevelse under Berätta om din upplevelse.
  2. Ange ett Datum för upplevelse. Omdömet måste avse en köpupplevelse du har haft under de senaste 12 månaderna.
  3. Ge ditt omdöme en rubrik. Du kan också välja att ange ditt referensnummer.

1. Läs villkoren och kryssa i rutan för att acceptera. Klicka sedan på Skicka ditt omdöme.

Skriv ett produktomdöme

Skriv ett produktomdöme för att dela med dig av din åsikt om en specifik produkt som du köpt från ett företag. Du behöver ha bjudits in av företaget för att skriva ett produktomdöme.

1. I din e-mailinbjudan klickar du på Betygsätt nu.
  2. Under Lämna ett omdöme om ditt köp väljer du antal stjärnor.
  3. Under Skriv ett omdöme delar du med dig av din upplevelse och klickar sedan på Skicka in ditt omdöme.

Så lämnar du mer än ett omdöme om samma företag

Om du är en återkommande kund kan du lämna omdömen om ett företag mer än en gång. Skriv ett omdöme för varje enskild köp- eller serviceupplevelse.

Du kan bara skriva ett omdöme per 24-timmarsperiod, om inte ett företag har bjudit in dig att lämna omdömen om dem flera gånger.

NästaVar visas mina omdömen?