Vilken dokumentation kan hjälpa oss att verifiera ditt omdöme?

Med hjälp av dokumentation som styrker din köp- eller serviceupplevelse kan vi verifiera att du är berättigad att lämna ett omdöme, vilket bidrar till en mer förtroendeingivande omdömescommunity.

Vi kan be omdömeslämnare om dokumentation i bland annat följande scenarion:

• En användare av vår plattform rapporterar ett omdöme som användaren misstänker är falskt.
  • Ett företag rapporterar ett omdöme som företaget misstänker inte bygger på en faktisk köp- eller serviceupplevelse.
  • Vår specialutvecklade programvara har identifierat och tagit bort ett misstänkt omdöme.

Vilka typer av dokumentation godtar vi?

• Orderbekräftelser
  • Fakturor eller kvitton
  • Leveransrapporter
  • Skärmdumpar av din inloggade användarprofil
  • Din e-mailkorrespondens med företaget som fått omdömet
  • Samtalshistorik eller textmeddelanden där relevanta nummer kan kopplas till företaget i fråga

Det här är en inte fullständig lista. Om du inte har någon av ovan nämnda typer av dokumentation, kan du skicka oss det som du tror kan bevisa att du haft en köp- eller serviceupplevelse med företaget i fråga – vi tar gärna en titt på det.

Vilka uppgifter behöver framgå?

När vi undersöker dokumentationen försöker vi knyta omdömeslämnaren till den köp- eller serviceupplevelse som beskrivs i omdömet. Vi letar huvudsakligen efter fyra uppgifter:

• Namnet på företaget
  • Kundens eller mottagarens namn, eller namnet på användaren av tjänsten
  • Inköpsdatum eller datum för utförande av tjänsten
  • Referensnummer eller beställnings-ID

Beställningsbekräftelse är den vanligaste dokumentationen vi mottar. Här kan du se en detaljerad förklaring till de olika uppgifterna vi söker efter:

Exempel på referensnummer

Undvik att skicka oss känsliga dokument såsom passkopior eller medicinska journaler. Om din dokumentation innehåller känslig information, t.ex. kontouppgifter, ber vi dig stryka över dessa delar innan du skickar dokumentationen till oss.

Så här tar du en skärmdump

Om du behöver hjälp med att ta en skärmdump på bärbar eller stationär dator, hittar du instruktioner här.

Så här skickar du din dokumentation

Om vårt Content Integrity-team har bett dig att skicka dokumentation så att ditt omdöme kan verifieras, kan du skicka din denna genom att besvara deras e-mail. Du kan också använda vårt kontaktformulär.