Vilka typer av dokument hjälper oss att verifiera ditt omdöme?

Genom att förse oss med dokumentation som bevisar din köp- eller serviceupplevelse verifierar du att du är en äkta kund. Detta hjälper oss att skapa ett mer trovärdigt online-omdömescommunity.

Ibland ber vi omdömeslämnare om dokumentation på förfrågan av en medlem i vårt community - företag och konsumenter kan flagga respektive meddela oss om omdömen. Till exempel:

• Ett företag som har fått ett omdöme kan rapportera detta om de inte känner igen omdömeslämnaren som kund
  • Användare av vår plattform kan rapportera ett omdöme om de anser att det inte lever upp till våra riktlinjer
  • Trustpilots Compliance-team kan efterfråga dokumentation för att bekräfta att allt är i sin ordning - till exempel om vi har uppmärksammats på att ett omdöme har publicerats på fel domän.

Vilka typer av dokumentation accepterar vi?

• Orderbekräftelser
  • Fakturor eller kvitton
  • Leveransrapporter
  • Skärmdumpar av din inloggade användarprofil
  • Din e-mailkorrespondens med företaget i fråga

Om du inte har något av den dokumentation som nämns ovan, kan du skicka oss det du har om du anser att det bevisar att du haft en köp- eller serviceupplevelse med företaget - vi tar gärna en titt på det. Om vi får tillräckligt med information för att verifiera ditt omdöme och återinsätta det på Trustpilot gör vi vårt bästa för att se till att det händer.

Vilken information behöver vi?

När vi undersöker dokumentationen försöker vi knyta omdömeslämnaren till den köp- eller serviceupplevelse denne påstår sig ha haft. Vi letar vanligtvis efter fyra huvudfaktorer:

• Företagets namn
  • Namnet på kunden eller mottagaren av tjänsten
  • Inköpsdatum eller datum för utförande av tjänst, samt
  • Referensnummer eller beställnings-ID.

Den vanligaste formen av dokumentation som vi tar emot är orderbekräftelser. Här följer en mer detaljerad förklaring till vilka faktorer vi letar efter:

Exempel på referensnummer Om din dokumentation innehåller känslig information, t.ex. kontoupplysningar, kan du stryka över dessa delar innan du skickar den till oss.

Vi vet att alla inte är IT-specialister. Instruktioner till hur du gör skärmdumpar på en laptop eller PC hittar du i denna guide (på engelska).

*OBS: Köp- eller serviceupplevelser inkluderar, enligt Trustpilot, beställningar, köp av produkter eller tjänster, eller användning av ett företags service på ett sätt som kan dokumenteras - t.ex. via korrespondens eller interaktion med företaget. Läs våra Riktlinjer för användare för mer information.